Székhely: 2100 Gödöllő, Szabadság tér 6. | Telefonszám: +36-28/529-100; +36-28/529-180 | E-mail cím: pmh@godollo.hu. | fb.com/godollovaros | Gödöllő Városi Net Tv | Gödöllői Szolgálat

Fresh from the Press

Hírek, Közlekedési Hirek

Fizetős lesz a Művészetek Házánál lévő elektromos autótöltő

Április 1-jétől fizetőssé válik több elektromos autótöltő, köztük a Művészetek Háza parkolójában található is – tájékoztatott az ELMŰ-ÉMÁSZ Solutions Kft.
Ezt követően a töltés mobiltelefonról, az eCharge+ applikációból, kártyás fizetéssel indítható.
A töltőberendezéseken matrica fogja jelezni a töltési díj mértékét. A töltés kezdetekor a rendszer befoglal 3000 Ft-ot, melyből a töltést követően a fel nem használt összeg automatikusan újra elérhetővé́ válik (erről nem feltétlenül küldenek újabb értesítést a bankkártya kibocsátók). A fizetésről az ügyfelek a töltést követően pár percen belül bizonylatot kapnak az applikáción keresztül.
A fizetős és ingyenes töltők listája a www.e-autozas.hu honlapon is megtekinthető.

Az érdeklődők a töltéssel kapcsolatos kérdéseikkel, illetve hiba észlelés esetén, az ELMŰ-ÉMÁSZ e-mobilitási ügyfélszolgálatától a nap 24 órájában a 06 1/238 1888-as telefonszámon kaphatnak tájékoztatást.

Kiemelt hírek

Figyelem! A korábban meghirdetettől eltérően változik a hulladékgyűjtés rendje!

A Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. továbbra is ellátja a jogszabályok által előírt hulladékgazdálkodási feladatait, azonban a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet bizonyos változtatásokat okoz a szolgáltatásban.
Változik a korábban meghirdetett gyűjtési rend is. A gyűjtési naptárakban https://www.zoldhid.hu/kozszolgal…/hulladekgyujtesi-naptarak találnak pontos információkat arra vonatkozóan, hogy melyik hulladékot mikor szállítják el.
Ennek eredményeként a Zöld Híd a tervezettől eltérően 2020. április 1-jétől kezdődően nem áll át a zöldhulladék házhoz menő és gyűjtőpontos zöldhulladék-gyűjtés nyári ütemezésére.
A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy munkatársaik nem egy előre meghirdetett napon látogatnak el az adott településre, hanem ahogy a kapacitások koncentrálása ezt lehetővé teszi. A társaság igyekszik kéthetes rendszerességgel biztosítani ezt a szolgáltatást.
A zöld gyűjtőpontokon továbbra is megtalálják a megfelelő konténereket, amelyeket telítettségük fényében ürítenek.
A kialakult helyzetre való tekintettel a szolgáltatás igénybevételére feljogosító matricák ellenőrzését ideiglenesen szüneteltetik, akárcsak a házhoz menő lomtalanítási szolgáltatást.
Korlátozzák a nógrádmarcali és a kerepesi hulladékkezelő központba történő lakossági hulladékok beszállítását: csak a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. és a szerződött alvállalkozók gépjárműi hajthatnak be a területre.
Mindezek mellett kérik, hogy a fertőzésveszély csökkentése érdekében a hulladékgyűjtő edényekbe – kukákba – kizárólag lezárt zsákokban helyezzék el a hulladékot!
Amennyiben a hulladékgyűjtő edény mellé plusz hulladékot helyeznek el, ezt egészségügyi okokból dupla zsákban tegyék meg, ügyelve arra, hogy a társaság által biztosított gyűjtő legyen a külső!
A felsorolt változások mellett a Zöld Híd folytatja a jogszabályok által is előírt hulladékgazdálkodási tevékenységét.

Hírek, Koronavírus

Egyre több színes műsor a GödöllőNettv kínálatában

A következő időszakban naponta teszünk közzé műsort fiataloknak és időseknek egyaránt.
Az óvodás korú gyermekeknek városunk óvodapedagógusai adnak jótanácsokat, a könyvtár munkatársai könyvet ajánlanak, Sz. Jánosi Erzsébet rajzot tanít, míg Tokai Norbert és Újvári Izabella idősek részere tornaórát tart.
Mindezt minden hétköznap a GödöllőNettv oldalán és a város hivatalos oldalain.
Egy kis ajánló:

Torna

Alkotás

Ovisoknak

Olvasnivaló

Hírek

PARTNERSÉGI EGYEZTETÉS

Tisztelt Kampis Antal téri ingatlantulajdonosok, lakosok!

A város folyamatban lévő szabályozási tervmódosításának Kampis Antal teret érintő tervkoncepcióját hamarosan közzétesszük itt, a honlapon, addig is szíves türelmüket kérjük!

                                                                                                                                    

Mészáros Judit főépítész sk.

Kiemelt hírek, Koronavírus

Figyelem! Kijárási korlátozás!

Kijárási korlátozást vezetnek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. Két héten keresztül az otthonunkat vagy a lakóhelyünket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából hagyhatjuk el – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az élelmiszerboltok, drogériák, patikák esetében olyan speciális szabály lép életbe, hogy a 65 év felettiek 9 és 12 óra között látogathatják ezeket az üzleteket. Ebben az időszakban más nem mehet be ezekbe.
A részletek a mellékelt kormányrendeletben.

 

Kiemelt hírek, Koronavírus

Június végéig elmaradnak a gödöllői programok

Mivel a jelenlegi becslések szerint a koronavírus járvány magyarországi tetőzése június -júliusra várható, június 30-ig valamennyi gödöllői program elmarad.

A járvány elhúzódásáról Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján azt közölte: Különböző becslések vannak, nagy a bizonytalanság, és ma azt lehet mondani, hogy június-júliusra várható a tetőzés. Ez azonban nem számon kérhető ígéret, hanem a tudomány pillanatnyi állásának megfelelő prognózis.
Gödöllő város önkormányzata az elhangzottak alapján döntött arról, hogy – a korábban bejelentett május helyett – június végéig töröl valamennyi korábban meghirdetett és tervezett programot.
Így elmarad a Magyar Szabadság Napja is, a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivált pedig későbbi időpontra halasztották, a tervek szerint 2020. szeptember 11-13 között. a Belvárosi Napok rendezvényeihez kapcsolódva tartják meg.
A  június 30. utáni programok megtartásáról később, a járvány alakulásától függően születik majd döntés.

Betűk visszaállítása
Kontraszt