Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Törökös helyzet: Részletesen foglalkozni fog vele a testület

A képviselő-testület október 6-ai rendkíívüli ülésén szóba került a Török Ignác Gimnáziumban kialakult helyzet is.
Dr. Gémesi György polgármester gyalázatosnak nevezte a történteket, s kijelentette, az üggyel részletesen is foglalkozni fog a képviselő-testület.
Mint emlékezetes, Fábián Bertalan igazgató a szülőkkel a tanárokkal és a diákokkal egyetértésben a tanév eleje óta kérte az online oktatás bevezetését, mivel a felújítás alatt álló épületben – ami jelenleg munkaterület – lehetetlen volt a tanítás és a tanulás. A tankerület azonban ezt nem engedélyezte. Miután a gimnázium épülete az azbesztes palatető bontása, és az azt követő súlyos beázások miatt – a tankerület állításával ellentétben – gyakorlatilag használhatatlanná vált, a szeptember 29-én a diákönkormányzat kezdeményezésére a diákok kivonultak az iskolából. Ezt követően délután szülők, diákok és tanárok együtt tüntettek a tankerület szerint „jelenléti oktatásra alkalmas” Török Ignác Gimnázium épülete előtt.
Az online oktatást ezután sem engedélyezték, az oktatást azonban négy különböző intézménybe helyezték át, és bevezették a délelőtti és a délutáni oktatást.
Dr. Gémesi György elmondta, írt Pintér Sándor belügyminiszternek, beszélt Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkárral és az önkormányzat bevonásával bizottság felállítását kérte, de ez nem történt meg.
Kijelentette, választ szeretne kapni arra:
– Miként fordulhat elő, hogy a tankerület vezetője és az országgyűlési képviselő behajtják a gyerekeket az épületbe azzal, hogy az alkalmas a jelenléti oktatásra?
– Miként fordulhatott elő, hogy a gyerekekkel teli iskolában bontották az azbesztes tetőt?
– Mi fog történni január 31-ig a diákokkal és az intézmény munkatársaival?
– Mi fog történni a Kalória szétázott konyhájával?
„Azt látom, senki sem vállalja a felelősséget ezért” – mondta.
Bejelentette, a képviselő-testület foglalkozni fog a Török Ignác Gimnáziumban történtekkel, és a testület ülésére meghívást fog kapni Vécsey László országgyűlési képviselő, Szabóné Forgács Gabriella, a tankerület vezetője és Fábián Bertalan, az intézmény igazgatója is.
Molnár Gergely önkormányzati képviselő (Gödöllői Lokálpatrióta Klub) aki a Török Ignác Gimnázium tanára, ehhez kapcsolódóan elmondta, az elmúlt hetek eseményei sok sérülést okoztak, vannak olyan diákok, akik emiatt csaknem elhagyták a neves gimnáziumot.
Bárdy Péter alpolgármester szintén a gyalázatos kifejezést használta a tankerület által szeptember 29-én kiadott nyilatkozatra, amiben – lényegében – hangulatkeltésnek és hecckampánynak nevezték a történteket. Kijelentette, a város ebben a kérdésben is igyekszik partner lenni és segíteni. Ezért a Művészetek Házában térítésmentesen biztosította az önkormányzat a gimnázium tíz csoportjának elhelyezését. Kijelentette: az önkormányzat számára a gyerekek érdeke az első!
Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás