Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

30 éves a Gödöllői Városi Nyugdíjasok Egyesülete

TAT_8616

A Művészetek Házában ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját a Gödöllői Városi Nyugdíjasok Egyesülete. Az 1989 szeptemberében létrejött szervezet jelenleg hat klubot fog össze (Általános Nyugdíjas Klub, Erdészeti Nyugdíjas Klub, Magyar Honvédség Gödöllői Nyugdíjas Klub, Őszikék Nyugdíjas Klub és Szent István Egyetemi Nyugdíjas Klub), és aktív résztvevője a városi civil életnek. Az évfordulót ünnepi megemlékezéssel és új kiadvány megjelentetésével tették emlékezetessé.

A rendezvényen elsőként Six Edit a Civil Kerekasztal Egyesület elnöke mondott személyes hangvételű köszöntőt, majd Gémesi György polgármester méltatta az egyesület tagjainak aktivitását. Mint mondta, egy város erejét az mutatja, hogy milyen közösségei vannak.  Jó látni, hogy a gödöllői nyugdíjasok nem azt érzik, hogy megfáradtak, hanem a jövőbe néznek, és tartalmas programokat szerveznek. Úgy fogalmazott: Lehet, hogy a test már kevesebbet bír, de a szív és a lélek nem kopik, és összetartja a közösséget.

Az egyesület tevékenységéről Pataki Pál elnök számolt be, aki elmondta, fontosnak tartják hogy programjaikon a nyugdíjasok közel kerüljenek egymáshoz, és a mindennapokban is elkerüljék a sokakat fenyegető elszigetelődést.
Szólt a számtalan sikeres programról, köztük a Nyugdíjasok Akadémiájáról, ahová a környező településekről is érkeznek érdeklődők, valamint a sokak által várt juniálisról és a szilveszteri mulatságról. Külön kiemelte a kirándulásokat, mint mondta, a múlt évben negyvenhét úton több mint kétezerhétszáz fő vett részt.
Pataki Pál úgy fogalmazott, ezt a közösséget a szeretet hozza össze. Elismerően szólt elődjéről, Vass Károlyné Babi néniről, az egyesület tiszteletbeli elnökéről, aki huszonöt éven át szolgálta az egyesületet. Kijelentette: továbbra is az ő nyomdokaiban kívánnak haladni.

Vass Károlyné, Babi néni – aki hamarosan 98. évébe lép – személyesen nem tudott jelen lenni a rendezvényen, de videóüzenetben köszöntötte az évfordulóra összegyűlteket.

Kecskés Judit, az önkormányzat civil referense is személyes emlékeivel kezdte köszöntőjét. Beszédében az egyesületet egy fához hasonlította, amihez a klubok és a tagság, mint az ágak és a levelek kapcsolódnak. Ez a fa pedig rendszeresen virágba borul, a gyümölcse pedig a szerető és egymásra odafigyelő közösség, ami élen jár és példát mutat Gödöllőn.

A Művészetek Háza részéről Tábikné Surmann Szilvia beszélt az intézmény és a nyugdíjas egyesület kapcsolatáról. Kiemelte, Pataki Pál példaértékű módon folytatja Vass Károlyné munkáját, s megtiszteltetésnek tekinti, hogy részt vehet ebben. A Művészetek Háza missziós feladatnak tartja, hogy hozzásegítse az időseket ahhoz, hogy boldog és teljes életet élhessenek.

A rendezvény ünnepi műsorában Bacsa Ferenc ének- és  gitárművész közreműködött, Hegedűs Ferenc Pataki Pál Nyugdíjas lettem, Gajder Józsefné pedig Reményik Sándor Öröktűz című versét mondta el, dr. Pappné Pintér Csilla alpolgármester pedig vidám mesével köszöntötte az ünnepség résztvevőit. Felléptek az Általános Nyugdíjas Klub tagjai, valamint színes műsorral mutatkozott be a tápiószentmártoni és a turai nyugdíjas klub.

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás