2014. október 23. , 13:43
Köszöntjük Gyöngyi nevű kedves olvasóinkat!

Önkormányzati hírek

Keresés:   
2014.10.22.
A képviselő-testület alakuló ülésének befejezését követően az esemény résztvevői zenés irodalmi  összeállítást tekintettek meg a Művészetek Házában, amivel az 1956-os forradalomra emlékeztek. Ezután a Szent István Egyetem volt Tanárképző Intézetének udvarában koszorúzták meg az ott felállított kopjafát. Hagyományos megemlékezések voltak a Dózsa György úti temetőben a forradalom gödöllői áldozatainak, ifj. Kiss Antalnak és Balázsovich Andrásnak a sírjánál.  
Bővebben
2014.10.22.
A városi képviselő-testület ma délután a Művészetek Háza konferenciatermében tartotta alakuló ülését. Az eseményen dr. Szőke Pál, a Helyi Választási Bizottság elnöke tett jelentést az önkormányzati és nemzetiségi választás végleges eredményéről, majd átadta a megbízóleveleket dr. Gémesi György polgármesternek és a 14 önkormányzati képviselőnek. Az ülés a képviselők, majd a polgármester eskütételével folytatódott. Ezután dr. Gémesi György mondott köszöntőt. A képviselők egyhangúlag megválasztották a Jogi és Ügyrendi Bizottságot, módosították a Szervezeti és Működési Szabályzatot. Ezt követően a polgármester előterjesztésére titkos szavazáson, 12 igen és 1 nem szavazattal, valamint 2 tartózkodással főállású alpolgármesterekké választották Pelyhe József képviselőt (Gödöllői Lokálpatrióta Klub) és nem képviselő szakemberként Gyenes Szilárdot, a Zöld Híd Régió Kft. ügyvezető igazgatóját, társadalmi megbízatású alpolgármesterré választották Pecze Dániel képviselőt (Gödöllői Lokálpatrióta Klub). Az alakuló ülésen az is elhangzott, hogy Tóth Tibor eddigi alpolgármester harmadik gyermekének születése előtt áll, ezért nem vállalta a következő ciklusra szóló megbízatást. Az eseményen részt vett  Vécsey László, a gödöllői választókerület országgyűlési képviselője.
Bővebben
2014.10.21.
Somogyvári Zsóka kozmetikus és fotós fényképeiből nyílt ma kiállítás Gödöllőn, a városháza földszinti nagytermének előterében. A kiállított sok képet és alkotójukat az érdeklődők sokasága tisztelte meg figyelmével.
Bővebben
2014.10.21.
Gödöllőn állították forgalomba ma a MÁV-START különvonaton a Királyi Váró elé gördült két saját fejlesztésű és gyártású IC+ kocsiját, melyek 2014. október 22-étől kezdve az ország több térségében szállítják az utasokat. Az ünnepségen Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára kiemelte, a vasút életében fontos eseményekért gyakran Gödöllőre, a Királyi Váróba kell utazni, amely kellemes hely és jó házigazda. Az eseményen részt vett dr. Gémesi György polgármester és Zaránd György, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója.
Bővebben
2014.10.21.
2014. október 13-án és 14-én a NÉBIH ÁDI pozitív eredményű virológiai vizsgálatai alapján két Csongrád megyei kislétszámú szarvasmarha állományban megállapításra került a kéknyelv betegség. Ezért a kitörések körüli legalább 100 km sugarú kör által határolt területre védőkörzet, továbbá a védőkörzet körüli 50 km széles sáv területére megfigyelési körzet került elrendelésre a NÉBIH ÁÁI által.
Bővebben
2014.10.20.
Meghívó Gödöllő Város Képviselő-testülete október 22-én, 16 órakor tartandó alakuló ülésére
Az ülés helye: Művészetek Háza földszinti konferenciaterme

Bővebben
2014.10.19.
Gödöllőn és Nagykátán a falopások és egyéb vagyon elleni bűncselekmények felderítése érdekében, míg Dunakeszin a körözött gépjárművek, veszélyes szállítmányok és az illegális migráció kiszűrése céljából akcióztak a rendőrök, közölte a police.hu.
Bővebben
2014.10.18.
A 12 éve alakult Arpeggio Gitárzenekar ismét szép hangversenyt adott Gödöllőn, a Szentháromság templomban. A szombat esti koncert legjelentősebb műsorszáma Szokolay Sándor Históriás képek című zeneművének gödöllői bemutatója volt. Közreműködött Balogh Myrtill (szoprán).
Bővebben
2014.10.18.
Az ez évi adatok alapján bebizonyosodott, hogy Nógrád északi részén, illetve a Heves megyével szomszédos területeken megtelepedett az európai barnamedve (Ursus arctos arctos).

