Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

70 éves a könyvtár

08
2023-ban ünneplik a közkönyvtárak, így a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ, az alapításkor a Juhász Gyula Városi Könyvtár nevet viselő intézmény létrejöttének 70. évfordulóját.
Ebből az alkalomból került sor a könyvtárban egy baráti találkozóra és kerekasztal-beszélgetésre, amin a könyvtár már nyugdíjban lévő munkatársai és volt igazgatói vettek részt: Gloserné Szabó Györgyi, Fülöp Attiláné, Szemeti Olga, Pintér Zoltánné, Szlávik Jánosné.
A kollégákat és a baráti találkozó részvevőit dr. Gémesi György polgármester köszöntötte. A programon a régi munkatársak, több évtizede beiratkozott olvasók, támogatók, a volt járási központ könyvtárainak munkatársai, valamint a könyvtár munkatársai vettek részt.
A jó hangulatú, visszaemlékező kerekasztal-beszélgetést Fóthy Zsuzsanna, a könyvtár jelenlegi igazgatója vezette, aki 1992 óta dolgozik a könyvtárban. A kollégák kedves történeteket mesélve, saját szakterületükre visszagondolva elevenítették fel a könyvtár alapításától az emlékeket, egészen 2002-ig, az új könyvtár építésének időpontjáig.
Gloserné Györgyi mesélt a kezdeti idők kis könyvtáráról, a „böködős” könyvtárról, járási ellátó rendszer kialakulásáról, majd az új könyvtár építéséről.
Fülöpné „Mirza” visszaemlékezett a 70-es évek rendezvényeire, majd a 80-as években történt szakmai áttörés időszakára, amely a számítógépek megjelenésével indult.
Szemeti Olgától a gyerekkönyvtári munkáról, Pintérné Jolikától pedig az idősekkel való kiemelt foglalkozásról hallottunk. Szlávikné Zsóka segítségével a letéti könyvtárakról idéztek fel emlékeket.
Együtt lehetett nosztalgiázni a Juhász Gyula könyvtár relikviái között a retrosarokban, majd az ünnepséget fotóvetítés és születésnapi torta zárta.
Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás