Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Átadták a Köztársaság úti felüljárót

1-2

Ma délutántól már használható a vasúti felüljáró. Délelőtt megtörtént a Köztársaság úti felüljáró ünnepélyes átadása, a gépjármű-forgalom pedig délután meg is indult a hídon. A kerékpársáv és a gyalogosok számára készített járda csak jövőre lesz járható. A létesítmény elnevezésére az önkormányzat pályázatot fog kiírni.

A rendezvényen Horn Gergely, a NIF Zrt. Projektiroda vezetője az elmúlt három éves munka első kézzelfogható eredményének nevezte a most átadott hidat. Megköszönte az önkormányzat partnerségét, valamint a kivitelező munkáját.
Gémesi György polgármester méltatta a teljes vasúti fejlesztést, ami – mint mondta – hatalmas fejlődést jelent a város számára. A most átadott híd megoldja a városrészek közötti közlekedést, és jelentősen megkönnyíti a Valkó, Vácszentlászló és Zsámbok felől Gödöllőre bejövő forgalom kezelését is. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, a közlekedési problémákra leginkább az elkerülőút megépítése jelentené a megoldást.
Úgy fogalmazott: Nem csak, mint polgármester, hanem gödöllői lakosként is köszönetet mond a beruházásért.
Horváth Róbert, a Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezető igazgatója örömének adott hangot, hogy a vasúti fejlesztésnek része az ilyen felüljárók építés, amik jelentősen megkönnyítik a közlekedést és a környéken lakók életét. A létesítményről elmondta: több mint száznegyven méter hosszú és tizennégy méter széles. Megépítéséhez kétszázhatvan tonna betonacélt, és ezernégyszáz köbméter betont használtak fel.
Horváth Róbert megköszönte mindazok munkáját akik a kivitelezésben részt vettek, és külön köszönetet mondott a lakosoknak, akik türelemmel és megértéssel kezelték az építkezéssel járó kellemetlenségeket.
A felüljárót hidász hagyományok szerint hordógurítással avatták fel.

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás