Gémesi György polgármester aláírta a ” A közterületek és az egyes, nem közterületeknek minősülő ingatlanok tisztántartásáról…” szóló rendelet módosítását, miszerint a veszélyhelyzet végéig tilos a közterületen valamint ingatlanon belül elszáradt növényi hulladékot égetni.
Ezzel Gödöllőn is teljes tűzgyújtási tilalom lépett életbe.

Jelenleg hét megyében – Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Heves, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye – területein van érvényben tűzgyújtási tilalom.
A csapadékszegény időjárás miatt a szabadtéri tüzek száma ugrásszerűen megemelkedett az elmúlt napokban. A tűzoltókat idén már háromezer szabadtéri tűzesethez riasztották. Ezeknek a tüzeknek a 99 százaléka emberi gondatlanságra vezethető vissza. Megkezdődtek a kerti munkák és sokan leégetik a tarlót, meggyújtják a száraz növényeket. A szabadtéri tüzek 45 százaléka kerti zöldhulladék égetése miatt alakul ki.
A polgármesternek ” a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény” ad felhatalmazást a rendelet módosítására.