Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Folyik a víz az elektromos rendeszerből a „jelenléti oktatásra alkalmas” gimnáziumban

Beömlő víz, penészszag, felpúposodott laminált padló, villanyvezetékekből és lámpatestekből folyó víz, pocsolyák és hiányzó fűtés. Ez ma a gödöllői Török Ignác Gimnázium, az ország 13. legjobb gimnáziuma – aminek az épülete állítólag alkalmas a jelenléti oktatásra. A hétfő reggeli eső miatt azonban nem csak az iskolai rész (nem először!), hanem a város által üzemeltetett Kalória Kft. konyhája is az „özönvíz” áldozata lett. A hét további napjaira pedig szintén esőt jósolnak a meteorológusok.
A Kalóriánál 3×200 amperes áram és 380V feszültség is van, Hatolkai Máté, a Kalória Gödöllői Gyermek- és Közétkeztetési Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a konyha a helyreállításig nem tud működni. Számos irodaeszköz tönkrement, eláztak az élelmiszerek, és bőven lehetne még sorolni. Fábián Bertalan, a gimnázium igazgatója hétfőn minden gyereket hazaküldött. A felújítás alatt álló épület teteje hiányzik a fóliázás pedig nem tudja megállítani a vizet.
A Kalóriának körülbelül ez napi 1,5 millió forint kárt jelent, de a családok szempontjából nagyobb gond, hogy a Török Ignác Gimnáziumba 730 gödöllői és környékbeli gyerek jár, a Kalória konyhája pedig minden nap 1300 adag ételt állít elő nem csak a törökösöknek, hanem a Református Líceum, a Madách, a Szent Imre és a Montágh iskola diákjainak.
A mai napon a gimnázium és a líceum tanulóinak nem megoldott az étkeztetése, a többi iskola meg fogja kapni az ételeket, a Kalóriának a régi Sony épületében működő konyhája tudja pótolni a kieső mennyiséget.
Emellett senki nem mehet el már szó nélkül…

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás