Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Átadták a Gödöllő Egészségügyéért Díjakat

sd01

A képviselő-testület 1998-ban alapította a Gödöllő Egészségügyéért Díjat az egészségügy, valamint a szociális területen elért kimagasló teljesítmény vagy huzamosabb időn át folytatott kiemelkedő munkavégzés elismerésére. A rendezvényen dr. Dunai György, a Tormay Károly Egészségügyi Központ igazgatója mondott ünnepi beszédet, majd Gémesi György polgármester köszöntötte a díjazottakat és a megjelenteket. Az ünnepség során Buka Enikő, Kósáné Szabó Beáta és T. Pataki Anikó zenei műsorát hallhatták a résztvevők.

Dr. Bernáthné Dr. Fehér Ágnes, a Tormay Károly Egészségügyi Központ igazgatóhelyettese és bőrgyógyász főorvosa, Lakné dr. Kriston Katalin, az Ezüstkehely Gyógyszertár gyógyszerésze, valamint dr. Oravecz László háziorvos részesült idén a Gödöllő Egészségügyéért Díjban. Az elismeréseket Gémesi György adta át június 4-én, a Semmelweis nap alkalmából rendezett ünnepségen a városi könyvtárban. A díjazottak mellett Bihari Vanda gyógytornász és Hegyesné Lelik Andrea, a Medicina Gyógyszertár asszisztense Polgármesteri Ezüstérem Gödöllőért elismerésben részesült.

Dr. Bernáthné dr. Fehér Ágnes, a Tormay Károly Egészségügyi Központ igazgatóhelyettese, valamint bőrgyógyász főorvosa 1981-ben végzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán summa cum laude minősítéssel, majd 1985-ben szakorvosi képesítést szerzett. 1987-ben pályázat útján elnyerte a gödöllői Egyesített Egészségügyi Intézmény Bőr- és Nemibeteggondozó Intézet gondozó vezető főorvosi állását. Szakmai tudását folyamatosan fejleszti, több szakirányú tanfolyamot végzett, úgymint gyermekbőrgyógyászat, allergológia, venerológia, bőronkológia, angiológia. 1988-ban a vezetésével indult el a gyermekbőrgyógyászati szakrendelés. Szaktanácsadóként és magánorvosként is tevékenykedik. Tudományos előadásokon, háziorvosi továbbképzéseken, civil szervezetek és nyugdíjas klubok rendezvényein több alkalommal adott elő.
Aktívan részt vesz az intézmény vezetői munkájában: 1990 és 1993 között, valamin 1995 óta jelenleg is igazgatóhelyettese az egészségügyi központnak, több alkalommal igazgatói feladatokat is ellátott. Társadalmi tevékenységei közül kiemelendő, hogy a Gödöllői Orvosi Kamara, majd a Gödöllői Kistérségi Orvosegyesület – mint jogutód – titkáraként jelentős erőfeszítéseket tett és tesz is az orvosok összefogására, továbbképzések szervezésére. Hobbija a túrázás és az utazás. A gödöllői Margita 344,2 Turisztikai és Sport Egyesület örökös tagja.

Lakné dr. Kriston Katalin gyógyszerész, a Szegedi Orvostudományi Egyetem Gyógyszerészeti Karán szerezte diplomáját, majd néhány évi gyógyszertári munka után a HUMÁN Intézetben osztályvezetőként dolgozott, tudományos munkát végezve, doktori fokozatot ért el. 1998-ban a Tormay Károly Egészségügyi Központnak is helyet adó ingatlanban létrehozta az Ezüstkehely Gyógyszertárat. Munkáját igen magas színvonalon látja el és csapatától is ezt várja el. A Patikában kedvesen és szolgálatkészen foglalkoznak a betegekkel, a vezető gyógyszerésznő és munkatársai is széleskörű tájékoztatást adnak az érdeklődőknek. Ha valami nincs készleten, akár órak alatt, de legkésőbb másnapra megrendelik. Nagy értékű gyógyszerek beszerzését is rövid időn belül teljesítik. Új kezdeményezésként előadást szerveznek a kismamáknak, hogyan könnyítsék meg a babák gondozását, bőrápolás, babahordó eszköz, valamint a gyógytápszerek használatát is oktatják. Korrekt, kollegiális kapcsolat áll fenn a Tormay Károly Egészségügyi Központ és az Ezüstkehely Gyógyszertár között, valamint az itt dolgozó orvosok és szakszemélyzet között is.

Dr. Oravecz László Budapesten végezte általános és középiskolai tanulmányait jeles eredménnyel. Már gyermekkorában megnyilvánult a természet iránti szeretete. Bár az Állatorvosi Egyetem utcájában laktak, érdekes módon mégis a Semmelweis Orvostudományi Egyetemre felvételizett, sikerrel. Mérnöki precizitással sajátította el az orvostudományi ismereteket. A Bajcsy-Zsilinszky Kórházban dolgozott 6 évig, ahol Belgyógyászat szakvizsgát, majd a Flór Ferenc Kórház I. Belgyógyászatán gastroenterológus szakvizsgát szerzett. 1999 óta háziorvos Gödöllőn, emellett 6 évig gastroenterológusként rendelt a Tormay Károly Egészségügyi Központban. Évekig részt vett a városi és rendőrségi ügyelet munkájában. Háziorvostan és üzemorvostan szakvizsgát tett. Munkáját magas szintű lexikális és gyakorlati tudás, nagyfokú türelem, empátia és segítőkészség jellemzi. Háziorvosként valóban a családok orvosa is. Folyamatosan képezi magát, a megszerzett tudást a gyakorlatban is sikerrel használja. Nagy hangsúlyt fektet az egészséges életmód: táplálkozás, mozgás hirdetésére, és családja is ebben a szellemben él. Több évtizede kerékpározik; még nászútra is biciklivel ment, Gödöllőről a Zempléni hegységig. Legkedvesebb hobbija a kertészkedés, amelyet olyan magas színvonalon művel, mintha hivatásos kertész lenne. Több, mint 600 féle pozsgás és kaktusznövény boldog tulajdonosa. A Magyar Pozsgás és Kaktusz Egyesület tagja.

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás