2015. március 27. , 04:31
Köszöntjük Hajnalka nevű kedves olvasóinkat!

Önkormányzati hírek

Keresés:   
2015.03.26.
Gémesi György ma este az ATV Egyenes Beszéd című műsorának volt a vendége. A vele készült beszélgetés itt nézhető meg. Bővebben
2015.03.26.
A trivago.hu utazási weboldal a közelgő ünnep alkalmából összeállított egy toplistát a legjobb húsvéti úti célokról vidéken, az 5 város hagyományőrző programjaival, kulturális látnivalóival vívta ki magának az elismerést; a listán a legnépszerűbb Hollókő lett, harmadik helyen Gödöllő végzett - közölte a portál az MTI-vel.
Bővebben
2015.03.26.
Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte ma a királyi kastély lovardájában a Holstein Genetika Kft. amerikai-magyar vegyesvállalat.
Bővebben
2015.03.24.
Szolgálatba álltak az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) mentőmotorosai az M3-as autópályán és Budapest belvárosában - közölte az OMSZ kommunikációs igazgatója kedden az MTI-vel. Győrfi Pál közleményében azt írta, márciustól az M3-as autópályán Gödöllőnél egy nagy teljesítményű mentő-motorkerékpár, Budapest belvárosában pedig egy mentőrobogó működik, április 1-jétől pedig egy újabb mentőmotorral és még egy mentőrobogóval egészül ki az ellátás.
Bővebben
2015.03.20.
A Magyar Drámapedagógiai Társaság „Dráma van! - Tavaszi zsongás - A dramatikus nevelés hete” címmel március 20-27. között országos programsorozatot szervez, melynek nyitóeseményeként március 20-án, pénteken 15 órakor egy országos flashmobot szerveztek, amihez Gödöllő főterén is lehetett csatlakozni.
Bővebben
2015.03.20.
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Gödöllő Város Képviselő-testülete a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 44/F. § (3) bekezdés c) pontja alapján a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvizek begyűjtésére, elszállítására és ártalmatlanítás céljából történő átadására versenyeztetési eljárás eredményeképpen Szepesi Zoltán egyéni vállalkozót jelölte ki közszolgáltatóként. A Közszolgáltató Gödöllő város közigazgatási területén kizárólagosan jogosult és köteles a fenti szolgáltatás elvégzésére.
Bővebben
2015.03.19.
A falopások és a külterületeken elkövetett bűncselekmények megelőzésére szervezett akciót március 18-án 11 óra  és 16 óra között a Gödöllői  Rendőrkapitányság a társszervek és a Készenléti Rendőrség Légirendészeti Parancsnokság helikopteres munkatársainak segítségével. Az 5 órás ellenőrzés során egy olyan személyt fogtak el a rendőrök, aki éppen kábelt égetett az erdőben, míg egy személy élő fákat vágott ki.
Bővebben
2015.03.19.
A szabadtéri tüzek szempontjából a tavasz a legveszélyesebb időszak, hiszen a jó időben egyre többen választanak szabadtéri programokat vagy kezdik meg a kerti munkálatokat. A veszélyt egyrészről a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz. Kockázatot jelenthet a gondatlanság is, a szabadban keletkezett tüzek 99 százalékát emberek okozzák.
Bővebben
2015.03.18.
Azonosították a március 17-én délután az Alsópakban megtalált férfi holttestet. A rendőrségi vizsgálat során kizárták az idegenkezűséget.
Bővebben
2015.03.18.
Gödöllőn, a királyi kastélyban tartott szakmai napot a Magyar Fesztivál Szövetség március 18-án. A tanácskozást azzal a céllal szervezték, hogy a fesztivál-, rendezvény- és konferenciaszervezők, szállásadók, vendéglátásban dolgozók egymás munkáját, rendezvényeit megismerve, egymást segítve tematikus turisztikai csomagokat tudjanak összeállítani, ezzel is erősítve a szálláshelyek kapacitásának jobb kihasználását, a rendezvények, fesztiválok látogatottságának növelését. Bővebben
2015.03.18.
Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Gödöllő város közterületén 2015. március 19-től (időjárástól függően 5-10 napos eltéréssel) megkezdődik a fák lemosó permetezése.
Bővebben
2015.03.16.
Hétfő este a Gödöllői Városi Könyvtárban megnyílt Vörös Eszter Anna "A jelen bánatában tisztul a jövő" című első önálló kiállítása.Bővebben
2015.03.16.
A magyar forradalom és szabadságharcot Finnországban is számon tartják: ilyenkor minden évben magyar hetet rendeznek nyelvrokonainknál. Idén a magyar nagykövetség szervezésében testvérvárosunk, Forssa adott helyet az egy hetes kulturális eseménynek.
Bővebben
2015.03.16.
Gödöllő Város Önkormányzata pályázatot ír ki a város közéleti, kulturális egyesületei, egyesületszerűen működő közösségei, egyéb civil szervezetei támogatására.


Bővebben
2015.03.15.
Prof. dr. Körösvölgyi László, dr. Révész T. Mihály, a Gödöllői Királyi Kastély korábbi vezetői, dr. Sivadó János görög katolikus parókus és a Talamba Ütőegyüttes Gödöllő részesültek az idén a képviselő-testület által alapított Gödöllő Városért Díj kitüntetésben. Az elismeréseket ma délután a Művészetek Házában rendezett ünnepségen adta át dr. Gémesi György polgármester. Bővebben
2015.03.15.
A nemzeti ünnep alkalmából Kossuth-díjban részesült a magyar operett ikonikus alakjaként nyújtott emlékezetes, a műfajt éltető alakításai, valamint páratlanul sikeres művészi munkája elismeréseként Oszvald Marika Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész, városunk díszpolgára. A Kossuth-díjban megosztva részesültek páratlanul sikeres, külföldön is nagyra értékelt, a tradicionális jazz autentikus megszólaltatására épülő előadóművészi tevékenységük, valamint a magyar könnyűzenei örökség ápolását szolgáló, értékőrző művészi munkájuk elismeréseként a Hot Jazz Band tagjai: Bényei Tamás alapító tag és vezető, Bera Zsolt,  Fodor László (a gödöllői Chopin zeneiskola tanára), Galbács István Tibor, Juhász Zoltán, Szabó Lóránt Hunor előadóművészek.

Bővebben
2015.03.15.
A március 15-ei hagyományainknak megfelelően a Gödöllői Városi Fúvószenekar térzenéjével kezdődött és a lovas felvonulással ért véget az 1848-as magyar forradalom tiszteletére rendezett városi ünnepség délelőtti része. Folytatás 17 órakor, a Művészetek Házában, ahol átadják a Gödöllő Városért Díjakat.

Bővebben
2015.03.15.
Gödöllő Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére március 14-én és 15-én sorra kerülő hagyományos városi ünnepi programjaira.
Bővebben
2015.03.15.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság értesíti a járművezetőket és az üzemeltetőket, hogy a március 15-i megemlékezések biztosítása miatt a következő forgalomkorlátozások lépnek életbe a Gödöllői Rendőrkapitányság illetékességi területén.
Bővebben
2015.03.15.
Március 15-én, vasárnap 17 órakor kezdődik a Művészetek Háza Gödöllő Színháztermében a képviselő-testület által alapított Gödöllő Városért díj átadási ünnepsége, ami egyben a nemzeti ünnep helyi eseményeinek záróprogramja is lesz.
Bővebben
2015.03.14.
Ma este, a március 15-i ünnepség előestéjén, a több évtizedes gödöllői hagyományoknak megfelelően, megtartották a fáklyás felvonulást a Petőfi-szobortól a Dózsa György úti temetőben lévő 1848-as emlékműhöz.
Bővebben
2015.03.14.
A tavasz és a természet ihlette dallamokra nyílt ki a „Művészetek kertje” kapuja, A „Művészetek kertje - Gödöllő 2015” kulturális tematikus év megnyitójának részeként a Frédéric Chopin Zeneiskola művésztanárai adtak nagy sikerű hangversenyt március 14-én délután a királyi kastély lovardájában. Bővebben
2015.03.14.
 Kiállítással és koncerttel vette kezdetét "A Művészetek Kertje - Gödöllő, 2015", az idei gödöllői kulturális tematikus év, aminek során a „Zöld Gödöllő” kerül középpontba. Bővebben
2015.03.14.
Juhász Árpád zombori születésű, a gödöllői művésztelep alkotójaként számon tartott festő és iparművész. Születésének 150. és halálának 100. évfordulója alkalmából elérkezett az idő, hogy megismertessük személyét és művészetét a közönséggel. Őri Nagy Cecília írása itt olvasható.
Bővebben
2015.03.13.
Március 14-én új évet köszöntünk, pontosabban új kulturális tematikus évet. A „Művészetek Kertje - Gödöllő, 2015” keretében a „Zöld Gödöllő" köré fűzi fel a programokat a tematikus év munkacsoportja. Az eseményekbe bekapcsolódó kulturális intézmények, művészeti csoportok és civil szervezetek a gödöllői művészetet és természetet, a virágzó zöld Gödöllőt kívánják összekötni kiállítások és szabadtéri rendezvények formájában.
Bővebben
  1 / 154 oldal  
Keresés
Ügyeletek