2014. április 25. , 09:34
Köszöntjük Márk nevű kedves olvasóinkat!

Önkormányzati hírek


 
Keresés:   
2014.04.23.
A gödöllői szennyvíztisztító telep fejlesztésének kivitelezési munkái idén februárban vették kezdetüket. A közel három hónap alatt minden az ütemterv szerint haladt, jelenleg kb. 10%-os a projekt készültsége. Gödöllő Város Önkormányzata 1,166 milliárd forintos támogatást nyert szennyvíztisztító telepének fejlesztésére, amelyet az Európai Unió Kohéziós Alapja és Magyarország központi költségvetése közösen finanszíroz.
Bővebben
2014.04.22.
 Négy évtizedes lelkiismeretes, példamutató gondozó-nevelő munkájáért Polgármesteri Ezüstérem kitüntetést adott át dr. Gémesi György Tesánszki Sándornénak, az 1. Számú Városi Bölcsőde intézményvezető-helyettesének.
Bővebben
2014.04.21.
Nagy érdeklődés fogadta a Gödöllői Királyi Kastély húsvéti programjait, aminek keretében átadták a gyerekeknek kiírt országos élménypályázat díjait. Több mint háromszáz pályamű érkezett a felhívásra. Gönczi Tibor, a kastély ügyvezető igazgatója köszöntőjében elmondta, a pályázat révén a legkisebbek is bekapcsolódtak a kastély értékelőállító folyamatába, hiszen rajzban, versben vagy prózában meséltek hazánk egyik legkedveltebb történelmi és turisztikai helyszínéről. A díjazottak alkotásait a Sajttorta című könyvben jelentették meg. A lovardában megtartott díjkiosztón részt vett Erzsébet királyné megszemélyesítője is. Bővebben
2014.04.20.
A háromnapos munkaszünet alatt a gödöllői rendőröknek és tűzoltóknak közúti és kerti balesetek valamint tűzeset adott munkát.
Bővebben
2014.04.20.
Május 1-jén ismét megrendezik a Gödöllői Lovasmajálist a GAK Nonprofit Közhasznú Kft. szervezésében, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Szent István Egyetem támogatásával, a Szent István Egyetem területén.
Bővebben
2014.04.19.
 Április 18-án a Gödöllői Királyi Kastélyban Richard Strauss Emlékkoncertet tartottak születésének 150. évfordulója alkalmából. Közreműködött: Czitrovszky Ilona, Ribli Ilona, Herczenik Anna és Szkordilisz Emília. Bővebben
2014.04.18.
Csütörtök este a Játékszín vendégszerepelt Gödöllőn a Művészetek Házában. Agatha Christie 10 kicsi néger című előadásával. Gálvölgyi Jánost, Benedek Miklóst, Hajdu Steve-t, Lévay Viktóriát, Csonka Andrást, Horváth Lilit, Tóth Juditot, Józsa Imrét, Csizmadia Gergelyt, Tóth Mátét és Németh Kristófot láthatta a közönség. Bővebben
2014.04.17.
Elfogadta a képviselő-testület április 17-én a Rákos-Hatvan vasútvonal Gödöllőt érintő átépítéséhez szükséges településrendezési szerződést. Ismeretes, hogy a kormány 2016-2019 között Európai Uniós forrásból kívánja megvalósítani a vonalszakasz felújítását.
Bővebben
2014.04.17.
Pályázata alapján Pálfi Sándornét nevezi ki a képviselő-testület a 2. sz. Városi Bölcsőde vezetőjének május 1-jétől öt évre. Az intézményt eddig is vezető szakember programjának középpontjában  a minőségi kisgyermekellátásra való törekvés áll. Megbízását a Magyar Bölcsődék Egyesülete is támogatja. 
Bővebben
2014.04.17.

A korábbi évek gyakorlatát folytatva nettó 7,9 millió forinttal támogatja az önkormányzat a Gödöllői Királyi Kastély parkjának fenntartását az idén. A támogatást az 5,6 hektáros felújított parkfelületre és a Schimmelhof udvarának parkgondozására lehet felhasználni.

