2015. május 25. , 21:16
Köszöntjük Orbán nevű kedves olvasóinkat!

Önkormányzati hírek

Keresés:   
2015.05.23.
 Május 23-án az Alsóparkban rendezték meg a Sisi memorial agár klubkiállítást, valamint a spaniel klubkiállítást.
Bővebben
2015.05.20.
Az MME Gödöllői Helyi Csoportja 2006-óta rendezi meg a Bika-tavi Természetvédelmi és Ornitológiai Tábort, a BITOT-ot. A táborban 9-14 éves diákok vehetnek részt. A sátrakat és a napi háromszori étkezést, illetve a szakmai programokhoz szükséges felszerelést a Helyi Csoport biztosítja. A gyerekek külön 6-7 fős kiscsoportokban mennek délelőtti szakmai programokra.  Minden kiscsoportot egy szakvezető és egy kiscsoportvezető kísér.
Bővebben
2015.05.20.
Újra festik a Szabadság téri aluljárót a gödöllői iskolások. A mottó ezúttal – kapcsolódva a kulturális tematikus évhez – „ A művészetek kertje”.
Bővebben
2015.05.20.
Befejeződött az Albertirsa-Göd villamos távvezeték helyreállítása, mely tavaly decemberben a rendkívüli ónos eső miatt sérült meg. A MAVIR ZRt. a terveknek megfelelően - május 17-én -üzembe helyezte az érintett szakaszt. A távvezeték helyreállítási és építési munkálatai összesen 21 távvezeték oszlopot érintettek a mintegy 8,2 km-es szakaszon, ami Gödöllő térségét is érinti.
Bővebben
2015.05.19.
Kedves Véradó!
Beteg embertársaink nevében kérjük Önt, vegyen részt véradó napunkon. Lehetőségei szerint kérjük, segítsen az új véradók toborzásában, a térítésmentes véradó mozgalom népszerűsítésében azért, hogy minden rászoruló számára biztosítva legyen az életmentő, pótolhatatlan vér.
Véradás helye: POLGÁRMESTERI HIVATAL, Gödöllő
Véradás ideje: 2015. június 3., szerda 10.00-18.00 óráig

Bővebben
2015.05.19.

A június 11-i üzemkezdettől június 12-i üzemzárásig tartó sztrájkot jelentett be négy BKV-s szakszervezet és a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége. Ez azt jelenti, hogy ezeken a napokon a metrók, trolik és a HÉV-ek kétharmada közlekedik majd – írta a Népszabadság.


Bővebben
2015.05.19.
Jól haladnak a máriabesnyői P+R parkoló munkálatai.  A fejlesztést hosszas előkészítő és tervező munka után március végén kezdték meg.  

Bővebben
2015.05.18.
Új rendeletet alkotott a képviselő-testület a személytaxival végzett személyszállítási szolgáltatás feltételeiről, a taxiállomások létesítésének és igénybevételének rendjéről és a személytaxi-szolgáltatás hatósági áráról. Szolgáltatásaik szabályozásának átfogó reformját a taxisok is kezdeményezték.
Bővebben
2015.05.18.
A képviselő-testület új önkormányzati rendeletet alkotott a közterületek elnevezéséről, azok jelöléséről és a házszámozás rendjéről. Mint megírtuk, a kormány központi címregisztert hoz létre azzal a céllal, hogy a jelenleg különböző nyilvántartásokban (ingatlan-nyilvántartás, személyiadat-és lakcímnyilvántartás, postai címjegyzék) szereplő címadatokat egyetlen jegyzékben egyesítse, és ezáltal elérje, hogy az adatok naprakészek és pontosak legyenek.
Bővebben
2015.05.18.
Az önkormányzati képviselők május 14-i ülésükön elfogadták a közalapítványok kuratóriumainak és felügyelő bizottságainak múlt évi beszámolóit.


