Hírek

Az Országos Könyvtári Napok gödöllői programja

Az Országos Könyvtári Napok gödöllői programja

Október első hetében ismét elárasztják a könyves programok az országot, és természetesen Gödöllőt is. Idén a Családok Éve jegyében telik a rendezvénysorozat, a Gödöllői Városi Könyvtár minden korosztálynak kínál programot. A kisiskolások október 1-jén délelőtt találkozhatnak egy népszerű, és mellesleg gödöllői mesekönyv íróval, a Kékmanó és a Marci sorozat alkotójával, K. László Szilviával a gyerekkönyvtárban.

Ezen a héten hétfőn és kedden lehet előzetes jelentkezés után részt venni az ingyenes számítógépes tanfolyamokon, melyek idén az internetezés és képszerkesztés világába kalauzolnak el.

Október 4-én egy helytörténeti jelentőségű könyv bemutatójára invitálják a könyvtárosok az érdeklődőket, a Féltett kishazák sorozatban megjelenő könyv szerzője Szalai Attila újságíró, a könyv pedig Máriabesnyőről szól, a szerző szubjektív tolmácsolásában. A kötet bemutatóján részt vesz a szerző, a kiadó szerkesztője, Mezei Károly, valamint Radnóti László újságíró.

Október 7. vasárnap a családoké lesz, hagyományosan ekkor rendezik meg a Könyves Vasárnapot, Ringatóval, Bábszínházzal, táncházzal, kézműves foglalkozásokkal. Ami újdonság ezen a napon, hogy idén nem csak a mamákra – babákra – gyerekekre gondoltak, de a papák számára is érdekes programokat kínálnak a Miújság V.An? kávézó férfimegőrzőjében. A sokféle izgalmas esemény mellett az olvasók által legjobban várt programpont azonban mégsem a fentiek, hanem a Megbocsátás Hete, vagyis hogy egész héten késedelmi díj megfizetése nélkül lehet visszahozni régen lejárt határidejű, könyvtári könyveket, egyéb dokumentumokat.

A könyves programsorozat egyik nagyszabású eseménye lesz október 9-én, kedden este 18 órakor az Irka 10. születésnapja, és az ebből az alkalomból kiadott jubileumi kötet bemutatója. A 10 éves Irka hatodik könyvében összegyűjtötte a régi, jelenlegi és jövőbeli tagjainak írásait, az összesen 46 szerző alkotását tartalmazó, színes képekkel illusztrált antológiát L. Péterfi Csaba mutatja be a közönségnek. A találkozó

igazi buli hangulatban telik majd, legalábbis erre utalnak a műsor kiszivárgott részei: a publikálhatatlan fotókiállítás, a nyomdafestéket nem tűrő szövegek felolvasása, a nosztalgia faktorral átitatott sztorik, a címadó verseny a következő kötethez, valamint a Dadaista fogadás á la Irka.

Az Országos Könyvtári Napok másik fontos eseménye az Ifjúság Évéhez is csatlakozó Kamaszhíd felavatása. A könyvtár több éves munkájának eredményeként önkormányzati forrásból, valamint NKA pályázatból megvalósuló új ifjúsági részleg

október 5-én egész este-éjszaka várja a fiatalokat Éjszaka a könyvtárban programsorozatára.

18 órakor kezdődnek a programok, lesz itt tetováló művész kiállítása, diákíró-körösök felolvasása, beszélgetés Vörös Pöttyös írókkal: On Sai és Róbert Katalin írókkal, improestet tartanak a Clubszínházasok, bemutatkoznak a különböző diákcsoportok, lesz 3D nyomtatás, war game bemutató, Tűztánc show, fényfestés, fantasztikus irodalmi kvíz, csocsóbajnokság, Kokeshi baba bemutató és még rengeteg érdekes program. A Kamaszhíd hivatalos átadó ünnepségére október 12-én pénteken 16 órakor kerül sor, és ezzel zárul ez a tartalmas, és minden korosztályt lefedő programsorozat. (gvkik)

Gödöllő Város Önkormányzata Az Országos Könyvtári Napok gödöllői programja

Share on facebook
Megosztás Facebookon.
Share on email
Küldd el emailben
Share on print
Nyomtatás

Hozzászólások

Skip to content