Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Az önkormányzati cégek ezentúl is a legrövidebb időn belül kifizetik a túlórákat

Egymást érik a „Rabszolgatörvény” ellen szervezett tüntetések. Január 3-án este Gödöllőn is zajlott demonstráció.  A rendkívüli  képviselő- testületi ülésen Gémesi György polgármester és Kovács Barnabás (MSZP) képviselő is ebben a témában szólaltak fel.
Kovács Barnabás úgy fogalmazott,  nem hivatalos hírek szerint az önkormányzati cégek nem fogják alkalmazni a törvény lehetőségeit, s javasolta, hogy a képviselő-testület a következő  ülésén fogadjon el olyan határozatott, amely erre utasítja azok vezetőit.

Gémesi György ezzel kapcsolatban arról tájékoztatta a testületet, hogy január 9-én a polgármesteri hivatal központi e-mail címére Penz András (Demokratikus Koalíció) küldött egy levelet, amelyben a polgármestert és a képviselőket a törvény elutasítására szólítja fel , és  mellékelt egy erről  szóló határozati javaslatot is. Személyes megkeresés nem történt.
Leszögezte,  Penz Andrásnak – mivel nem tagja a képviselő-testületnek, nincs lehetősége javaslat benyújtására.
Gémesi Görgy kijelentette nem ért egyet a „Rabszolgatörvénnyel”, mivel azonban az abban foglaltak nem tartoznak a képviselő-testület hatáskörébe, így ezzel a kérdéssel nem kíván foglalkozni.
Leszögezte, a városi intézményeknél eddig is volt túlóra, és szükség szerint ezután is lesz – mint például most a VÜSZI-nél a hóhelyzet miatt.  Ezeket eddig is kifizették és ezentúl is a munkavégzést követő legrövidebb időn belül ki fogják fizetni.

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás