Várhatóan hatvanöt millió forintot vesz ki a VÜSZI költségvetéséből az ingyenessé tett parkolás, ami miatt jövőre több felújítás is csúszhat.  A COVID tavaszi első hulláma alatt városunkban közel 30 millió forint mínuszt jelentett a kormány által ingyenessé tett parkolás, a most központilag meghozott intézkedés pedig újabb jelentős érvágás.
Mint azt Domonkos Ernő, a VÜSZI Nonprofit Kft. igazgatója elmondta, amennyiben a veszélyhelyzetet kilencven napig fenntartja a kormány, az elmúlt évi novemberi, decemberi és az ezévi januári adatokat figyelembe véve, a számítások szerint újabb 35 millió forinttal kevesebb folyik be a cég, illetve a város kasszájába.
Az összeségében 65 milliós  kiesés nem csak a VÜSZI pénzügyi eredményét befolyásolja, hanem a jövő évi beruházásokat is: a tervezett járda felújításokra például csak később kerülhet sor.
Mindezek ellenére a VÜSZI mindent el fog követni, hogy a városi kezelésben lévő utakon a szükséges karbantartásokat, így a téli csúszásmentesítést és hó eltakarítást elvégezzék és biztosítsák a balesetmentes közlekedést.