Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Így változnak a védelmi intézkedések

magyarorszag-cimer
Megjelentek a Magyar Közlönyben megjelentek a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának második fokozatáról szóló kormányrendeletek.
Ezek szerint a vendéglátó helyek kerthelyiségében vagy teraszán reggel 5 óra és este 9.30 óra között lehet tartózkodni és a megrendelt ételt s italt fogyasztani. A vendéglátó üzlet vendéggel érintkező munkatársainak kötelező a maszk viselése, a vendégek számára nem.
A vendéglátó helyiségen belül az ott foglalkoztatottak kivételével csak az az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében , valamint a mellékhelyiség használata céljából lehet tartózkodni. A maszk viselése a hatodik életévét be nem töltött kiskorú, valamint az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve az autizmus spektrumzavarral élő személy kivételével mindenkinek kötelező.
Ezek a szabályok a hárommillió-ötszázezredik COVID-19 elleni oltóanyaggal történő védőoltás első dózisa beadásának napját követő napon lépnek hatályba.
A kormány döntése szerint december 31-ig nem kell közterület foglalási díjat fizetni a vendéglátóhelyeknek a teraszok használatáért.
Az oktatási intézményekre vonatkozó szabályok szerint – ahogy azt már korábban bejelentették – április 19. napjától az általános iskolák 1–4. évfolyamain megszűnik a tantermen kívüli, digitális oktatás és visszatér a rendes munkarend.
Az általános iskolák 5–8. évfolyamai (felső tagozat) és a középiskolák, a többi iskola, valamint a szakképző intézmények 2021. május 9. napjáig tantermen kívüli, digitális munkarendben működnek, május 10. napjától azonban itt is visszatért a rendes munkarend.
A felnőtt képzésre külön szabályok vonatkoznak.
Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás