Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Pályázatról és ingatlan vásárlásról döntöttek a rendkívüli testületi ülésen

Rendkívüli ülést tartott Gödöllő Város képviselő-testületének önkormányzata. Az ülésen pályázati önrészről és ingatlan vásárlásról született döntés.

Pályázatot nyújt be Gödöllő Város Önkormányzata a Pénzügyminisztérium és a Belügyminisztérium közös „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása” című felhívására az „Ady sétány felújítása az Isaszegi út és a Török Ignác utca között címmel.
2021-ben már pályázott az önkormányzat az Ady sétány e szakaszának felújítására, ám akkor nem került be a támogatottak közé. A most változatlan tartalommal benyújtása kerülő anyagban az Ady sétány Isaszegi úttól a Török Ignác utcáig történő felújítása szerepel, beleértve a Török Ignác utcát követő buszmegállót is.
Az érintett szakasz jelentős forgalmat bonyolít le, egy 2018-ban készült felmérés szerint naponta több, mint 6000 gépjármű halad itt keresztül, ráadásul a helyi és helyközi buszforgalom is érinti. Mindezek mellett az uszoda megnyitása fokozott forgalmi terhelést eredményez.
A projekt tervezői költségbecslése és a kapott árajánlatok alapján várható bruttó összköltsége 92.445.958 Ft, melyhez a szükséges saját forrást bruttó 52.445.958 Ft értékben Gödöllő Város Önkormányzata 2022. évi költségvetésében biztosítja.
A döntést a képviselő-testület egyhangúlag támogatta.

22.000.000 forintért vásárolja meg Gödöllő Város Önkormányzata a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem gödöllői 4969/8 és 4969/9 hrsz. tulajdonát képező ingatlanokat. Gödöllő Város Önkormányzata a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében kiírt a „Bölcsődei férőhelyek kialakítása és bővítése” nevű pályázatán 495.101.870 Ft támogatást nyert a beadott VEKOP-6-1.1-21-2021-00005. számú, „Gödöllő Város bölcsőde férőhelyeinek bővítése” nevű pályázatával. A vásárlás ennek a projektnek a megvalósulását segíti.
A képviselő-testület a döntést egyhangúlag támogatta.
Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás