Székhely: 2100 Gödöllő, Szabadság tér 6. | Telefonszám: +36-28/529-100; +36-28/529-180 | E-mail cím: pmh@godollo.hu. | fb.com/godollovaros | Gödöllő Városi Net Tv | Gödöllői Szolgálat

Fresh from the Press

Hírek, Kiemelt hírek, Kötelezően közzéteendő dokumentumok, Uncategorized @hu

Partnerségi Egyeztetés Gödöllő Város településrendezési eszközeinek módosításáról

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy elkészült Gödöllő Város településrendezési eszközei – településszerkezeti terv és helyi építési szabályzat – módosításának tervezete Csanak városrész és egyéb területek vonatkozásában.

A tervezet megtekinthető az Önkormányzat honlapján (www.godollo.hu) ide kattintva:

Településszerkezeti Terv leírása

Településrendezési eszközök módosítása – változtatási igények

A tervezetekkel kapcsolatos észrevételeiket, javaslataikat írásban 2020. május 25-ig adhatják meg elsősorban elektronikus úton Gödöllő város főépítészének címezve:

  • e-mailen: partnersegi@godollo.hu
  • postai úton: Gödöllői Polgármesteri Hivatal Főépítészi Iroda – 2100 Gödöllő, Szabadság tér 6.

A partnerségi egyeztetés keretében, tekintettel a veszélyhelyzet ideje alatt egyes településfejlesztési, településrendezési, településképi, építésügyi és örökségvédelmi, valamint közigazgatási hatósági eljárási szabályok eltérő alkalmazásáról szóló 143/2020. (IV.22.) Kormányrendelet 3. § (1), (2) bekezdéseire személyes megjelentéssel járó lakossági fórumra nem kerül sor.

 

Dr. Gémesi György

polgármester s.k.

Hírek, Uncategorized @hu

Faápolási munkák az Alsóparkban

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2021. január 18- 2021. február 28. között az Alsópark területén a VÜSZI Kft megbízásából faápolási munkálatokra kerül sor, melynek során a szakemberek a száraz ágak eltávolításával, a fák koronáinak szükségszerű alakításával, valamint fagyöngymentesítéssel járulnak hozzá a zöldfelület megújításához. A munkálatok 383 fát érintenek, mely feladatok elvégzésére a szakmai előírások maradéktalan betartása mellett kerül sor. A cél a beteg és a balesetveszélyes ágak eltávolításával a meglévő faállomány megújítása, fakivágás kizárólag elszáradt példányok esetében történik. A VÜSZI kéri, hogy a munkálatok ideje alatt az Alsópark területén fokozott figyelemmel közlekedjenek!

Hírek

Figyelem! Áramszünet!

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a következő napokban – 2021.január 15-én és 18-án Gödöllőn három nagyobb területen áramszünet lesz, mivel a szolgáltató olyan szerkezetet épít be a rendszerbe, ami azonnal jelzi a központjuk felé, ha a területen bármilyen okból meghibásodás történik. Ezzel a jövőben csökkenhet az esetleges áramszünetek hossza.
Gödöllőn kísérleti jelleggel 3 helyre telepítenek ilyen berendezést: Máriabesnyőn, a Szilhát – Szőlő – Szt. János utca térségében és a Gödöllői Üzleti Park területén.
Az érintett fogyasztókat a szolgáltató korábban már írásban értesítette.
A munkavégzés miatti áramkimaradásra az alábbi időpontokban és helyszíneken kell számítani:

Január 15-én 8-12 óra között :
Fenyves köz teljes szakasza,
Fenyvesi főút páratlan oldalán a 3- 29. páros oldalon 10- 46. közötti szakaszon
Fenyvesi nagyút páratlan oldal 49/a -63., páros oldal 64 – 84-ig terjedő szakasza,
Gesztenye u. 2.
Gyertyán u. teljes szakasza
Havas u. páros oldala 2-46.
Juhar u. 49.
Kertész köz teljes szakasza
Klapka köz: 2-8. közötti szakaszon;
Klapka György u. páratlan oldalon a 33-55.,páros oldalon az 54-68 közötti szakaszon;
Mária utca,
Nádas utca 2-12. közötti szakaszon
Napsugár u. 35.
Peres u. páratlan oldal 1-43. páros oldal 2-54/a. közötti szakaszon
Szivárvány u. mindkét oldalán a teljes szakaszon
Zarándok utca teljes szakasza;

Január 15-én 11 – 15 óra között:
A Röges utca páratlan oldalán az 1-27. a páros oldalon a 2-24-ig terjedő szakaszon,
Szihát utca páratlan oldalán a 47-53 közötti szakaszon,
Szőlő utcában a páratlan oldalon az 1 – 43., a páros oldalon pedig a 2-14. közötti szakaszon,
Kazinczy Ferenc utca teljes hosszában mindkét oldalon
Bajcsy-Zsilinszky Endre utca mindkét oldalán a 16-34/a-ig terjedő szakaszon és a 19-35 közötti szakaszon,
Szent János utca páros oldalán a 36-46. közötti szakaszon;

Január 18. 8 -12 óra között:
A Gödöllői Ipari Park területén a Csonka János utca egy szakaszán,
Bláthy Ottó u-ban a Csonka J. u. – Pattantyús Ábtahám u. közötti szakaszon;
Khüne Ede utcában ;
Az okozott kellemetlenségért az érintettek szíves türelmét és megértését kérjük!
Kiemelt hírek

Gémesi-Orbán nyilvános vita lesz

Vállalja a nyilvános vitát dr. Gémesi György polgármesterrel, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnökével Orbán Balázs, miniszterhelyettes, parlamenti és stratégiai államtitkár. A politikus levelét ez alkalommal is Facebook oldalán tette közzé.
 
A MÖSZ elnöke azt követően hívta ki nyilvános vitára a fideszes politikust, hogy Orbán Balázs a január 4-én kelt levelében a kormány önkormányzatokat sújtó intézkedéseit úgy állította be, mintha azok a lakosság érdekeit szolgálnák.
 
„Érveink ütköztetése érdekében, mint a lakosságarányosan legnagyobb önkormányzati szakmai és érdekszövetség elnöke egy nyilvános vitára hívom, és várom szeretettel ez év januárjában, az ön által megjelölt időpontban ” – áll a Gémesi György által jegyzett levélben.
 
Úgy tűnik, a kormány részéről egyre inkább gyakorlattá válik a Facebookon történő kommunikáció. Orbán Balázs ugyanis korábbi, a MÖSZ-nek a kormány járvány és a gazdasági válságkezelésével kapcsolatos nyilatkozatára reagáló, január 4-én megjelent levelét is a közösségi portálon tette közzé, és csak a sajtóban való megjelenés után jóval juttatta el dr. Gémesi Györgynek.
Úgy tűnik, a fideszes politikus most is ezt az utat követi.
 
A kérdés már csak az, mikor rendezik meg a vitát. Erre ugyanis nem válaszolt Orbán Balázs.
Kiemelt hírek, Koronavírus

Maradnak a korlátozások

Az Operatív Törzs pénteki ülésén úgy döntött, hogy
február 1-jéig meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt jelenleg érvényben lévő korlátozó intézkedéseket, és a középiskolákban is marad az online oktatás. A döntést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be a Kossuth Rádió reggeli műsorában.
Kiemelt hírek

Segítség a földrengés áldozatainak

Levélben fordult Gémesi György polgármesterhez Ivo Komsic, Opatija polgármestere a horvátországi földrengés kapcsán, melyben két Zágráb melletti település, Sisak és Petrinja számára kér segítséget.
Bár a kormány elvonásai miatt Gödöllő is nagyon nehéz helyzetben van, a polgármester az áldozatok és a mentési munkálatok támogatására jelképes 1500 eurós azonnali segítség küldéséről döntött.
Gémesi György bejelentette, akik szeretnének segíteni a földrengés áldozatainak, azok az önkormányzat számlájára utalhatnak:
12001008-00155330- 05900005
A megjegyzés rovatba írják be: Horvátország támogatás.
2020, Testületi ülések

2020. december 30.

Előterjesztések

2020. december 30.

1. A helyi adókról szóló 17/2016.(X.21.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 31/2020.(XI.30.) polgármesteri rendelet módosításáról

2. Javaslat a koronavírus-világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges gazdasági intézkedésről szóló 603/2020.(XII.18.) Korm rendelet alapján történő egyes polgármesteri döntések módosítására

3. Javaslat Gödöllő város környezetvédelmi programjának (2021-2026-ig) elfogadására.

4. A Gödöllő, Állomás u. 18/6. szám alatt üres önkormányzati tulajdonú lakás bérbevételére beérkezett pályázatok értékelése

Gödöllő Környezetvédelmi Programja 2021-2026.pdf

 

 

 

Hírek, Kiemelt hírek, Koronavírus

Kutyások figyeljenek! Magánterületen nem lesz tilos a tűzijátékozás

Bár közterületen tilos a tűzijátékok használata idén szilveszterkor, így a szokásos, vég nélküli durrogtatás – a kijárási tilalom miatt a nagy szilveszteri bulikkal egyetemben – elmarad, azonban magánterületen nem lesz tiltott. Ezért a kutyás tulajdonosoknak most is figyelnük kell kedvencükre.
Ha netán valakinek a kutyája megijed és elmenekül, akkor a gazdi nem mehet utána megkeresni! December 31-én 20 óra és 2021. január 1-jén 5 óra között csak az állatvédők kapnak felmentést a kijárási tilalom alól. A rendőrség elfogadja a bejegyzett, állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek igazolását.
Kiemelt hírek

Levélben fordult Vécsey Lászlóhoz Gémesi György

Levélben fordult Vécsey László (FIDESZ) országgyűlési képviselőhöz dr. Gémesi György Gödöllő polgármestere a kormány Gödöllő városát is érintő, önkormányzatokat ellehetetlenítő döntései miatt.
A polgármester levelében arra kérte Vécsey Lászlót, hogy, mint a város országgyűlési képviselője, a Gödöllőre is tett képviselői
esküjéhez híven, a megyei jogú városokhoz hasonlóan, a kormány döntései által elvett 1 milliárd forint pótlása érdekében járjon el a kormánynál.
“Tisztelt Képviselő Úr!
Megdöbbentem olvastam a karácsonykor megjelent kormányhatározatot, mely szerint a fideszes vezetésű megyei jogú városok egyrésze (Békéscsaba, Debrecen, Győr, Kaposvár,
Kecskemét, Nyíregyháza, Sopron, Székesfehérvár, Szolnok, Veszprém, Zalaegerszeg) közel 1,138 milliárd támogatást kaptak önkormányzati feladatok ellátására.
Ön pontosan jól tudja, hogy az elmúlt esztendőben a koronavírusra hivatkozva közel fél éven keresztül felfüggesztette a kormány a parkolási díjakat, elvette a gépjármű adót, olyan fizetési
kedvezményeket biztosított, amivel az önkormányzati bevételek bizonytalanságát eredményezték és azt a lehetőséget is megtiltotta, hogy törvényi kereteken belül adókedvezmények biztosításával arányos adóteherviselésből lehessen többletbevételre szert tenni.
Mind e mellett a gazdasági recesszió eredményei további komoly bevétel kieséseket jelentettek. Ehhez jött a kormány döntése és bejelentése, miszerint a közép-és a kisvállalkozások (40 milliárd árbevétel alatt) 2021. január 01-től 50% iparűzési adó kedvezményben részesülnek a kormány döntése alapján.
A járvány elleni védekezés önkormányzati feladatainak ellátásához sajnos semmilyen anyagi segítséget nem kaptunk.
Tisztelt Képviselő Úr!
Készülve a következő évi költségvetésre, számításaim szerint a kormány döntései értelmében Gödöllő városának több, mint 1 milliárd forint bevétel kiesése lesz. Nem vitatom, a kormány
gazdasági megsegítésével kapcsolatos jó szándékát, de ön pontosan tudja, hogy az elmúlt évek önkormányzatait sújtó elvonásai, megfejelve a járványra hivatkozva történt elvonásokra,
többlet terhekre és bevétel kiesésekre Gödöllőt, az Ön választókerületének legnagyobb települését és központját is nagy mértékben sújtják.
Sajnos, nem látom a következő év biztonságos működésének feltételeit, de az biztos, hogy a 2021-es évet túlélni csak drasztikus intézkedésekkel lehet, hiszen Gödöllő tartalékai kimerülőben vannak.
Ön, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének volt elnökségi tagja, aki 2009-ben részt vett a Parlament előtt a FIDESZ és Kósa Lajos szervezésében az önkormányzatok megmentése érdekében szervezett tüntetésen, bizonyára emlékszik az akkor felolvasott és Ön által is támogatott önkormányzatok önállóságáért és működő képességéért 12. pontra.
A kormány utóbbi önkormányzatokkal kapcsolatos döntései és a karácsony előtti fideszes megyei jogú városoknak biztosított extra támogatás teljesen ellentétes.
Tisztelt Képviselő Úr!
A kormány Gödöllő városát is érintő, önkormányzatokat ellehetetlenítő döntései minden egyes gödöllői állampolgárt érintő pénzt és lehetőségeket tőlük vonják el.
Ezért kérem, mint a város országgyűlési képviselőjét, hogy a Gödöllőre is tett képviselői esküjéhez híven, a megyei jogú városokhoz hasonlóan, a kormány döntései által elvett 1
milliárd forint pótlása érdekében a kormánynál eljárni szíveskedjen.
Ennek érdekében bármikor állok szíves rendelkezésére, kész vagyok bemutatni a város pénzügyi és gazdasági helyzetét.
Várom mielőbbi válaszát, hogy Önnel és munkatársaival a kezdeményező egyeztetést mielőbb megkezdhessük.
Tájékoztatom, hogy az Önnek elküldött levelet nyilvánosságra hozom, hogy a gödöllői állampolgárok is tudomást szerezzenek róla.
Gödöllő, 2020.december 28.
Tisztelettel
Dr. Gémesi György
Gödöllő város polgármestere “
Betűk visszaállítása
Kontraszt