Bár az augusztus 20-ra korábban tervezett, nagy tömegeket vonzó ünnepi programok az érvényben lévő járványügyi készültség miatt elmaradtak, állami ünnepünkön több városi elismerés átadására is sor került. Idén a Gödöllő Város Díszpolgára kitüntető címmel egy ünnepség keretében került sor a Gödöllő Városért Díjak átadására, mivel az eredeti, március 15-ei időpontban a veszélyhelyzet miatt erre nem volt lehetőség.
rendezvényen elismeréseket vehettek át azok is, akik a COVID-19 világjárvány elleni véddekezés idején kiemelkedő munkát végeztek.
A Gödöllő Város Díszpolgára kitüntető címben idén dr. Révész T. Mihály, a Királyi Kastély volt igazgatója részesült.
A Gödöllő Városért díjat Kecskés Józsefnek, Czédly Mónikának és a GlaxoSmithKline Biologicals Kft. gödöllői vakcinagyárnak ítélték oda, amit a vállalat részéről Hári Zsuzsanna gyártási, technológia és fejlesztés-vezető vett át.
A rendezvényen Gémesi György polgármester mondott köszöntőt, az ünnepi műsorban közreműködött Herczenik Anna operaénekes – zongorán kísért Soós Gabriella, kürtön Kaczári István – és a Gödöllői Szimfonikus Zenekar kamarazenekara, szólót játszott : Langer Ágnes és Juniki Spartakus, a koncertmester Juniki Spartakus volt.
Az eseményt Hohn Krisztina országgyűlési képviselő és dr. Horváth Attila alkotmánybíró is megtisztelte jelenlétével.