Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Anne Frank kiállítás nyílt a Török Ignác Gimnáziumban

2018_04_frank01

Április 17-én Anne Frank kiállítás nyílt a Török Ignác Gimnáziumban. A tárlat tablóin a kislány élete elevenedik meg, amit számos fénykép és idézet egészít ki. A családtörténet párhuzamosan ad választ a kort jellemző történelmi eseményekre, amik a második világháború kirobbanásához és a holokauszthoz vezettek.
A kiállítás egyik érdekessége, hogy a tablók mellett látható annak a háznak a makettje is, ahol a Frank család bujkált egészen 1944. augusztus 4-ig, amikor – ismeretlen feljelentés alapján – a hatalom emberei rájuk törtek és elhurcolták őket.
Az eseményen Fábián Bertalan igazgató mondott megemlékező beszédet, majd Győrfi Laura tanuló szavalta el saját, Freud összetört című versét. Ezt követően került sor a kortárs tárlatvezetésre, vagyis diák mesélt diáknak.
A kiállításon a Frank család élettörténete mellett olyan tablók is helyet kaptak, amiken napjaink „emberi” megnyilvánulásait ismerhetjük meg. A tárlat célja, hogy a fiatalok könnyebben felismerjék a kirekesztés, a diszkrimináció veszélyeit, többet megtudjanak az emberi jogokról, megtanulják értékelni a demokráciát. A kiállítást – ami ingyenesen látogatható mindenki számára, napközben – a tervek szerint több iskola diákja is felkeresi majd.

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás