Különleges koncert várja az érdeklődőket november 11-én, vasárnap este a Művészetek Háza nagyszínpadán.

Két remek népzenész és zenekara várja a közönséget, hogy megmutassák, mire mennek együtt.

A Gödöllő Kultúrájáért díjas Cimbaliband vezetője Unger Balázs és Pál István Szalonna gyermekkoruk óta jó barátok és pályafutásuk több ponton is keresztezi egymást. Pályájukat mindketten a Galga zenekarban kezdték, majd a Magyar Állami Népi Együttesben, a Fonó zenekarban, majd a Szalonna és Bandájában folytatták. Ma már mindkét zenésznek kiváló saját zenekara van.

A barátság azonban olyannyira megmaradt, hogy Pál István Szalonna a Cimbaliband több lemezén is szerepel, mint vendégmuzsikus. Idő kérdése volt tehát, hogy közös műsorral rukkoljanak elő. Ennek lehet tanúja a közönség vasárnap este.

A Népzene szárnyán című koncerten a két zenekar legnépszerűbb dalait adják majd elő, különleges újra hangszerelt változatokban. Igazi zenei ínyencség lesz Ürmös Sándor és Unger Balázs cimbalomduója és Pál István Szalonna és a Cimbaliband hegedűsének, Solymosi Máténak vonópárbaja.

A zene szárnyán című koncert a tervek szerint nem egyszeri produkció lesz, a két zenekar szeretné minél több helyen bemutatni.