Bővebben
2014.04.17.
Egyhangúlag fogadta el a képviselő-testület április 17-én a város közéleti, kulturális egyesületeinek, egyesületszerűen működő közösségeinek és civil szervezeteinek támogatására tett javaslatot.
Bővebben
2014.04.17.
A képviselő-testület április 17-i ülésén a napirend elfogadása előtt átvette megbízólevelét Vécsey László József, a Pest megyei 6-os számú, Gödöllő központú országgyűlési választókerület megválasztott képviselője. Az okiratot dr. Szőke Pál választókerületi bizottsági elnök adta át számára.
Bővebben
2014.04.16.
Mit tehetünk a bevándorlók és menekültek társadalmi beilleszkedése érdekében? Egyre több uniós országban kihívás, s már hazánkban sem ismeretlen probléma a migránsokkal és menekültekkel való együttélés kérdése, ezért a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és a Konrad-Adenauer Alapítvány konferenciát szervezett „A menekültek és a migráció hatása az európai társadalomra” címmel, április 16-án, Gödöllőn. A rendezvényen a menekültpolitika svéd és magyar szakértői, illetve a kérdéskörben közvetlenül érintett magyar települések polgármesterei osztották meg tapasztalataikat a hallgatósággal.
Bővebben
2014.04.16.
Meghívó Gödöllő Város Képviselő-testülete április 17-én, 8 órakor tartandó ülésére
Az ülés helye: Városháza I. emeleti tanácskozó terme Bővebben
2014.04.15.
Közfoglalkoztatottak segítségével alakították át gyümölcsfeldolgozó üzemmé az egykori varrodát a tolnai településen. Bővebben
2014.04.15.
A tanévi diákolimpia mezeifutás országos döntőjét a gödöllői repülőtéren rendezték április 15-én. A 17. alkalommal lebonyolított döntő megnyitóján Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke és dr. Gémesi György polgármester köszöntötte a résztvevőket, akik eljutottak a városi és megyei selejtezőket követően az országos megmérettetésre.
Bővebben
2014.04.15.

Idén húsvét vasárnap, április 20-án minden ibolyaszínbe borul a Gödöllői Királyi Kastélyban, melynek kapuját maga a „Erzsébet királyné” nyitja meg 10 órakor, majd a díszteremben várja vendégeit „cercle”-re, hivatalos udvari fogadásra.

Bővebben
2014.04.15.
A Munka-Család Egyensúly Program a kisgyermekes szülők sikeres foglalkoztatásáért projekt záróeseményét tartották ma Gödöllőn, az Erzsébet Királyné Szállodában. A GAK Nonprofit Kft és partnerei, a Gödöllői Királyi Kastély, a Művészetek Háza Gödöllő és a Gödöllő COOP Zrt. erőfeszítéseit dr. Gémesi György polgármester is méltatta. A programban 49 szülő munkaerő-piaci reintegrációjának segítését vállalták.
Bővebben
2014.04.15.
A Zöld Híd Régió Nonprofit Kft. idén is térítésmentesen gondoskodik a nagydarabos hulladék szervezett gyűjtéséről és eltávolításáról.

Bővebben
2014.04.13.
Április 12-én, szombaton 19.30 órától Haydn: Krisztus utolsó hét szava a keresztfán című műve szólalt meg a Szentháromság-templomban. A mű, a szavakról  tartott elmélkedéssel úgy hangzott el, ahogy annak idején Haydn elképzelte és bemutatta.
Bővebben
2014.04.13.
Három különleges művészpáros, id. Barabás Márton festőművész - Barabás Márton Munkácsy-díjas képzőművész, Péreli Imre festőművész - Péreli Zsuzsa Munkácsy-díjas kárpitművész, valamint Remsey Jenő György festőművész - Remsey Flóra Ferenczy Noémi-díjas kárpitművész munkáiból nyílt kiállítás a GIM-házban április 12-én.
Bővebben
2014.04.12.
Vécsey László József, a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltje nyert Pest megye 6. választókerületében (Gödöllő) a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékos feldolgozottságnál. A politikus ezzel mandátumot szerzett.
Bővebben
2014.04.12.
Játszóterek és más közterületek szépülnek a hét végén a Gödöllői Lokálpatrióta Klub és a városrészekben működő egyesületek szervezésében. Képeink a közösségi események különböző helyszínein készültek.

Bővebben
2014.04.11.
A pályázat célja: A többlakásos társasházak és a családi házak portáján, a környezetükben, a köztereiken a gondozottság és a tisztaság kialakítása, városunk szépítése, kulturált, hosszú távon fenntartható környezet kialakítása. Különös hangsúllyal szerepel a bírálat során a házak, társasházak előtti közterület rendezettsége.
Bővebben
  1 / 130 oldal  
Keresés