Gödöllői polgármesteri hivatal

Bölcsődefejlesztés

Gödöllő Város Önkormányzata

Döntsünk együtt az új gödöllői bölcsődéről!
Gödöllő Város Önkormányzata elkötelezett, hogy településünk egyre inkább baba-, gyermek- és családbarát város legyen.

  Az elmúlt bő 10 évben ebben a szellemben döntött a városvezetés egy új óvoda építéséről (Zöld Óvoda), több óvoda- és bölcsődefelújításról (Mesék Háza Óvoda és Palotakert Bölcsőde), ezért tartottuk fontosnak, hogy a városi főtér felújításának keretében, a régi városháza helyén egy gyermekek számára is nagy élményt nyújtó közösségi tér jöjjön létre, ezért folytatjuk a városunkban régi hagyománynak örvendő újszülőttköszöntőket, és ezért vágtunk bele idén – a települések többségének példáját követve – a bölcsődék és az óvodák átszervezésébe is. De ide sorolható a számos sportfejlesztés, a gyermekek számára is biztonságos közlekedési lehetőséget jelentő kerékpárutak fejlesztése vagy éppen az idén megnyíló alsóparki szabadtéri műjégpálya kialakítása is.

  A következő nagy lépés egy új, 84 férőhelyes bölcsőde építése, mellyel ki tudnánk váltani a két kisebb, elavult épületben található bölcsődénket. A fejlesztés a sokak által egyetemi bölcsiként ismert területen, hivatalos nevén a Gödöllői Egyesített Palotakert Bölcsőde Mézeskalács Házának telephelyén valósulhat meg. A fejlesztés három ingatlant érint, ebből kettőt városunk már megkapott tulajdonba a Magyar Államtól, a szükséges harmadikat pedig az egyetemtől szeretnénk megvásárolni. Kapcsolatban vagyunk az egyetem vezetésével, akik a bölcsődefejlesztés érdekében együttműködésükről biztosítottak minket, melyet ezúton is köszönünk a gödöllőiek nevében. A beruházás 1 milliárd forintba fog kerülni, melynek felét európai uniós forrásokból, a másik felét pedig saját erőből, közös adóbevételeinkből fogjuk előteremteni.

 Az új bölcsőde épületére három, egymással versengő tervet készítettek a felkért építészirodák. A városunk számára legmegfelelőbb verzióról a végső döntést a lakossági vélemények, a bölcsődei dolgozók meglátásai, az építészeti tervtanács szakmai véleménye, valamint költségvetési szempontok alapján fogjuk meghozni.

  Kérjük, 2021. november 1-jéig válassza ki az Ön számára legszimpatikusabb tervváltozatot. Számítunk véleményére, kérjük, éljen a lehetőséggel, döntsünk együtt az új gödöllői bölcsődéről!

Szavazás

A képre kattintva megtekintheti a pályaműveket nagyobb felbontásban vagy a teljes tanulmánytervet is átböngészheti a Tanulmányterv megtekintése gombbal.
[totalpoll id="37357"]

Számít a véleménye, írja meg nekünk!

Megszakítás