2014. április 20. , 07:44
Köszöntjük Tivadar nevű kedves olvasóinkat!

Önkormányzati hírek


 
Keresés:   
2014.04.19.
 Április 18-án a Gödöllői Királyi Kastélyban Richard Strauss Emlékkoncertet tartottak születésének 150. évfordulója alkalmából. Közreműködött: Czitrovszky Ilona, Ribli Ilona, Herczenik Anna és Szkordilisz Emília. Bővebben
2014.04.18.
Csütörtök este a Játékszín vendégszerepelt Gödöllőn a Művészetek Házában. Agatha Christie 10 kicsi néger című előadásával. Gálvölgyi Jánost, Benedek Miklóst, Hajdu Steve-t, Lévay Viktóriát, Csonka Andrást, Horváth Lilit, Tóth Juditot, Józsa Imrét, Csizmadia Gergelyt, Tóth Mátét és Németh Kristófot láthatta a közönség. Bővebben
2014.04.17.
Elfogadta a képviselő-testület április 17-én a Rákos-Hatvan vasútvonal Gödöllőt érintő átépítéséhez szükséges településrendezési szerződést. Ismeretes, hogy a kormány 2016-2019 között Európai Uniós forrásból kívánja megvalósítani a vonalszakasz felújítását.
Bővebben
2014.04.17.
Pályázata alapján Pálfi Sándornét nevezi ki a képviselő-testület a 2. sz. Városi Bölcsőde vezetőjének május 1-jétől öt évre. Az intézményt eddig is vezető szakember programjának középpontjában  a minőségi kisgyermekellátásra való törekvés áll. Megbízását a Magyar Bölcsődék Egyesülete is támogatja. 
Bővebben
2014.04.17.

A korábbi évek gyakorlatát folytatva nettó 7,9 millió forinttal támogatja az önkormányzat a Gödöllői Királyi Kastély parkjának fenntartását az idén. A támogatást az 5,6 hektáros felújított parkfelületre és a Schimmelhof udvarának parkgondozására lehet felhasználni.

Bővebben
2014.04.17.
Egyhangúlag fogadta el a képviselő-testület április 17-én a város közéleti, kulturális egyesületeinek, egyesületszerűen működő közösségeinek és civil szervezeteinek támogatására tett javaslatot.
Bővebben
2014.04.17.
A képviselő-testület április 17-i ülésén a napirend elfogadása előtt átvette megbízólevelét Vécsey László József, a Pest megyei 6-os számú, Gödöllő központú országgyűlési választókerület megválasztott képviselője. Az okiratot dr. Szőke Pál választókerületi bizottsági elnök adta át számára.
Bővebben
2014.04.16.
Mit tehetünk a bevándorlók és menekültek társadalmi beilleszkedése érdekében? Egyre több uniós országban kihívás, s már hazánkban sem ismeretlen probléma a migránsokkal és menekültekkel való együttélés kérdése, ezért a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és a Konrad-Adenauer Alapítvány konferenciát szervezett „A menekültek és a migráció hatása az európai társadalomra” címmel, április 16-án, Gödöllőn. A rendezvényen a menekültpolitika svéd és magyar szakértői, illetve a kérdéskörben közvetlenül érintett magyar települések polgármesterei osztották meg tapasztalataikat a hallgatósággal.
Bővebben
2014.04.16.
Meghívó Gödöllő Város Képviselő-testülete április 17-én, 8 órakor tartandó ülésére
Az ülés helye: Városháza I. emeleti tanácskozó terme Bővebben
2014.04.15.
Közfoglalkoztatottak segítségével alakították át gyümölcsfeldolgozó üzemmé az egykori varrodát a tolnai településen. Bővebben
2014.04.15.
A tanévi diákolimpia mezeifutás országos döntőjét a gödöllői repülőtéren rendezték április 15-én. A 17. alkalommal lebonyolított döntő megnyitóján Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke és dr. Gémesi György polgármester köszöntötte a résztvevőket, akik eljutottak a városi és megyei selejtezőket követően az országos megmérettetésre.
Bővebben
2014.04.15.

Idén húsvét vasárnap, április 20-án minden ibolyaszínbe borul a Gödöllői Királyi Kastélyban, melynek kapuját maga a „Erzsébet királyné” nyitja meg 10 órakor, majd a díszteremben várja vendégeit „cercle”-re, hivatalos udvari fogadásra.

Bővebben
2014.04.15.
A Munka-Család Egyensúly Program a kisgyermekes szülők sikeres foglalkoztatásáért projekt záróeseményét tartották ma Gödöllőn, az Erzsébet Királyné Szállodában. A GAK Nonprofit Kft és partnerei, a Gödöllői Királyi Kastély, a Művészetek Háza Gödöllő és a Gödöllő COOP Zrt. erőfeszítéseit dr. Gémesi György polgármester is méltatta. A programban 49 szülő munkaerő-piaci reintegrációjának segítését vállalták.
Bővebben
2014.04.15.
A Zöld Híd Régió Nonprofit Kft. idén is térítésmentesen gondoskodik a nagydarabos hulladék szervezett gyűjtéséről és eltávolításáról.

Bővebben
2014.04.13.
Április 12-én, szombaton 19.30 órától Haydn: Krisztus utolsó hét szava a keresztfán című műve szólalt meg a Szentháromság-templomban. A mű, a szavakról  tartott elmélkedéssel úgy hangzott el, ahogy annak idején Haydn elképzelte és bemutatta.
Bővebben
2014.04.13.
Három különleges művészpáros, id. Barabás Márton festőművész - Barabás Márton Munkácsy-díjas képzőművész, Péreli Imre festőművész - Péreli Zsuzsa Munkácsy-díjas kárpitművész, valamint Remsey Jenő György festőművész - Remsey Flóra Ferenczy Noémi-díjas kárpitművész munkáiból nyílt kiállítás a GIM-házban április 12-én.
Bővebben
2014.04.12.
Vécsey László József, a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltje nyert Pest megye 6. választókerületében (Gödöllő) a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékos feldolgozottságnál. A politikus ezzel mandátumot szerzett.
Bővebben
2014.04.12.
Játszóterek és más közterületek szépülnek a hét végén a Gödöllői Lokálpatrióta Klub és a városrészekben működő egyesületek szervezésében. Képeink a közösségi események különböző helyszínein készültek.

Bővebben
2014.04.11.
A pályázat célja: A többlakásos társasházak és a családi házak portáján, a környezetükben, a köztereiken a gondozottság és a tisztaság kialakítása, városunk szépítése, kulturált, hosszú távon fenntartható környezet kialakítása. Különös hangsúllyal szerepel a bírálat során a házak, társasházak előtti közterület rendezettsége.
Bővebben
2014.04.11.
Különleges, költőkhöz, versekhez kapcsolódó játékokkal várják a főtéren az érdeklődőket a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ munkatársai a Költészet Napján. Bővebben
2014.04.11.
Gödöllőre látogatott belgiumi testvérvárosunk, Turnhout küldöttsége. A rövid itt-tartózkodásuk során meglátogatták a kastélyt, majd Tóth Tibor alpolgármesterrel együtt megszólaltatták a Világbéke-gongot. Bővebben
2014.04.11.
Sok évszázad távolából is megrendítő szeretet kötötte össze IV. Béla királyt és öccsét, Kálmán-herceget, akinek lovas szobránál, a Szent István Egyetem parkjában a Premontrei Szent Norbert Gimnázium szervezésében hagyományos koszorúzási ünnepséget tartottak pénteken délelőtt az iskola növendékeinek közreműködésével. Bővebben
2014.04.10.
Az Európai Unió Régiók Bizottsága (CoR) néppárti (EPP) frakciója dr. Gémesi Györgyöt, Gödöllő város polgármesterét választotta meg az oktatás, ifjúság, kultúra és kutatás témakörökkel foglalkozó EDUC szakbizottság koordinátorának április 10-én, Brüsszelben, így ezentúl ő vezeti az EPP EDUC előkészítő üléseit. Gémesi György 2006 óta tagja az EU Régiók Bizottságának. Bővebben
2014.04.10.
A  Gödöllői Lokálpatrióta Klub tagjai a múlt évi nagy sikerű tavaszi akció után idén is végigjárják városunk kertes házas övezetét, valamint a lakótelepeket, ez alkalommal azonban nem hulladék-gyűjtő zsákot, hanem virágmagokat adnak az itt élőknek.
Bővebben
  1 / 130 oldal  
Keresés