Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

A MOHU és a VERTIKAL Group hulladékszállítási tájékoztatója

Közzétette a 2024-ben történő hulladékszállítások időpontját a MOHU és a Gödöllőn szolgáltatást végző VERTIKAL Group.  A tájékoztatóban ismertették a lomtalanítás és a hulladékszállítás során gyűjtésre kerülő anyagokat is.
A hulladékszállítási naptár ide kattintva tölthető le: https://www.godollo.hu/wp-content/uploads/2024/01/hn.jpg

Házhoz menő lomtalanítás:

Évente 2 alkalommal (társasházak  esetében évente egy alkalommal)  végzik el az ingatlan tulajdonossal előre egyeztetett időpontban a háztartásban keletkezett lom háztól  történő elszállítását (feleslegessé vált használati tárgyakat, eszközöket, bútorokat).  A nagydarabos lom (például bútor) kivételével a kisebb méretű anyagok a hatékonyabb elszállítás és szétszóródás megakadályozása érdekében kizárólag bezsúfolva beszélő kötegelve kerülnek elszállításra.

Nem tartoznak a lomtalanítás körébe, így nem kerülnek elszállításra:

  • gally, salak, trágya, szalma, egyéb növényi és állati hulladék, építési, bontási hulladék, egyéb mezőgazdasági, ipari hulladék;
  • elektromos, elektronikai készülékek (például tévékészülék, hűtőgép);
  • veszélyes hulladékok, gumiabroncs, akkumulátor, festékes doboz, fáradt olaj, kátrány származékok, pala…stb.
  • heti hulladékszállítás körébe tartozó háztartási, valamint gazdálkodói, vállalkozói tevékenységből származó hulladék ( kommunális hulladék, szelektíven gyűjthető csomagolási hulladék).

Az elszállítás feltétele, hogy ingatlanonként egy alkalommal 2 köbméternél ne legyen több a kihelyezett hulladék.

A megadott számú igénybe vehető lomtalanításért külön nem kell fizetni,i annak díját a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj tartalmazza. A lomtalanítás nem konténerben történik.

Újrahasznosítható hulladékok gyűjtése

Az ingatlan tulajdonosának csak annyit kell tennie, hogy az elszállítás napján reggel 6:00 óráig áttetsző műanyag zsákban vagy az erre a célra biztosított hulladékgyűjtő edényben, illetve kötegelve kihelyezi az ingatlana elé a következő elkülönítetten gyűjtött anyagokat.

Kihelyezésre az alábbi tiszta, kimosott csomagolási hulladékok kerülhetnek:

  • műanyag ( például PET palack, kiöblített tejfölös-, joghurtos doboz, műanyag zacskó, fólia, reklámtáska, PP, HDPE jelzésű flakonok);
  • papír (például újságpapír, szórólap, irodai hulladék, tiszta csomagolópapír);Előnézet (megnyitás új fülön)
  • Tetra- Pak italos kartondobozok) -laposra taposva ;
  • fém (alumíniumos italos doboz, alufólia, fém konzerves ;);
  • polisztirol  (például csomagolásból származó hungarocell)

Amennyiben az edényzet mérete nem elegendő az ingatlanon keletkező fenti felsorolásnak megfelelő csomagolási hulladékoknak, úgy az, az edényzet mellé további átlátszó zsákban is kihelyezhető.

A szolgáltató kéri, hogy a szelektíven előválogatott hulladékok közé üveget ne helyezzenek! Mindig gondoljanak arra hogy minden hulladékukat emberek dolgoznak! Lehetőség szerint az újrahasznosítható anyagok tisztán, laposra taposva vagy hajtogatva kerüljenek a gyűjtőzsákba!

Üveg hulladékok gyűjtése

A VERTIKAL Group 2024-ben  is biztosítja az üveghulladék elkülönített gyűjtését  hulladékgyűjtő szigeten, illetve üveghulladék gyűjtőponton történő edényzet elhelyezésével.

Komposztálható hulladékok gyűjtése

A levágott füvet és egyéb lágyszárú növényeket megfelelő teherbírású, VERTIKAL emblémával ellátott, biológiailag lebomló zsákban  (egy db zsák maximum 25 kilogramm), illetve maximum 70 cm hosszú, és 50 cm átmérőjű kötegekben összekötve szállítja el az ingatlan elől. A nem megfelelő méretű és mennyiségű, rendezetlenül kihelyezett ágakat, nyesedékeket nem fogják elszállítani!
A VERTIKAL  emblémával ellátott, biológiailag lebomló zsákok (gyűjtési alkalmanként 1 db) átvétele a helyi ügyfélszolgálatokon történik.
A szolgáltató kéri, hogy a komposztálható hulladékot úgy helyezzék ki, hogy az a közterületet ne szennyezze! A zsákban kihelyezett zöldhulladék közé kommunális hulladék nem kerülhet!

Ügyfélszolgálat: Gödöllő, Dózsa György út 69.
Telefon: +3628561200
e-mail:ugyfelszolgalat.ek @ vertikalgroup.hu

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás