házi gyermekorvosok ellátási rendje 03.23

TÁJÉKOZTATÓ

a gödöllői házi gyermekorvosok 2020. március 23-tól érvényes  ellátási rendjéről

A gödöllői házi gyermekorvosok 2020. március 23-tól a COVID-19 járványügyi vészhelyzet végéig új ellátási rendet alakítottak ki. Céljuk, hogy a hatóságok által számunkra előírt betegellátás előírásait szem előtt tartva

 • biztosítsák a folyamatos gyermekorvosi ellátást hétköznapokon 8-18 óra között,
 • a betegeik számára elérhetőek legyenek és mind szomatikus, mind pszichés állapotukat figyelembe véve nyújtsanak számukra megfelelő ellátást,
 • fokozottan veszélyeztetett kollégákat mentesítsék a közvetlen betegellátás alól,
 • ne találkozzanak személyesen légúti fertőzés tüneteit mutató beteggel,
 • jelentősen csökkentsék az orvos-beteg találkozások számát
 • olyan ellátási rendet alakítottak ki, ami valamelyik gyermekorvos esetleges megbetegedése vagy karanténba helyezése esetén is tartható.

Kérjük a szülőket, hogy telefonon keresztül hétköznapokon a saját orvosukat, vagy asszisztensüket keressék problémájukkal a felhívásban megjelölt rendelésre kizárólag a telefonos egyeztetés alapján menjenek.

Ezen szempontok figyelembevételével az alábbi ellátási rendet alakították ki 2020.március 23-tól

 • Csikós Tamás a saját betegeit a Páter Károly u. 1. alatti telephelyen továbbra is maga látja el a megszokott rendelési rend szerint.
 • Pédery Zsuzsanna, aki 65. életévét betöltötte, nem vesz részt a közvetlen betegellátásban. Saját betegeit telefonon és egyéb digitális eszközökön keresztül látja el, definitív ellátásra törekszik. Fizikális vizsgálatot igénylő betegeit a 2-es rendelőbe irányítja. Praxisának adminisztrációját saját asszisztense végzi. A kötelező védőoltások beadását Dr. Kiss Zsuzsa vállalta.
 • A 2-es rendelő többi orvosa (Dr. Kiss Anna, Dr. Kiss József, Dr. Kiss Zsuzsanna, Dr. Páll Gabriella, Dr. Tatár Emese) közös rendelési rendet alakított ki.
 • Minden orvos ellátja saját betegeit telefonon és egyéb digitális eszközökön keresztül a hét minden hétköznapján, munkaidőben. Definitív ellátásra törekednek. Biztosítják a betegek számára a vényköteles gyógyszerek elektronikus receptjének EESZT rendszeren keresztüli patikába juttatását, elvégzik a saját betegek táppénzes adminisztrációját, elvégzik az újszülöttek ellátását, megtartják a csecsemőtanácsadást, ami az életkorhoz kötött kötelező védőoltások beadására, valamint az egészségkárosodással fenyegető krónikus állapotok szűrésére és ellátására koncentrál, megszervezik a szakrendelői- vagy kórházi ellátást igénylők betegútjait.
 • A 2-es rendelőben egyszerre egy orvos tartózkodik asszisztensével, ellátja mind a hat praxis nem légúti, a kollégák által odairányított betegeit. Az ellátás tervezett rendje az alábbiak szerint alakul:
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek
8-13 óra Dr. Kiss József Dr. Kiss Anna Dr. Kiss Zsuzsanna Dr. Páll Gabriella Dr. Tatár Emese
13-18 óra Dr. Tatár Emese Dr. Kiss Zsuzsanna Dr. Kiss Anna Dr. Kiss József Dr. Páll Gabriella