Felhívás az egészségügyi ellátások vészhelyzet miatti változásairól

Tisztelt Lakosság! Tisztelt Betegeink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának utasítása alapján 2020. március 16-tól a veszélyhelyzet megszűnéséig valamennyi szakrendelésen és a gyermekfogászati ellátásban:

1. Minden tervezett/előjegyzett egészségügyi ellátást, beavatkozást el kell halasztani. Ezek elvégzésére csak akkor kerül sor, ha sürgős szükség (életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése) áll fenn.

2. A járvány idején semmilyen adminisztratív feladatot nem intéznek a rendelő dolgozói: igazolások, igazolványok érvényességének hosszabbítása és hasonló ügyekben senki ne menjen a rendelőbe. A lejáró gépjárművezetői jogosítványok, gyógyszer javaslatok érvényben maradnak a járványügyi vészhelyzet alatt, emiatt hátrányt senki sem szenved.

3. A rendszeresen használt gyógyszerek felírása érdekében telefonon kell egyeztetni, az elrendelt gyógyszereket e-recept formában kapják meg, melyet hozzátartozójuk is kiválthat a beteg TAJ számának bemondása és az átvevő személyi okmányainak bemutatását követően.

4. Közvetlen betegellátásban (orvos/szakdolgozó/egyéb egészségügyi dolgozó -beteg közötti személyes találkozásban) csak 65 év alatti kollégák vehetnek részt.

5. A koronavírus (COVID 19) fertőzésveszély elkerülése érdekében javasoljuk a telefonos távkonzultációt a háziorvosával.
Előjegyzett betegek később, a vészhelyzet után új időpontot kérhetnek.
Együttműködésüket köszönjük!

Gödöllő, 2020. március 16.

Tormay Károly Egészségügyi Központ
Vezetősége

Vészhelyzeti működés

Sürgős szükség