Bővebben
2015.05.18.
A képviselő-testület egyhangúlag támogatta a jelenlegi egyetemi tankertészet területén kiemelt kormányzati beruházásban készülő uszoda megvalósítását. Annak érdekében, hogy a beruházás a város építészeti és természeti kontextusába illeszkedve és az Alsópark további rekreációs fejlesztéseit támogató módon valósulhasson meg, a testület kezdeményezi a helyi építési szabályzat és szabályozási terv módosításának megindítását Bővebben
2015.05.18.
A Cimbaliband eddigi zenei irányzatában mindig nagyon fontos szerepet játszott a népzenei gyökerek megismerése. Unger Balázs, az együttes vezetője 7 éves kora óta foglalkozik autentikus magyar népzenével, a Balkán szerteágazó dallamvilágával, ezekből is legfőképpen azzal a területtel, ahol a cimbalom is szerepet kapott a folklórban.
Bővebben
2015.05.18.
A környezet védelméről szóló törvény alapján az önkormányzatoknak önálló települési környezetvédelmi programot kell kidolgozniuk, amit a képviselő-testület hagy jóvá. Gödöllő első környezetvédelmi programja 2001-ben készült el az Agruniver Kft. gondozásában, majd két felülvizsgálat alapján 2009-ben íródott meg az újabb 6 évre szóló dokumentum.
Bővebben
2015.05.18.
A G-Magistratus Szálloda Zrt. 2014. évi gazdálkodásáról beszámoló Laurán Csaba igazgató elmondta, hogy a tavalyi volt az első teljes év az új vezetés égisze alatt. Az üzleti tervet teljesítették. A szobakapacitás kihasználtság 15,4, a szállodai árbevétel 11 százalékkal emelkedett.
Bővebben
2015.05.18.
A Gödöllői Piac Kft. bevételi tervét 4 százalékkal túlteljesítette, 8,5 százalék költséget megtakarított. A költségtakarékos gazdálkodás és a bevétel növekedési ütem együttes hatásának következményeként alakult ki a tervezetett meghaladó 4,3 millió forint mérleg szerinti eredmény.
Bővebben
2015.05.18.
A közgondolkodás már régen elfogadta, hogy a kultúra áru, a közvélekedés szerint pedig sokba kerül. Gödöllőn az utóbbival kapcsolatban érdekes jelenség figyelhető meg.  Míg országos átlagban a művelődési intézmények költségvetésének 70 százalékát a fenntartó önkormányzatok fizetik, s 30 százalék a saját bevétel, városunkban az arány majdnem fordított: 39 százalék önkormányzati támogatás, 61 százalék saját bevétel. És mégis magas a színvonal!
Bővebben
2015.05.18.
Az 5000 főt, elsősorban óvodást és iskolást étkeztető Kalória Nonprofit Kft. bevételei 7 millió forinttal haladták meg a 794 millió forintos ráfordításokat.  A gazdálkodás eredményét eredménytartalékba helyezi, aminek az összege így 69,3 millió forintra emelkedik. A zavartalan működés a múlt évben megkívánta, hogy 19 millió forint összegben pótolják tárgyi eszközeiket.  A legnagyobb tétel három gázüst beszerzése volt 4,1 millió forintért.
Bővebben
2015.05.18.
A VÜSZI Nonprofit Kft. alaptevékenysége veszteséges, vállalkozási tevékenysége nyereséges volt és az utóbbi nyomott többet a latban. A társaság összbevétele 769 millió forint, adózás előtti nyeresége 10, adózás utáni nyeresége 1,3 millió forint.
Bővebben
2015.05.18.
A Pilisi Parkerdő Zrt. ónos eső miatt károsodott, kilencezer hektáros területének a harmadára a megfeszített munka ellenére még el sem jutottak a szakemberek, így a veszélyt elhárító munkálatok várhatóan 2016-ra is átnyúlnak. A nagyobb területet érintő erdősítések a Budai-hegység és a Gödöllői-dombság elpusztult fenyveseiben ősszel folytatódnak, már a Lidl üzletlánc támogatásával, amely facsemetékkel támogatja a pilisi parkerdő erdőfelújítási munkáit. Bővebben
2015.05.18.
Fővárosi rendőrök fogták el azt az 53 éves nőt, aki a gyanú szerint egy kistarcsai egészségügyi intézményben elkábított egy beteget, majd kirabolta.

Bővebben
2015.05.17.
Május 17-én a kastély lovardájában a díjkiosztó ünnepséggel befejeződött a Gödöllőn első alkalommal megrendezett Nemzetközi Természetfilm Fesztivál.

Bővebben
2015.05.16.
A csütörtöki megnyitó, majd a pénteki ovis-iskolás "nagyüzem" után szombaton a családi programokkal folytatódott az egész várost megmozgató rendezvény, a Madarak és Fák Napja / Nemzetközi Természetfilm Fesztivál. Bővebben
2015.05.16.
Kétszázötven kerékpáros vágott neki reggel a Miénk a pálya 6.0 programnak, aminek során ismét lehetőség nyílt végig kerekezni a Hungaroringen. Bővebben
2015.05.16.
A hagyományoknak megfelelően szombaton reggel több tucatnyian ragadtak szerszámot a blahai városrészben, hogy rendbe tegyék az Úrréti tavat.


Bővebben
2015.05.15.

A szervezők az I. Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivált nem csupán filmes eseménynek, hanem egyfajta dzsemborinak tervezték, ahol a filmek mellett a környezetvédelem, valamint az ökoéletmód és –szemlélet is középpontba kerül. Hogy ez mennyire sikerült, az jól látható az Alsóparkban, ahol a témához kapcsolódó programok, bemutatók várják az érdeklődőket. Ma délelőtt diáknap volt, elsősorban az óvodásokat és az iskolásokat várták, holnap pedig családi nap lesz.

Bővebben
  1 / 160 oldal  
Keresés
Időjárás

az

előrejelzése Gödöllőre


Ügyeletek