Haladó Kerékpárosbarát Munkahely címet nyert a Gödöllői Polgármesteri Hivatal az Innovációs és Technológiai Minisztérium kerékpárosbarát munkahely pályázatán.
A szakmai értékelés során a minisztérium azokat a munkahelyeket értékelte, melyek hozzájárulnak a környezetbarát és egészség-megőrző mozgásforma segítéséhez és népszerűsítéséhez.
A Gödöllői Polgármesteri Hivatal munkatársai részére szolgálati célú használatra kerékpárokat vásárolt, melyekkel nemcsak a több telephellyel működő szervezet munkáját könnyíti meg, hanem a fenntarthatóbb közlekedéshez is hozzájárul. Munkatársaink közül, akik tehetik, városunk túlterhelt útjait nem terheli tovább gépjárműveik használatával,hanem ezt a környezetbarát közlekedési eszközt használják.
Az elmúlt évek során egyre többen élnek ezzel a lehetőséggel, s egyre többen vannak azok is, akik saját kerékpájukkal járnak munkába. Ebben a városvezetők is jó példával járnak elől.
A saját kerékpárral történő munkába járás segítésére valamennyi telephelynél kerékpártárolók kerültek kialakításra, valamint a legalapvetőbb szerszámok is rendelkezésre állnak az esetleges kisebb műszaki problémák megoldására.