dr. Révész T. Mihály magyar jogtörténész, címzetes egyetemi tanár, az Országos Rádió és Televízió Testület első elnöke. Az ELTE Magyar Állam- és Jogtörténeti Tanszék vezetésére 1983-ban kapott megbízást, amelyet még további két ciklusban is ellátott.
1992-ben megpályázta az Egyetemes Állam- és Jogtörténeti Tanszék vezetésére kiírt felhívást, s a pályázat sikerének köszönhetően 1996-ig eleget is tett a tanszékvezetői feladatokból fakadó tennivalóknak.

2005-ben, beiktatásakor, mint a Gödöllői Királyi Kastély igazgatója, Révész T. Mihály az építkezés és gazdagítás programját fogalmazta meg. Megújította a kastély küldetését. Ennek elemei között szerepelt a vonzerő erősítése, a lokális, a regionális és az országos kisugárzás fokozása. Erősen épített a gödöllői művészeti és kulturális hagyományokra. Együttműködést alakított ki az európai kastélymúzeumokkal, a hazai színházakkal és operai társulatokkal, a Magyar Tudományos Akadémiával, a nemzetközi tudományos szervezetekkel, és a Szent István Egyetemmel.
Nevéhez fűződik a Kastélypark, a Lovarda, valamint a Rudolf- és Gizella szárnyak felújítása.