Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Átadták a Gödöllő Városért kitüntetéseket

gv01

Nemzeti ünnepünk délutánján, a Művészetek Háza színháztermében adták át a Gödöllő Városért kitüntetéseket Kája Sándor kántornak, Kiss Jánosnénak, a Kalória Gyermek- és Közétkeztetési Nonprofit Közhasznú Kft. nyugalmazott vállalkozási igazgatójának és az Gödöllői Egyesített Szociális Intézmény szakmai közösségének.

Az eseményen elsőként a Polgármesteri Ezüstérem Gödöllőért elismeréseket adta át Gémesi György Gödöllő hírnevének öregbítéséért Rácz Barnabás nagybőgőkészítő mesternek és Kardos Zoltán mozdonyvezetőnek az Erdészeti Arborétum területén az erdei kisvasút megálmodásáért és kivitelezéséért. A polgármester köszöntő beszéde után a díjátadással folytatódott a rendezvény.

Az ünnepi műsorban a Frédéric Chopin Zenei AMI növendékei (Baji Boglárka, Juhász Enikő, Lukács Lilla Réka), a Premontrei Szent Norbert Gimnázium zongora szakos tanára, Szalai Gergő és a Bagi Muharay Elemér Népi Együttes működött közre.

Kája Sándor Akác János gödöllői gimnáziumi tanár, máriabesnyői kántor halála után, 13 évesen vette át a kántori feladatokat a Máriabesnyői Kegytemplomban, a mai Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilikában. Gödöllőn, a Premontrei Szent Norbert Gimnáziumban érettségizett, ezt követően sikeresen elvégezte a kántorképzőt, majd a gimnázium egyházzenei tagozatát. Vezeti a bazilika énekkarát, szervezi és zeneileg kíséri az összes kis- és nagybúcsút, illetve az ott zajló „engesztelő napokat”, a Mária Rádióban havonta a Nagyboldogasszony Bazilikából közvetített „kiáltásnak” nevezett közösségi imaalkalmakat, melyek ifjúságunk és a nemzetünk megújulását szolgálják.

Közösségi ember, a városi, de elsősorban a máriabesnyői lakosok és a Nagyboldogasszony lakótelepen élők összefogója és szervezője. A városi ünnepségek rendszeres előadója, énekével nagy hírnevet szerzett a Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilika látogatói és a gödöllői rendezvények résztvevői között. Segítőkész, a nagy ismertsége révén sokan fordulnak hozzá az ügyes-bajos dolgaik ügyében, akiken a tőle telhető legjobb módon segít.

Kiss Jánosné 1983. március 1-jétől dolgozik Gödöllő város alkalmazásában. 1983 és1992 között a GAMESZ munkaügyi előadója volt, majd 1992-től 2000-ig a Kalória Városi Étkeztetés Biztosító szervezet intézményvezető-helyettese volt. Az átalakulást követően a Kalória Gyermek- és Közétkeztetési Nonprofit Kht., majd a Kalória Gyermek- és Közétkeztetési Nonprofit Közhasznú Kft. vállalkozási igazgatója volt.

Kiss Jánosné Ági 1992-től folyamatosan részt vett a Szabadság Napok, a Magyar Polgármesterek Világtalálkozói, valamint több száz városi esemény és ünnepség bonyolításában. Érdemei elévülhetetlenek a „Kalória” felépítésében és működtetésében. Munkáját mindig is teljes szívvel, sokszor erején felül, páratlan tisztességgel és szakértelemmel végezte 35 éven át – Gödöllő városának szolgálatában –, nyugdíjba vonulásáig.

A Gödöllői Egyesített Szociális Intézmény 1975-től a Grassalkovich kastélyban kezdte el a munkát, majd az 1980-as években költözött át jelenlegi székhelyére. Az intézmény által működtetett Idősek Otthonában 60 gondozott él, az ápolói tevékenység mellett a mentálhigiénés munkatársaknak, valamint a kisegítő személyzetnek is nagy szerepe van a teljes körű szociális ellátásban; az otthonban összesen 22 szakember biztosítja a folyamatos ellátást. A házi segítségnyújtásban jelenleg hatan dolgoznak, havonta 50 rászoruló embert gondoznak, szociális étkeztetést is biztosítanak számukra. Az intézmény telephelyeként működő Idősek Klubja 25 férőhelyes, 2 szakképzett munkatárs és egy kisegítő személyzet szervezi a szabadidős programokat, kikapcsolódási lehetőségeket, továbbá életvezetési tanácsokkal is ellátják a klubtagokat. A Fogyatékkal Élők nappali intézménye (Nefelejcs Napközi) 20 férőhelyes. Célja, hogy segítse a város azon családjainak az életét, melyekben sérült gyermekek, emberek élnek. Lehetőséget nyújt ahhoz, hogy a fogyatékkal élők családtagjai mentesüljenek napi néhány órára az állandó gondozás alól, pihenjenek vagy akár munkát tudjanak vállalni. A Gödöllői Egyesített Szociális Intézmény szakmai közössége a házi segítségnyújtás, idősek otthona, idősek klubja, továbbá a fogyatékkal élők nappali intézményében végzett tevékenységük során egymással együttműködve, szakmai tudásukat megosztva látják el napi feladataikat. A szakmai közösség teherbírása fizikailag is és lelkileg is példaértékű. Szorgalmas, kiváló felkészültségű szakemberek, akik szabadidejüket is megosztják az ellátottakért, a gondjaikra bízott emberekért. Az intézmény vezetője, valamint a kollégái bizalmon alapuló, segítő légkört alakítottak ki a napi munkavégzés során. A sérült fiatalok, valamint az idősek és hozzátartozóik az intézmény dolgozóihoz szorosan kötődnek, bizalommal fordulnak hozzájuk. Hivatástudattal, szorgalommal végzett tevékenységük a gondozottak, valamint a hozzátartozóik elismerését is kivívta. A szakmai közösség hivatástudattal végzett, példaértékű tevékenysége kiemelt elismerésre méltó.

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás