2015. augusztus 31. , 12:46
Köszöntjük Erika, Bella nevű kedves olvasóinkat!

Önkormányzati hírek

Keresés:   
2015.08.30.
Szeptember 12-én és 13-án, az AÍlsóparkban, a Művészetek Háza és a Gödöllői Királyi Kastély közötti területen ismét jelentkezik a Belvárosi Napok!

Bővebben
2015.08.29.
Egy első világháború előtt épített Opel és vele egykorú kerékpárok vitték a prímet ma az Adler Sport Club „Magyar Kastélyok Kerékpár Túra” elnevezésű kerékpáros és veteránautó felvonulásán, amely a Városligetből indult, majd a kastély Barokk Színháza előtt ért véget. Az esemény egyik fő támogatója Gödöllő önkormányzata volt.
Bővebben
2015.08.28.
Második alkalommal rendezte meg a Gödöllői Civil Kerekasztal Egyesület vezetősége a jó hangulatú, kötetlen Civil pikniket azzal a céllal, hogy segítse a városban működő civil szervezetek között a szorosabb kapcsolat kialakítását, a tapasztalatcserét és egymás munkájának megismerését.


Bővebben
2015.08.28.
Az első, 1881-ben tartott velocipédes túrára emlékezve rendez az Adler Sport Club „Magyar Kastélyok Kerékpár Túra” elnevezéssel kerékpáros felvonulást augusztus 29-én, szombaton Budapestről Gödöllőre. 
Bővebben
2015.08.25.
A gödöllői rendőrök őrizetbe vették a rablással gyanúsítható 51 éves férfit.

Bővebben
2015.08.24.
Augusztus 22-30. között Gödöllő ad otthont a 3D Vadász Íjász Világbajnokságnak, amelyre 32 országból, több, mint 1300 versenyző adta le a nevezését. A versenyzőket a város főterén tartott ünnepélyes megnyitón fogadta Gémesi György polgármester, Vánky Sebastian, a Magyar Íjász Szövetség elnöke és Loet Smit, a nemzetközi íjász szövetség (IFAA) alelnöke.

Bővebben
2015.08.24.
Egy szerencsétlen véletlen folytán összetört a Gödöllő főterén álló Kis Balázs-szobor üveggolyója. Nem történt szándékos rongálás, pusztán egy kisgyereket emelt fel apukája, hogy pici közelebbről is láthassa a csillogó-villogó üveggolyót, ami viszont a leggyengébb érintéstől kifordult a helyéből és a földön összetört.
Bővebben
2015.08.24.
Több hónapos tervezés majd egy alapos ráncfelvarrás után augusztus 29-től újra várja egykori és leendő látogatóit az új üzemeltető, a gödöllői kerttervező és építő cég által megújított Pálmaház Kertészet a Martinovics Ignác utca 2/a címen. A gödöllői térségben egyedülállóan széles választék lesz elérhető a faiskolai árudában, többségben magyar termelők növényeiből.
Bővebben
2015.08.24.
Jelentős, 60-80 perces késésekre kell számítaniuk az utasoknak a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon hétfő délután, Isaszeg és Gödöllő között pótlóbuszok járnak – tájékoztatta a Mávinform az MTI-t.
Bővebben
2015.08.24.
A Magyar Íjász Szövetség augusztus 22-29. között rendezi meg Gödöllőn az IFAA WBHC (World Bowhunter Championships) íjász világbajnokságát, melyre az IFAA történetében rekord számú nevezés érkezett. A közel kétezer versenyző a világ minden tájáról érkezik.
Bővebben
2015.08.20.

Gödöllő Szent István napi megemlékezését a főtéren tartották csütörtök este. Az ünnepségre érkezőket a városi fúvószenekar térzenéje fogadta Ella Attila vezényletével, majd a Himnusz csendült fel, ami alatt a 802. számú Szent Korona Cserkészcsapat felhúzta a nemzeti lobogót a városháza előtti zászlótartó rúdra. A színpadon ünnepi kenyérszenteléssel és az új kenyér megáldásával folytatódtak az események Albert Gábor evangélikus lelkész, Sivadó János görög katolikus parókus atya és Hugyecz János római katolikus plébános közreműködésével. Az áldást követően Albert Gábor lelkész felkérte a polgármestert az új kenyér felvágására. A kenyér szétosztása alatt Annus Réka énekelt. Ezt követően tartotta meg beszédét dr. Gémesi György. Bővebben
2015.08.20.
Hagyományosan idén is államalapító Szent István királyunk ünnepén, augusztus 20-án, ünnepi képviselő-testületi ülés keretében adta át dr. Gémesi György polgármester a Gödöllő város díszpolgára címet. A Művészetek Házában megtartott rendezvényen Vass Károlyné, Gödöllő Város Nyugdíjas Egyesületének elnöke vehette át az elismerést, amit Gödöllő városában folytatott aktív közéleti munkájáért és civil szervezetében végzett kiemelkedő, lelkiismeretes tevékenységéért ítélt meg számára a képviselő-testület. Bővebben
2015.08.15.
 Gödöllő az egyik fő állomása volt a 2. Mentőmotoros Napnak, amit a Magyar Mentőmotor Alapítvány hívott életre azzal a céllal, hogy a motoros túra során felhívja a figyelmet a balesetmentesebb közlekedésre, illetve hogy bemutassák munkájukat az érdeklődőknek. Bővebben
2015.08.13.
Vízgyűjtő-gazdálkodási Tervek innen tölthető le.
Bővebben
2015.08.10.
19:30-tól 20:00-ig: Térzene – a Gödöllői Városi Fúvószenekarral
Vezényel: Ella Attila

