Gödöllőn december 24-én több helyszínen lesz mise vagy istentisztelet. Hagyományos formában éjféli mise a Szentháromság Templomban lesz. A gödöllői egyházak képviselői ezúton is szólnak városunk lakóihoz és pár gondolatot megosztanak velünk.
Sztankó Attila, a Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilika plébánosa:
“Szeretett Gödöllői és Máriabesnyői Testvérek! Az idei Karácsony felidézi számunkra a szállást kereső József és Mária alakját. Az első Karácsony alkalmával a szállások mind telítve voltak, nem találtak maguknak helyet, ezért egy barlangistállóban húzódtak meg és Mária ott szülte a világra Isten Egyszülött Fiát. Korunkban, midőn kényszerűségből fizikailag nem fogadhatunk létszámon felül rokonokat és barátokat – sokan családjuktól távol, kórházban betegként vagy orvos- és ápolóként teljesítenek szolgálatot –, és nem oszthatjuk meg velük a Béke hercege által hozott örömet, ne felejtsük, Ő megszületett értünk, mert szeret minket; meglátogathatjuk őt, mint a pásztorok, és vihetünk neki ajándékokat, mint a napkeleti bölcsek. Ő minden nap megszületik számunkra a legkisebbekben: akik éheznek és szomjaznak az igazságra és szeretetre; akiknek visszaadhatjuk emberi méltóságukat; akik most lélegeztető gépen vannak és akik reménykednek és küzdenek az életért: őbennük értünk születik Jézus Krisztus. Áldott Karácsonyt!”
Balogh Tamás református lelkipásztor:
“Áldott békés karácsonyt kívánok városunk életközösségének Henry Nouwen fohászával: ,Jöjj Jézus, és légy velem ott, ahol a legszegényebbnek érzem magam! Hiszem, hogy ez az a hely, ahol rátalálsz jászladra, és ahová elhozod világosságodat. Jöjj, Úr Jézus, jöjj! Szeretettel: Balogh Tamás lelkipásztor”
Sivadó János görögkatolikus parókus:
“Ma megszüli a Szűz a mindenség Teremtőjét, és a barlang Édenkertté válik, a csillag megmutatja Krisztust, mert Ő a sötétségben levők Napja. A hit által megvilágosított bölcsek aranyat, tömjént és mirhát hoznak a Kisdednek.
A pásztorok látják a csodát, odafenn az angyalok énekelve hirdetik:
Dicsőség a magasságban Istennek! Aranyat hozunk mi is a Királyok Királyának, tömjént a mindenség Istenének, mirhát a majdani háromnapos halottnak. Gyertek minden nemzetek, imádjuk Őt, aki eljött, hogy üdvözítse lelkünket! Értünk született, nekünk született, hogy szeretetével bennünk éljen! Boldogok, akik befogadják! Örömöt és békét találnak Nála!
Áldott, szent Karácsonyt kívánok minden kedves gödöllői lakosnak!”
Hugyecz János, a Szentháromság Templom plébánosa:
“Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda érte, hogy mindaz, aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. A közénk érkező, irgalmas, irgalmas Megváltó töltse el mindannyiunk szívét békével, örömmel és egymást segítő szeretettel. Kegyelmekben gazdag, áldott karácsonyt kívánok! áldással, Hugyecz János atya”
Albert Gábor evangélikus lelkész:
“Isten nem tolakodó. A benned lévő űrt csak úgy tölti be, ha kívánod és magadba hívod Őt. Vágyakozás nélkül nincs elő kapcsolat.
/Simon András/
Ezzel a gondolattal kívánok áldott karácsonyt az Evangélikus Egyházközség nevében. Albert Gábor”
A Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilikában 16 órakor vigília szentmise lesz, 20 órakor pedig éjszakai szentmise – ez utóbbit online is követni lehet majd: www.youtube.com/channel/UCbSeE53REO3pYRaIDmJ60ew
A karácsonyi református istentiszteletet 16 órától lehet figyelemmel követni a reformatus.org/ weboldalon vagy a Gödöllői Református Egyházközség Facebook-oldalán.
A Gödöllői Evangélikus Egyházközség is kizárólag online tart istentiszteletet, amit 16 órától lehet megtekinteni a www.youtube.com/channel/UCKAXlxzROPPG8ZjFu8b6QeA címen vagy a godollo.lutheran.hu/ oldalon.
A görögkatolikus templomban 15.30-kor a gyerekes családoknak, 17.30-kor pedig az idősebbeknek lesz karácsonyi mise.
A belvárosi Szentháromság Templomban december 24. éjjelén 24 órakor kezdődik a mise, amit online is követni lehet majd az alábbi címen: www.youtube.com/tvshoeshine