Bővebben
2014.10.18.
  Október 18-án a „Mesterek, Műhelyek” c. sorozat keretében új kiállítás nyílt a Gödöllői Iparművészeti Műhelyben (GIM-Ház), melyen Fekete György, Kossuth-díjas belsőépítész és Schrammel Imre, Kossuth-díjas keramikusművész alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők Bővebben
2014.10.18.
Dr. Gémesi György, Gödöllő város polgármestere belgiumi testvérvárosunkban, Turnhoutban ma hivatalos látogatáson – többek között - baráti szerződést írt alá Turnhout testvérvárosával, a bajorországi Hammelburggal, amelyet Armin Warmuth polgármester képviselt.
Bővebben
2014.10.17.
Pénteken este nagy sikerű, fantasztikus hangulatú jazzkoncertet adott a gödöllői városházán a nemrég alakult, de rövid idő alatt is komoly népszerűségre szert tett Balogh Quartet.
Bővebben
2014.10.17.
Gödöllőn rendezték meg az olimpiai iskolák igazgatóinak szakmai konferenciáját október 17-én. A Magyar Olimpiai Akadémia szervezésében a városházán megtartott tanácskozás házigazdája a Hajós Alfréd Általános Iskola volt. A megnyitón Pecze Dániel alpolgármester mondott köszöntőt.
Bővebben
2014.10.15.
Gödöllő városa tisztelettel és szeretettel meghív minden érdeklődőt az új képviselő-testületének alakuló ülésére, amire október 22-én, szerdán 16 órakor  a Művészetek Házában kerül sor. Bővebben
2014.10.15.
Javítási munkák kezdődtek a főtéren, ezért a következő időszakban az önkormányzat és a kivitelezést végző szakemberek fokozott figyelmet kérnek az itt közlekedőktől. Bővebben
2014.10.13.
Az előzetes adatok alapján teljes győzelmet aratott az önkormányzati választáson a Gödöllői Lokálpatrióta Klub: dr. Gémesi György a polgármester-választást, a 10 képviselőjelölt a választókörzeteket nyerte meg meggyőző fölénnyel.
Bővebben
2014.10.13.
A Fővárosi Önkormányzat gödöllői Idősek Otthonában ezen a héten rendezik meg az Idősek Hetét. A program keretében szerdán 14 órakor nyílik meg Balázs Gusztáv fotókiállítása ,,Balázs István, az ácsmester” címmel. Közreműködnek a Premontrei Szent Norbert Gimnázium diákjai. Csütörtökön 10 órától Danis János fotóművész tart előadást A fotózás alapjai címmel. 16 órakor kezdődik Brindzik Bori és Gál Katica zongorakoncertje. Műsoruk: B. B. - Scarlatti: G-dúr szonáta, Chopin: A-moll mazurka, Mendelssohn: Rondo Capriccose, G. K. Bach: G-dúr háromszólamú invenció, Chopin: Fisz-moll mazurka, Chopin: Fantasie – Impromtu. Bővebben
2014.10.12.
Hat kategóriában 63-an versenyeztek a Békés megyei Mezőhegyesen, a fogathajtók országos bajnokságának döntőjében, ahol egyesben Rondzik Gábor, kettesben a gödöllői  Lázár Vilmos, négyesben pedig Dobrovitz József nyerte meg az egyéni versenyt. Lázár Vilmos 13. bajnoki címét szerezte meg. Bővebben
2014.10.12.
Az október 12-én zajló önkormányzati választáson megjelentek számáról és arányáról rendelkezésre álló tájékoztató adatok a Nemzeti Választási Iroda honlapján itt tekinthetők meg.
Bővebben
2014.10.11.
Átadják a baptista imaház mögött kialakított skateparkot. Az ötvenmillió forintból megvalósult létesítmény tervezésébe és a végleges kialakításba a szakemberek mellett bevonták a gödöllői fiatalokat is. A kétszintes, mikroszálas betonnal kialakított pálya nagyságát tekintve is egyedülálló, mint ahogyan egyediek az ide készített elemek is, amiket dupla burkolattal láttak el.
Bővebben
2014.10.11.
Gödöllőn az elmúlt negyedszázadban megszoktuk, hogy ami egyszer volt, az újra lett. A Chopin Zeneiskola, a Hamvay-kúria, a Gödöllői Királyi Kastély és részei, mint például a Királydombi Pavilon, a Barokk Színház és a Lovarda -, a Kálvária, a Grassalkovich filagória a történelem hányattatásai közben leromlottak, egyikük másikuk eltűnt, azután újjászülettek. Október 11-én Schimmel, Grassalkovich I. Antal kedvenc lovának szobra nyert új alakot, s délután a Schimmelhofban fel is avatták a gödöllői Varga Zoltán Zsolt szobrász és restaurátor vezetésével, Bíró János szobrász közreműködésével újramintázott alkotást.
Bővebben
2014.10.11.
Október 11-én adták át Blahán a Manna-kertet, ami a Napsugár étteremmel szemben lévő egykori parkoló helyén létesült és teszi szebbé ezentúl a pékség előterét. Az átadó ünnepség házigazdái dr. Bucsy László, a Blaháért Társaság elnöke és Pecze Dániel önkormányzati képviselő, Gödöllő alpolgármestere voltak.
Bővebben
2014.10.10.
Vigh Andrea hárfaművész és Drahos Béla fuvolaművész kamaraestjével kezdődött meg péntek este a XVI. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál. A programot Bogányi Gergely zongoraművész nyitotta meg.
Bővebben
2014.10.10.
A Gödöllői Akadémia XLVI. félévének mai eseményén dr. Gémesi György polgármester tartott előadást Honnan hová, Gödöllő címmel, a Művészetek Házában. Bővebben
  1 / 144 oldal  
Keresés
Ügyeletek