2015. január 26. , 11:20
Köszöntjük Vanda, Paula nevű kedves olvasóinkat!

Önkormányzati hírek

Keresés:   
2015.01.24.
A gödöllői Magyar Bori énekelt elsőként az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyén szombat este az M1 csatornán. A Lead me to heaven szám zeneszerzője Váradi Tamás, szövegírója Ferencz Attila. Bár Bori nem jutott a középdöntőbe, bizonyára még sok sok siker vár rá előadóművészi pályáján! A Dal című versenyre összesen 351 dalt neveztek, közülük 30 jutott be a január 24-én indult élő televíziós showműsorba. Fotó: MTVA/Penziás Nikolett Bővebben
2015.01.23.
A gödöllői rendőrök állampolgári bejelentés alapján jelentek meg egy 29 éves férfi gödöllői lakásán, ahol a házkutatás során kábítószergyanús növényi anyagmaradványt találtak, írja a police.hu.
Bővebben
2015.01.23.
Az Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) a városi önkormányzatok által elkészítendő, fejlesztési szemléletű, középtávot (legalább 4, legfeljebb 10 éves időtáv) átfogó dokumentum, amely főként az Európai Unió által rendelkezésre bocsátott források felhasználását készíti elő.
Bővebben
2015.01.22.
A Magyar Kultúra Napja alkalmából csütörtökön este, a Művészetek Házában megrendezett ünnepségen dr. Horváth Zoltán, a Gödöllői Fiatal Művészek Egyesületének vezetője és a Levendula Galéria kapta meg az idei Gödöllő Kultúrájáért Díjat, amiket a város képviselő-testülete ítélt oda. Az okleveleket dr. Gémesi György polgármester adta át Horváth Zoltánnak és Sz. Jánosi Erzsébet galériavezetőnek. Bővebben
2015.01.21.
A „Művészetek Kertje – Gödöllő, 2015” című kulturális tematikus év keretében a gödöllői művészetet és természetet kívánják összekapcsolni kiállítások és szabadtéri rendezvények formájában. A tematikus év munkacsoportja idén is figyelembe veszi a különböző korosztályok igényeit; eseménydús, attraktív, Gödöllő művészeit és természeti kincseit méltó módon bemutató rendezvényeket szervez. A kulturális tematikus évet márciusban nyitják meg.

Bővebben
2015.01.21.
Befejeződtek a nyáron elkezdett munkák az Erzsébet Királyné Szállodában. A fejlesztés során fitneszrészleggel és egy úgynevezett relaxációs szigettel bővült a szolgáltatások köre.
Bővebben
2015.01.21.
A gödöllői vasútállomáson a tervek szerint halad az új váróterem és jegypénztár kialakítása, aminek eredményeként hamarosan megszűnik a jelenleg is üzemelő konténerváró. Az új létesítményt a sínek felőli oldalról közelíthetik majd meg az utasok, az akadálymentesített helyiségben két pénztár fog rendelkezésükre állni. Az átadásra a tervek szerint februárban kerülhet sor.
Bővebben
2015.01.20.
Ismét dr. Gémesi Györgyöt, Gödöllő polgármesterét választotta meg elnökének a Gödöllői Többcélú Kistérségi Társulás. A január 20-án megtartott társulási ülésen az elnök mellett a korábbi alelnök is megkapta a bizalmat a további munkához, a tisztséget ismét Hatvani Miklós, Isaszeg polgármestere töltheti be. A pénzügyi- és ellenőrző bizottság elnökének Holló Ilonát, Zsámbok, tagjainak pedig Rimóczi Sándort, Nagytarcsa, és Sziráki Szilárdot, Valkó polgármesterét választották meg.
Bővebben
2015.01.19.
Haditechnikai eszközök mozgása várható az elkövetkező napokban a Gödöllő-Tata közötti útvonalon, adta hírül a Honvédelmi Minisztérium.
Bővebben
2015.01.19.
Több mint ötven tő, kábítószer előállítására alkalmas kannabiszt (vadkendert) találtak a gödöllői rendőrök egy csömöri családi ház padlásterében. Az ingatlan tulajdonosát őrizetbe vették – tájékoztatta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.
Bővebben
2015.01.18.
Dr. Horváth Zoltán, a Gödöllői Fiatal Művészek Egyesületének művészeti vezetője és a Levendula Galéria részesül az idén a Gödöllő Kultúrájáért Díjban, a városi önkormányzat kitüntetésében. Az elismeréseket a Magyar Kultúra Napja alkalmából adják át január 22-én 18 órakor a Művészetek Háza színháztermében.
Bővebben
2015.01.16.

A gödöllői Régió Plusz Televízió is támogatást nyert a Magyar Média Mecenatúra program pályázatán. Két tucat közösségi tévének, rádiónak ítélt meg összesen 137,1 millió forintnyi működési támogatást a médiatanács. A pályázatnak köszönhetően a támogatott helyi és körzeti médiumok idén zökkenőmentesen tudják szolgáltatásukat nyújtani a vételkörzetükben élők számára.

Bővebben
2015.01.16.
Az elfolyó homok csöndje címmel nyílt kiállítás Finta Edit festő- és grafikusművész alkotásaiból a Művészetek Háza rendezvény- és kiállítótermében január 15-én.  A székelyföldi születésű, de 1990-óta Budapesten élő művész munkáit már  nem először láthatja a gödöllői közönség. A tárlatot Őriné Nagy Cecília művészettörténész nyitotta meg, s február 11-ig láthatja a közönség.
Bővebben
2015.01.16.
Természeti pillanatok címmel Zsilka Zsolt fotóiból nyílt kiállítás a Művészetek Házában. A fotós egyaránt felhívja a figyelmet a természet apró szépségeire, amelyek mellett észrevétlenül megyünk el a mindennapokban, és az apró, szabad szemmel sokszor nem is látható csodákra. A kiállítást február 13-ig tekinthetik meg az érdeklődők.
Bővebben
2015.01.15.

Számokkal látták el a fákat a Dózsa György úton a VÜSZI munkatársai. A jelölések a fagyöngy eltávolítási ciklusra és az egyéb kezelések jelölésére nyújtanak támpontot a szakembereknek.

Bővebben
2015.01.15.
A Presidente Kft., mint az ELMŰ Hálózati Kft. elektromos légvezetéki hálózat gallyazásával megbízott alvállalkozója folytatja a városi belterületi gallyazásokat. A munkák során levágott nyesedékek ledarálásáról elszállításáról is ők gondoskodnak. Bővebben
2015.01.15.
A mezőgazdasági területek ökológiai állapotának mérésére a mezei nyúl állományának természetes változását alapul véve dolgoz ki modellt a gödöllői egyetem VadVilág Megőrzési Intézete, a mérési módszer támpontul szolgálhat majd az EU megújított közös agrárpolitikája által előírt zöldítési program teljesítésének igazolására is - mondta az intézet vadbiológusa az MTI-nek. Bővebben
2015.01.14.

Január 1-jétől a tanúsítvánnyal rendelkező vakvezető kutyák munkaképességének helyreállítását célzó gyógykezeléseket/műtéteket a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán a munkadíj elengedésével, kizárólag anyag és gyógyszerköltségen végzik – jelentette be mai sajtótájékoztatóján, Budapesten dr. Sótonyi Péter, a kar dékánja.

Bővebben
2015.01.12.
A Gödöllői Királyi Kastélyban január 11-én és 12-én nagy sikerrel megtartott Évköszöntő koncertek után hétfőtől négy hétre  a szokásos éves karbantartás idejére bezárta kapuit városunk legjelentősebb műemléke.
Nyitás február 9-én, 10 órakor!
Bővebben
2015.01.11.
Nyolcvankilenc éves korában, január 11-én elhunyt Buzánszky Jenő, az Aranycsapat utolsó élő tagja, adta hírül az MTI. Játszott az 1952-ben, Helsinkiben olimpiai bajnok együttesben, pályára lépett az évszázad mérkőzésén 1953-ban, Londonban, és mind az öt mérkőzésen szerephez jutott az 1954-es svájci világbajnokságon, melyen ezüstérmet szerzett a válogatott. Buzánszky Jenőtől azzal a képpel búcsúzunk, amit 2005 októberében a GEAC pályán, jótékony célú mérkőzés alkalmával készíthettünk róla.
Bővebben
2015.01.11.
Gödöllő, 2015. január 18-25.
ima-istentiszteletek este 6 órakor
Bővebben
2015.01.11.
A Gödöllői Királyi Kastély Lovardájában szombat este a Hot Jazz Band, a Gödöllői Szimfonikus Zenekar és a Talamba Ütőegyüttes évköszöntő hangversenye csendült fel. Vezényelt Horváth Gábor, a zenekar vezető karmestere, művészeti vezetője. A két részes műsort vasárnap is előadják a művészek.
Bővebben
2015.01.10.
Wass Albertre emlékeztek a Művészetek Háza melletti szobránál gödöllői tisztelői. A 107 éve született és száműzetésben meghalt író tiszteletére a Gödöllői Református Líceum diákjai és tanárai adtak műsort január 9-én, melyben felelevenítették az író alakját majd Novák Gyula tanár idézett a Záróvers című költeményből.
Bővebben
2015.01.10.
Gödöllő Város Képviselő-testülete a többször módosított 1996. évi 12. (VI.3.) számú önkormányzati rendelete, az ezt módosító 9/2014. (V.19.) számú, a 17/2013. (V.21.) számú, a 21/2003. (VI.19.) számú, az 5/2012. (II.8.) számú önkormányzati rendelet szabályozza a GÖDÖLLŐ VÁROSÉRT kitüntetés adományozásának rendjét. Bővebben
2015.01.07.
A Gödöllői Sport Klub megyei I. osztályban szereplő felnőtt labdarúgó csapatának edzője, Jenei Sándor az őszi utolsó forduló után lemondott, így a klub vezetése új edző után kellett, hogy nézzen. Bővebben
  1 / 150 oldal  
Keresés
Ügyeletek