Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Átadták a Gödöllő Vállalkozója díjakat

v01

Megyeri Péter és Szabadi Sándor Csaba kapta idén a Gödöllő Vállalkozója díjat. Az eseményen többen Polgármesteri Ezüstérem Gödöllőért elismerést is átvehettek. A díjakat Gémesi György polgármester adta át a Művészetek Házában.
Az ünnepség kezdetén Polgármesteri Ezüstérem Gödöllőért elismerést vehetett át Benkóné Lénárd Mária és Benkó László, a Kék Virág 2003 Kft. vezetői, Bujtás Anikó, a Bujtás-kert Bt. tulajdonosa, Erőssy Andrea, a Caravella Cafe ügyvezetője, Koncz Andrea, a Sissi fagyizó és cukrászda tulajdonosa, valamint Szoboszlai Krisztina, a Christi’s Choco Csokoládé Manufaktúra, a PURE. Coffee and more és az Amici Cafe Bar ügyvezetője.
Gödöllő Város Önkormányzat képviselő-testülete által alapított díjakkal, kitüntetésekkel, köztük a Gödöllő Vállalkozója díj adásával a város közismert és megbecsült vállalkozóit, ügyvezetőit kívánja kiemelten elismerni, akik munkájukkal kiérdemelték a közmegbecsülést, példás, magas színvonalú tevékenységükkel hozzájárulnak Gödöllő város jó hírének növeléséhez.
A képviselő-testület döntése értelmében idén Megyeri Péter és Szabadi Sándor Csaba – elismerve a városban végzett magas színvonalú vállalkozói tevékenységüket – vehette át a Gödöllő Vállalkozója díjat.
Megyeri Péter 1990-ben indította gödöllői vállalkozását, akkor nyitotta meg Gödöllő első kerékpár szervizét, amit a mai napig más sportokkal kiegészítve működtet. 1994-ben bővítette ki tevékenységeit sí és snowboard szervizeléssel, kölcsönzéssel és értékesítéssel. 2008-ban megépítette a Hunyadi utcai sportkomplexumot, ahol minden emeleten más kapott helyett: kerékpárbolt, síbolt, harcművészeti edzőterem. 2011-ben nyitotta meg a tévétoronynál az ország legnagyobb műanyagpályás síiskoláját. Az egyszemélyes vállalkozásból egy három személyt foglalkoztató sport- és szabadidőközpontot varázsolt a 29 év alatt. Magánemberként is rendszeresen és elszántan sportol, három danos karatés. Lelkes támogatója a „Legyen Gödöllő kerékpárosbarát város” mozgalomnak. Anyagilag is támogatja a rászoruló és többgyermekes családokat. Példát mutat a gödöllőieknek a sportot szerető életével és a környezetbarát kerékpáros-közlekedés népszerűsítésével.
Szabadi Sándor Csaba a Smarni Étterem és a Pizza Palazzo vezetője. A két étterem Gödöllő központjában található, szinte egymással szemben, két műemlék épületben. A Smarni egyediségét adja, hogy elsősorban az ételérzékenységre specializálódtak, szinte valamennyi produktumuk gluténmentes, de figyelnek a laktózérzékenyekre vagy a kalóriaszegény étrenden élőkre is. Mégis, aki ide betér, biztos lehet benne, hogy nagyon finom ételeket kóstolhat. Az étterem neve sem véletlen, hiszen köztudott, hogy a kasiersmarn (magyarul császármorzsa) Ferenc József egyik kedvenc desszertje volt. A smarni ízvilága egyedi, különleges, egyszerre ötvözi a XXI. század elvárásait az Osztrák-Magyar-Monarchia konyhájának és ízvilágának tradícióival. Nem véletlen, hogy szinte állandó teltházzal üzemelnek. Szabadi Csaba nemcsak éttermeire és konyhájára figyel oda. A HÉV-megállóban található Pizza Palazzo épületét, mind pedig az egykori barokk lakóépületet, ami ma a Smarni otthona, felújította, hozzájárulva Gödöllő épített örökségének védelméhez.
A zenés műsorban Géczi András, a Gödöllői Fiatal Művészek Egyesületének tagja működött közre.

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás