Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

A képviselő-testület áprilisi ülésének döntései

Bírósági ülnököket választott a képviselő-testület. Magyarország Alaptörvénye Bíróság fejezetének 27. cikk (2) bekezdése értelmében törvény által meghatározott ügyekben és módon nem hivatásos bírák is részt vesznek az ítélkezésben. A legutóbb, 2019-ben megválasztott ülnökök megbízatása hamarosan lejár. A járásbíróságok ülnökeit a bíróság székhelye szerint illetékes települési önkormányzat képviselő-testülete választja meg. A jogszabályoknak megfelelő jelölések után Gödöllő Város Képviselő-testülete a törvényi előírások alapján -,a Gödöllői Járási Bíróságra, a fiatalkorúak büntető ügyében eljáró bírósági ülnöknek: Antós Péter szociálpedagógust, Bakos Hilda gyógypedagógust, Fejes József Endre tanárt, Kolonics Nikolett család- és gyermekvédelem szakos pedagógust, Szaszler Zsuzsanna tanárt és Zelnikné Török Ilona tanárt választotta meg.

A Képviselő-testület jóváhagyta az Egyesített Szociális Intézmény Szervezeti és Működési Szabályzatát és annak mellékletét képező Szakmai Programot.
Ennek során kiegészítés történt a házi segítségnyújtás célja, feladatának bemutatásánál, az idősek nappali ellátásának célja, feladatának bemutatásánál. Módosították a ellátás igénybevételének módját és az intézmény szervezeti és működési szabályzatát.

A képviselő-testület elfogadta a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére és elszállítására vonatkozó helyi közszolgáltatás végző Szepesi Zoltán Tibor egyéni vállalkozó 2022. évi költségelszámolását. Szepesi Zoltán Tibor a közszolgáltatást 2021 óta látja el, a munkák versenyeztetési eljárás során nyerte el.

A képviselő-testület módosította a városi cím és díjak alapításáról és adományozásának rendjéről, valamint a polgármesteri tisztség hivatalos jelvényének viseléséről szóló 20/2020. (VI.12.) önkormányzati rendeletet.
A módosítás eredményeként míg korábban évente legfeljebb két személy és egy közösség kaphatta meg a GÖDÖLLŐ VÁROSÉRT díjat, ezt követően arra is lehetőség lesz, hogy három személy részesülhessen az elismerésben.

A képviselő-testület döntött a Gödöllő, Fürdő u. 9. 1/4. és a Szent János u. 24. 3/43.szám alatt üres önkormányzati tulajdonú lakások bérbevételére beérkezett pályázatokról. A lakások bérbeadásáról a Gazdasági és Vállalkozásfejlesztési Bizottság javaslata alapján a rendeletben meghatározott pontozási rendszer eredményének figyelembevételével született döntés.

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás