Hírek

Az agrárminiszter látogatása a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központban

Az agrárminiszter látogatása a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központban

A Gödöllői Királyi Kastély dísztermében tartott sajtótájékoztatót június 7-én Nagy István agrárminiszter és Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója, a miniszter NAIK-ban tett látogatását követően.
A rendezvény témája az volt, hogy hogyan szolgálhatja az agrárkutatás és az agrárfelsőoktatás a hazai agrárium versenyképességét.
A NAIK terveiről szólva Gyuricza Csaba többek között a központ keretein belül működő öntözéskutatás intézményi rangra emelését, valamint a kedvezőtlen adottságú mezőgazdasági földterületek hasznosításának fontosságát emelte ki. Mint mondta, jelenleg ötven fiatal kutatót vontak be a kutatásokba, s ezt a létszámot szeretnék a jövőben további száz fővel bővíteni. Mindezek mellett fontosnak nevezte, hogy a szakma és a szakpolitika egymást erősítse.
Nagy István miniszter a rendezvényen úgy fogalmazott: az agrárfelsőoktatás eredményessége létkérdés, és nagy szükség van annak megújítására. Újra kell gondolni, hogy mit várhatunk a szakemberektől, milyen ismeretek kellenek ahhoz, hogy válaszokat tudjanak adni a jövő kihívásaira. A miniszter elismerően szólt a NAIK-ban szerzett tapasztalatairól.
Ezt követően a NAIK a Hungrana Kft-vel és a Vitafort Zrt-vel közös stratégiai megállapodást írt alá, Nagy István agrárminiszter fővédnöksége mellett.

Share on facebook
Megosztás Facebookon.
Share on email
Küldd el emailben
Share on print
Nyomtatás

Hozzászólások

Fontos közlemény: Gödöllő város útjainak és lakókörnyezetének védelméről, a település egyes területeire való behajtás rendjéről és a fizetendő díjakról
This is default text for notification bar
Skip to content