Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) a tavalyi évben pályázatot hirdetett „Forrás a zenének, feladat a zenésznek” címmel, melynek eredeti célja az volt, hogy a pályázaton nyertes együttesek közterületen megtartott rendszeres és ingyenes koncerteket adjanak.

A Művészetek Háza két művészeti csoportja: a Talamba Ütőegyüttes és a Cimbaliband ezen program keretében 2019. decemberében el is kezdte Gödöllőn a Főtéri koncerteket, azonban a hazánkban kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel a programot leállították.

Az EMMI – tekintettel az elhúzódó járványhelyzetre, valamint az átalakult kapcsolattartási kívánalmakra – úgy döntött, hogy a térzenei programsorozatot némileg átalakítja és ún. sarokkoncertek keretében kéri arra a pályázat résztvevőit, hogy lakótelepek közterületein valósítsák meg koncertjeiket, így juttatva el a kultúrát a lakossághoz anélkül, hogy nem kívánt csoportosulásra, fizikai kontaktusra vagy közelségre sor kerülne.

A sarokkoncerteket Gödöllő lakótelepi közösségeinek szánjuk, így mind a Cimbaliband, mind pedig a Talamba Ütőegyüttes kulturális élményt adhat az idejét otthon töltő lakosságnak.

Az átalakított koncertsorozat első üteme május 31-ig tart, ezen időszak alatt több helyi lakótelepre is eljuttatjuk a késő délutáni órákra tervezett komoly- és könnyűzenei különlegességet.

A Cimbaliband koncertjei:
május 4. 17:00: János utcai lakótelep (Szent János utca 36. környéke)
május 4. 18:00: János utcai lakótelep (Szent János utca 44. környéke)
május 4. 19:00: János utcai lakótelep (Szőlő utca 20., Állatorvosi rendelő környéke)

május 8. 17:00: Palotakerti lakótelep (Palotakert 2. előtt, játszótér mellett)
május 8. 18:00: Palotakerti lakótelep (Palotakert 6. környéke)
május 8. 19:00: Palotakerti lakótelep (Palotakert 1. melletti parkoló)

A Talamba koncerjei:
május 5. 17:00: Erzsébet lakótelep (játszótér mellett)
május 5. 18:00: Erzsébet lakótelep (Erzsébet krt. 3. előtt)
május 5. 19:00: Erzsébet lakótelep (Erzsébet krt. 13. előtt)

május 7. 17:00: Kazinczy lakótelep (középen, játszótér mellett)
május 7. 18:00: Kazinczy lakótelep (Kazinczy krt. 11. előtt)
május 7. 19:00: Kazinczy lakótelep (Kazinczy krt. 26. előtt)