20:00: Az ünnepélyes zászlóbehozatalt követően, az új kenyér megáldása a történelmi egyházak képviselői által.
Ünnepi beszédet mond: dr. Gémesi György, Gödöllő város polgármestere

20:20: A Gödöllői Szimfonikus Zenekar ünnepi műsora:
Ligeti: Régi magyar társas táncok
Gyöngyösi Levente: Ouvertura Sopianaensis
Erkel Ferenc: Hunyadi László - Palotás
Farkas Ferenc: Furfangos diákok – közreműködik: Széphalmi Pál és Gyöngy Virág – tánc
Vezényel: Horváth Gábor - A zenekar vezető karmestere, művészeti vezetője

Az est programját tűzijáték zárja

Helyszín: Főtér

Mindenki szeretettel várunk!
A változtatás jogát fenntartjuk!
Bővebben
2015.08.09.
Egymást akár több hete nem látott gödöllőiek találkoztak és köszöntötték egymást szeretettel a Gödöllői Királyi Kastély díszudvarát megtöltő sokadalomban ma este, hogy a nyár hajrájában elsősorban olasz örökzöldek dallamaiban fürödjenek. "Parlami d'Amore" címmel ugyanis Domenico Menini (tenor) és zenész társai (M. Denis Biancucci zongoraművész, művészeti vezető, Danielle Vianello, nagybőgő (baszusgitár) és Giorgio Murer, ütőhangszerek) vezettek egy nagy utazást a napfényes Itáliába a hálás közönségnek a barokktól napjainkig, derűsen és izzó szenvedéllyel.
Bővebben
2015.08.09.
A 120. atlétikai magyar bajnokság első, pénteki napján két GEAC győzelem született. 100 m: 1. Kaptur Éva (Gödöllői EAC) 11.87 mp, 4x100 m: 1. Gödöllői EAC (Répási Petra, Kaptur Éva, Budai Alexandra, Baráti Patrícia) 46.37 mp.
Szombaton a sort a 400 m férfi futásban Kovács Zoltán (Gödöllői EAC) folytatta 47.45 mp-es eredménnyel, míg a női rúdugrást Juhász Fanni (Gödöllői EAC) nyerte 400 cm-mel.
Vasárnap 200 méteren Kaptur Éva (Gödöllői EAC) 24.65 mp-es idővel szerezte meg második elsőségét.

Bővebben
2015.08.09.
A GödöllŐsz Fesztivál nyitókoncertjét Gálahangverseny à la Rossini címmel szeptember 11-én 19 órai kezdettel tartják a Gödöllői Királyi Kastély lovardájában. Bővebben
2015.08.08.
Különleges produkció részesei lehettek a gödöllőiek szombaton délután, a főtéren az Ad-Deum keresztény táncstúdió előadói adtak műsort.

Bővebben
2015.08.08.
Parlami d'Amore címmel olasz dalest kezdődik a Gödöllői Királyi Kastélyban augusztus 9-én, vasárnap 19 óra 30-kor.
Bővebben
2015.08.08.
A Gödöllő Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt B. Tamás 42 éves gödöllői lakos ellen.
Bővebben
2015.08.07.
Meghosszabbítja a hőség miatt elrendelt figyelmeztetést és ezzel együtt a szintjét másodfokúról harmadfokúra, hőségriasztásról hőségriadóra emeli az országos tisztifőorvos - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-vel. Az M3-as autópályán a meghosszabbított hőségriadó időtartama alatt, augusztus 11-e éjfélig kizárólag este 20 és hajnali 4 óra között dolgozhatnak a kivitelezők. Bővebben
2015.08.07.
A Gödöllői Járási Ügyészség 122 rendbeli csalás miatt emelt vádat egy turai férfi ellen, aki a kifizetett mobiltelefon helyett annak utánzatát vagy száraztésztát postázott internetes megrendelőinek - közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-vel.
Bővebben
2015.08.06.
Az elmúlt időszakban a Gödöllői Rendőrkapitányság illetékességi területén is előfordult úgynevezett "trükkös lopás", amit jellemzően időskorú személyek sérelmére követnek el. Az innen letölthető  tájékoztatás a trükkös lopások elkerülésében segíthet. Bővebben
2015.08.05.
A mai nap sem telik unalmasan Budapest és Gödöllő között. Kora délután a sínekre borult egy személyautó Pécel állomáson, ezért egy vágányt le kellett zárni, 30-40 percet késnek a vonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon - tájékoztatta a Mávinform és a katasztrófavédelem az MTI-t.
Később egy trélert vontató személyautó balesete miatt torlódott a forgalom az M3-as autópálya Hatvan felé vezető oldalán, Mogyoród térségében. A román rendszámú autóhoz kapcsolt tréler a rajta szállított gépkocsival együtt borult fel a sztráda 18-as kilométerénél. A gödöllői tűzoltók megkezdték a műszaki mentést, a fővárosból kifelé haladó autósoknak jelentős, több mint három kilométeres torlódásra kell számítaniuk a térségben.


Bővebben
  1 / 167 oldal  
Keresés
Időjárás

az

előrejelzése Gödöllőre


Ügyeletek