Székhely: 2100 Gödöllő, Szabadság tér 7. | Telefonszám: +36-28/529-100; +36-28/529-180 | E-mail cím: pmh@godollo.hu. | fb.com/godollovaros | Gödöllő Városi Net Tv | Gödöllői Szolgálat

Fresh from the Press

Hírek

Ismét: ABBA Show!

Fergeteges műsort mutatott be a Gödöllői Városi Fúvószenekar a Művészetek Házában. Az ABBA Show előadásán a svéd együttes legismertebb slágerei csendültek fel Tóth Boglárka, Hatolkai Máté, a Gödöllői Szimfonikus Zenekar vonós kamarazenekara, a GFZ erre az alkalomra alakult Wiking Singers Kamarakórusa, valamint a Gödöllő Táncszínház táncosainak közreműködésével.

Hírek

Megáldották a máriabesnyői kegyhely felújított és restaurált Székelykapuját

Dr. Stella Leontin kanonok. c. prépost, a Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilika plébánosa és Péter Pál kapucinus atya (Magyar Kapucinus Delegáció) celebrálták a ma délelőtti ünnepi szentmisét a kegyhelyen, aminek keretében megáldották a 75 éves, az önkormányzat, hívek és vállalkozások támogatásából felújított és restaurált Székelykaput.
 
A kapu felállítását P. Bögözi Vilmos kapucinus házfőnök, plébános kezdeményezte. A marosvásárhelyi mester által készített, őseink hitét, áldozatvállalását, reménységét és hazaszeretetét megtestesítő alkotást 1943. június 6-án áldotta meg Kovács Vince váci püspök.
 
A Székelykapu az évtizedek alatt a kegyhely és a város egyik jelképévé vált.
 
A megáldás és ünnepi szentmiséjének emléklapjára a következő idézet került János evangéliumából: “Én vagyok a kapu, aki rajtam keresztül megy be, üdvözül és legelőre talál.”
Hírek

A computer és a textil házassága a GIM-Házban

Szombaton nyílt meg a Gödöllői Iparművészeti Műhely (GIM-Ház) kiállítótermében Pápai Lívia DLA Ferenczy Noémi-díjas művész és Tápai Nóra textilművész tárlata. A két alkotó évek óta foglalkozik a számítógép lehetőségeinek alkalmazásával a textilművészet műfajában, műveikkel országos- és nemzetközi elismerést hoztak a szakmának. A mostani kiállítás a hagyomány és a kortárs művészet összefüggéseit vizsgálja, egymásra hatását keresi a vizuális művészet eszközeivel.
A kiállításon Gémesi György polgármester mondott köszöntőt, a tárlatot dr. Husz Mária esztéta, a Pécsi Tudományegyetem docense nyitotta meg.

 

Betűk visszaállítása
Kontraszt