Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Áramkimaradás

letoltes

Ma (szerda) reggel Gödöllő számos – látszólag nem egybefüggő területein – elment az áram, vagy időnként visszajött, de hamar újra megszakadt…
Az önkormányzat illetékes munkatársainak első dolga az volt, hogy az ELMÜ-vel felvegyék a kapcsolatot. Kiderült, hogy ma reggel a vasútépítésnél belevágtak egy 22 kV-os földkábelbe.
Az ELMÜ-től kapott tájékoztatás szerint az áramszünet a vasúti munkálatok miatt történt. Az egyetemi sportpálya és a palotakerti HÉV-megálló közötti 22 kV-os kábelt idén már ötödször sértették meg.
Az ELMÜ, ha üzemzavar következik be, akkor azonnal (mint a mentők) indul a hibaelhárításra, függetlenül a napszaktól. Ma mintegy másfél óra volt, amíg a hibát be tudták határolni.
A kábelhiba miatt a 12 kilométer hosszú AGRÁR elnevezésű vonal (az Isaszegi út alállomástól a Humánig, az Esze Tamás u., Thököly u., Köztársaság út, egyetem, Arany János u., Grassalkovich u., Bethlen u., Dózsa György út, Kenyérgyári út és körzete) volt ellátatlan.
A hiba nem az ELMÜ-hálózat karbantartásának hiánya miatt, hanem a társaságnak okozott kár miatt következett be. A cég vezetői felvették a kapcsolatot a generálkivitelezővel (Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.) a további zavarok elkerülése érdekében.

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás