Gödöllői polgármesteri hivatal

Adó és ingatlangazdálkodás

KATA adóalanyiság választása

Egyre közkedveltebb, a kisadózó vállalkozások tételes adója (KATA), így érdemes tudni azt is, hogy ennek az adózási mód választásának – függetlenül az állami adóhatóságnál történt választástól – az önkormányzati adóhatóság felé is van egy egyszeri bejelentési kötelezettsége. Fontos azonban, hogy ehhez ezt az igényét az adóalanyiság kezdetétől számított 45 napon belül be kell jelentenie Gödöllő Város Önkormányzati Adóhatósághoz.
KATA adóalanyiság tárgyévi választásának, változtatásának bejelentési határideje az iparűzési adóban: 2021. február 15.

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra is, hogy nem elegendő az állami adó- és vámhatóságnál választani a KATA-t, hanem amennyiben a helyi iparűzési adóban az önkormányzati adóhatóságnál is ilyen alapon kíván adózni és már az állami adóhatóságnál is ezt az adózási formát választotta, úgy ezt az igényét külön be kell jelenteni az önkormányzati adóhatóságnak!

Az adózó vagy meghatalmazottja az Elektronikus Önkormányzati Portálról tudja az bejelentési kötelezettségének megtételét indítani.

Tájékoztatjuk, hogy az iparűzési bejelentkezési nyomtatvány kizárólag elektronikus úton nyújtható be az önkormányzati adóhatósághoz.

Hozzászólások
Megszakítás