A szeptember végén induló NKA 25 – Hangfoglaló turné a Nemzeti Kulturális Alap negyedszázados fennállását ünnepli rengeteg programmal: kiállításokkal, filmvetítésekkel, szakmai beszélgetésekkel és persze koncertekkel szerte az országban, sőt a határon túl is. A 25 napos turné keretében többek között Szolnoktól Debrecenen és Veszprémen keresztül Pécsre, valamint Nagyváradra is ellátogatnak a Program támogatottjai, hogy részt vegyenek a kezdeményezésben.

A Trafo Club színpadára két különleges zenekar lép a hónap utolsó szombatján – ráadásul mindkét banda most először ad koncertet a gödöllői klubban. Az estét 21 órakor a szellemes és pörgős, szintipoppunkot játszó Dope Calypso indítja majd. Őket pedig a mindig sikkes és stílusos Blahalouisiana követi Schoblocher Barbi vezetésével, hogy megidézzék a beatkorszak aranykorát szigorúan huszonegyedik századi és rendkívül szexi köntösbe bújtatva.

Az esemény a facebookon: https://www.facebook.com/events/227984401236530/

A programokról és a zenekarokról több információ a Hangfoglaló facebook oldalán érhető el: https://www.facebook.com/hangfoglaloprogram

A Hangfoglaló Program (korábban Cseh Tamás Program) ötödik éve működik a Nemzeti Kulturális Alap keretein belül, egy olyan támogatási rendszerként, amely a hazai könnyűzene népszerűsítését és segítését tűzte ki célul. Kiemelt fókuszpont a könnyűzenei előadók fellépési lehetőségeinek tá-mogatása, a nemzetközi megjelenés elősegítése, a zeneipari edukáció fejlesztése és a hazai rock-zenei örökség ápolása. A kilenc alprogramból álló támogatási rendszerről és az aktualitásokről bővebben a https://hangfoglalo.hu/ oldalon.