Elkészítette és kiadta jövő évi sormunkatervét a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete. A tájékoztató szerint Gödöllőn 2021. január 19. és január 29. között végzik el a kémények ellenőrzésével és tisztításával kapcsolatos feladatokat.
A sormunka a kéményseprőipari szerv vagy kéményseprőipari szolgáltató megrendelés nélkül, rendszeres időközönként, tűzbiztonsági okból ingatlanról-ingatlanra járva, úgynevezett „sorban” végzett ellenőrző tevékenysége. Az ellenőrzés kiterjed az ingatlanhoz tartozó tüzelőberendezés égéstermékének elvezetésére szolgáló kémény (kémények), tartalékkémény, továbbá a bekötő- és összekötő elemek, valamint ezek tartozékainak átvizsgálására, szükség szerinti tisztítására, négyévenkénti műszaki felülvizsgálatára.
2016. július elsejétől ez a tevékenység a természetes személyek tulajdonában lévő ingatlanokhoz tartozó égéstermék-elvezetők esetében ingyenes.
A pontos időpontról tizenöt nappal a munkát megelőzően minden társasházi lakóközösség külön értesítőt kap.
Fontos tudni, hogy a kéményseprők nem érkeznek automatikusan minden házhoz. A családi házas kistelepüléseken és a városi egylakásos ingatlanokban élőket a tulajdonos hívása nyomán keresik fel. Nekik tehát időpontot kell egyeztetniük ahhoz, hogy a törvényben előírt gyakoriság szerint, ingyenesen felülvizsgálják náluk az ingatlan égéstermék-elvezetőit.
Időpontfoglalásra az alábbi https://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/ugyfelszolgalat oldalon van lehetőség.
A teljes sormunkatervet az alábbi linkre kattintva tekinthetik meg az érdelődők:
https://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/…/sormunkate…
Fotó: katasztrófavédelem