Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Rezsi csökkentő döntéseket készít elő az energetikai munkacsoport

A korábbi előkészítő egyeztetések és intézménybejárásokat követően ma ülésezett az önkormányzat energetikai munkacsoportja. A megbeszélés során meghatározták azokat a városi intézményeket érintő lépéseket, amik a drasztikusan megemelkedett rezsidíjak leszorítása érdekében szükségesek. A szakemberekből álló munkacsoport javaslatai kerülnek majd a képviselő-testület elé.

Az egyeztetésen bemutatott anyag ismerteti az azonnal végrehajtható, és a középtávon alkalmazható műszaki megoldásokat, valamint többek között a hőmérséklet szabályozását.
Eszerint az oktatási intézmények tantermeiben a  353/2022. (IX. 19.) Kormányrendeletben megadott hőfokok az irányadóak, a bölcsődékben és az óvodákban pedig 22 fokban lesznek a gyerekek. Az önkormányzat munkavégzésre kijelölt helyiségeit a 20 fokra lehet majd fűteni. A szociális intézményekben a gondozottak számára 22 fokot határoz meg a javaslat – ezek és a nevelési intézmények prioritást élveznek.
A városvezetés a nehéz helyzet ellenére is igyekszik biztosítani a kulturális szolgáltatásokat, így amennyiben a gazdasági helyzet nem romlik tovább, december végéig nem terveznek változtatást sem a könyvtár, sem a Művészetek Háza nyitvatartásában.
A tervek szerint azonban az egyes civil-, sport –  és kulturális közösségek tevékenységének helyszíneiben lesznek változások.

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás