2018. június 25. , 19:30
Köszöntjük Vilmos nevű kedves olvasóinkat!
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Önkormányzati hírek

Keresés:   
2018.06.25.
A Magyar Irodalomtörténeti Társaság Pest megyei Tagozata tagfelvételt hirdet.
Várjuk irodalommal hivatásszerűen foglalkozók, irodalompártolók és érdeklődők jelentkezését.
Bővebb információk a tagozati közgyűlésen: 2018. június 30. szombat 10 órakor
a Gödöllői Városi Múzeum múzeumpedagógiai termében 1. emelet

Bővebben
2018.06.23.
Szombaton délután Gödöllőn is megkezdődtek a Múzeumok Éjszakája eseményei. Elsőként a Mezőgazdasági Eszköz és Gépfejlődéstörténeti Szakmúzeum népesült be, majd a Fréderic Chopin Zenei AMI-ban, a Gödöllői Városi Múzeumban, a Gödöllői Városi Könyvtárban, a Királyi Váróban, a Gödöllői Királyi Kastélyban, a GIM-házban, a Művészetek Házában, a Pálmaházban és a fennállásának 10. évfordulóját ünneplő Levendula Galériában kezdődtek meg az éjfélig tartó események. Az érdeklődőket kiállítások, kézműves foglalkozások, bemutatók és koncertek várják az est folyamán. Bővebben
2018.06.23.
Ma, késő délutántól Gödöllő ismét változatos programokkal várja a Múzeumok éjszakája látogatóit város szerte. A részletes program innen érhető el.Bővebben
2018.06.22.
Négy önkormányzati fenntartású intézmény vezetésére kiírt pályázatról döntött június 21-i ülésén a képviselő-testület. Valamennyi kiírásra egy-egy érvényes pályázat érkezett be. Bővebben
2018.06.21.
A magyar férfi kardcsapat aranyérmet nyert az újvidéki Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján, miután a fináléban 45-33-ra legyőzte az olasz együttest. A magyarok a negyeddöntőben az ukránokat 45-25-re, az elődöntőben pedig a románokat 45-37-re győzték le. A fináléban a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású együttesben a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi kezdett, és egy tus előnnyel adta át a pástot Gémesinek, aki pazar vívással további hármat tett közé.


Bővebben
2018.06.21.

Négy intézmény vezetőjének kinevezéséről döntött egyhangúlag pályázatuk alapján a képviselő-testület. A következő öt évre is bizalmat kapott Forrainé Murányi Judit a Gödöllői Forrás Szociális Segítő és Gyermekjóléti Központ és Kovács Ibolya a Gödöllői Fenyőliget Óvoda intézményvezetőjeként, továbbá Kerényiné Bakonyi Eszter a Gödöllői Városi Múzeum igazgatójaként.A Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ igazgatói pályázatára Liskáné Fóthi Zsuzsanna igazgatóhelyettes jelentkezett, aki a nyugdíjba vonuló Fülöp Attilánétól veszi át a stafétabotot.

Bővebben
2018.06.20.
A Gödöllői Szimfonikus Zenekar Alapítvány szeretettel ajánlja meghallgatásra a Remekművek Gödöllőn bérlet hangversenyeit. A programban a szimfonikus zene különleges és népszerű műveit élvonalbeli magyar és külföldi művészek közreműködésével szólaltatja meg a zenekar. A bérletek 2018. július 14-ig válthatók meg kedvezményes áron! Bérletvásárlás: https://www.jegy.hu/seasonticket/buy/201/224 Bővebben
2018.06.19.
Városunkban hagyomány, hogy a tanév végén adják át a Gödöllő Gyermekeiért, Ifjúságáért díjakat a gödöllői oktatási intézményekben dolgozó kiemelkedő pedagógusok munkájának elismeréseként, valamint ekkor kerül sor a „GÖDÖLLŐ TALENTUM” díj átadására is, amit olyan fiatal személy kaphat, aki a város kulturális, művészeti, oktatási vagy sportéletében, valamint tanulmányi eredményei során ért el kiemelkedő eredményt és hozzájárult Gödöllő város jó hírneve növeléséhez.
Bővebben
2018.06.18.
Meghívó Gödöllő Város Képviselő-testülete június 21-én 8 órakor tartandó ülésére
Az ülés helye: VÜSZI Kft. épülete, Gödöllő, Dózsa György út 69. II. emeleti tárgyalója Bővebben
2018.06.14.
A MÁV-HÉV Zrt. június 12-től várhatóan június 24-ig mechanikai gyomirtást végez a HÉV vonalak mentén. Bővebben
2018.06.13.
Szerda délután Antal-nap alkalmából megkoszorúzták Grassalkovich I. Antal szobrát a kastély előtt. A Gödöllői Kastélybarátok Egyesülete által szervezett ünnepségen Gaálné dr. Merva Mária irodalomtörténész, a Gödöllői Városi Múzeum nyugalmazott igazgatója mondott beszédet a Grassalkovich-kastély Barokk Színházában.
Bővebben
2018.06.11.
Városunkban is nehéz helyzetet teremtett, hogy idén a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. a gépjárművek nagy számú meghibásodása miatt, valamint a Kerepes-Ökörtelek völgyi hulladéklerakó kapacitási problémái következtében felfüggesztette a lomtalanítást. Az ebből adódó problémák megoldására a napokban a Zöld Híd megváltoztatja az egyes hulladékkezelésre vonatkozó szabályait. Erről Gyenes Szilárd megbízott ügyvezető igazgató levélben tájékoztatta a települések polgármestereit.
Bővebben
2018.06.11.
Felfestették az ideiglenes zebrát a Dózsa György úton a szálloda előtt. Az átépítés során a biztonságot növelő járdaszigettel ellátott gyalogosátkelő készül majd a megszokott helyen. A szálloda mélygarázsába vezető, balra kanyarodó sáv megszűnt; oda a belső sávból lehet majd befordulni.
Bővebben
2018.06.11.
A Koronázási hétvége programjainak részeként Mozart, Donizetti, Verdi, Erkel, Bizet, Mascagni és Puccini művei csendültek fel a Lovardában, a Gödöllői Szimfonikus Zenekar koncertjén. Az est során népszerű operák részleteit hallhatta a közönség. Az áriák Fodor Gabriella (szoprán) és Horváth István (tenor) előadásában hangzottak el. A koncerten Horváth Gábor vezényelt. (Fotók: Váraljai János) Bővebben
2018.06.11.
Szeretnénk bemutatni, hogy milyen kerékpáros infrastruktúra-fejlesztés zajlik Gödöllőn. dolgozunk. Ennek részeként az első ütemben, 2018. júliusában a Dózsa György úton kerülnek átadásra kerékpáros létesítmények.
 
Bővebben
2018.06.10.
Szombaton reggel megkezdődtek a Koronázási Hétvége rendezvényei a Gödöllői Királyi Kastélyban.


Bővebben
2018.06.09.
Máriabesnyőn folytatódott a Mladifest. A keresztény ifjúsági találkozón többek között Böjte Csaba atya, dr. Csókay András professzor, valamint a Nem Adom Fel Alapítvány tanúságtételét hallhatták ma a zarándokok. A bazilika zsúfolásig megtelt és sokan keresték fel a Civil Falut is.

Bővebben
2018.06.09.
Szombat délelőtt Gödöllő Város Önkormányzata nevében Gémesi György polgármester köszöntötte 103. születésnapja alkalmából a városunkban élő Bátori Károlynét. Margit nénit a hétköznapon is népes család veszi körül; több generációval osztja meg mindennapjait. Bővebben
2018.06.08.
Máriabesnyőn megkezdődött a Magyar Mladifest, a „tornacipős szentek” fesztiválja. A megnyitón Bese Gergő atya, a rendezvény főszervezője, majd Stella Leontin, a Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilika plébánosa köszöntötte a zarándokokat. A nyitó szentmisét Fábri Kornél atya celebrálta.
Bővebben
2018.06.07.
A Gödöllői Királyi Kastély dísztermében tartott sajtótájékoztatót Nagy István agrárminiszter és Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója, a miniszter NAIK-ban tett látogatását követően.
Bővebben
2018.06.07.
Rákos és Pécel között meghibásodott a biztosítóberendezés. Emiatt a vonatok lassabban közlekednek a biztonság érdekében. A vonalon két helyen is vágányzár van, feltorlódhat a reggeli csúcsban a vonatforgalom. Emiatt a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon utazók 20-30 perccel hosszabb menetidőre számítsanak.
Bővebben
2018.06.06.
Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy június 7-én, csütörtökön reggel a SWIETELSKY Vasúttechnika Kft. - alvállalkozói kivitelezésben - megkezdi a Dalmady utcában lévő fák gallyazását.
Bővebben
2018.06.05.
A pályázat célja: környezetünk, köztereink gondozottságának és tisztaságának kialakítása, városunk szépítése, kulturált, hosszútávon fenntartható környezet létrehozása, erre való ösztönzés, szemléletformálás.
Pályázni idén két kategóriában lehet:
• többlakásos ház, valamint
• üzletportál kategóriában
a jelentkezési adatlap benyújtásával.
Bővebben
  1 / 221 oldal  
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése