Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Az Országos Könyvtári Napok gödöllői programja

2018_10_hidavato

Október első hetében ismét elárasztják a könyves programok az országot, és természetesen Gödöllőt is. Idén a Családok Éve jegyében telik a rendezvénysorozat, a Gödöllői Városi Könyvtár minden korosztálynak kínál programot. A kisiskolások október 1-jén délelőtt találkozhatnak egy népszerű, és mellesleg gödöllői mesekönyv íróval, a Kékmanó és a Marci sorozat alkotójával, K. László Szilviával a gyerekkönyvtárban.

Ezen a héten hétfőn és kedden lehet előzetes jelentkezés után részt venni az ingyenes számítógépes tanfolyamokon, melyek idén az internetezés és képszerkesztés világába kalauzolnak el.

Október 4-én egy helytörténeti jelentőségű könyv bemutatójára invitálják a könyvtárosok az érdeklődőket, a Féltett kishazák sorozatban megjelenő könyv szerzője Szalai Attila újságíró, a könyv pedig Máriabesnyőről szól, a szerző szubjektív tolmácsolásában. A kötet bemutatóján részt vesz a szerző, a kiadó szerkesztője, Mezei Károly, valamint Radnóti László újságíró.

Október 7. vasárnap a családoké lesz, hagyományosan ekkor rendezik meg a Könyves Vasárnapot, Ringatóval, Bábszínházzal, táncházzal, kézműves foglalkozásokkal. Ami újdonság ezen a napon, hogy idén nem csak a mamákra – babákra – gyerekekre gondoltak, de a papák számára is érdekes programokat kínálnak a Miújság V.An? kávézó férfimegőrzőjében. A sokféle izgalmas esemény mellett az olvasók által legjobban várt programpont azonban mégsem a fentiek, hanem a Megbocsátás Hete, vagyis hogy egész héten késedelmi díj megfizetése nélkül lehet visszahozni régen lejárt határidejű, könyvtári könyveket, egyéb dokumentumokat.

A könyves programsorozat egyik nagyszabású eseménye lesz október 9-én, kedden este 18 órakor az Irka 10. születésnapja, és az ebből az alkalomból kiadott jubileumi kötet bemutatója. A 10 éves Irka hatodik könyvében összegyűjtötte a régi, jelenlegi és jövőbeli tagjainak írásait, az összesen 46 szerző alkotását tartalmazó, színes képekkel illusztrált antológiát L. Péterfi Csaba mutatja be a közönségnek. A találkozó

igazi buli hangulatban telik majd, legalábbis erre utalnak a műsor kiszivárgott részei: a publikálhatatlan fotókiállítás, a nyomdafestéket nem tűrő szövegek felolvasása, a nosztalgia faktorral átitatott sztorik, a címadó verseny a következő kötethez, valamint a Dadaista fogadás á la Irka.

Az Országos Könyvtári Napok másik fontos eseménye az Ifjúság Évéhez is csatlakozó Kamaszhíd felavatása. A könyvtár több éves munkájának eredményeként önkormányzati forrásból, valamint NKA pályázatból megvalósuló új ifjúsági részleg

október 5-én egész este-éjszaka várja a fiatalokat Éjszaka a könyvtárban programsorozatára.

18 órakor kezdődnek a programok, lesz itt tetováló művész kiállítása, diákíró-körösök felolvasása, beszélgetés Vörös Pöttyös írókkal: On Sai és Róbert Katalin írókkal, improestet tartanak a Clubszínházasok, bemutatkoznak a különböző diákcsoportok, lesz 3D nyomtatás, war game bemutató, Tűztánc show, fényfestés, fantasztikus irodalmi kvíz, csocsóbajnokság, Kokeshi baba bemutató és még rengeteg érdekes program. A Kamaszhíd hivatalos átadó ünnepségére október 12-én pénteken 16 órakor kerül sor, és ezzel zárul ez a tartalmas, és minden korosztályt lefedő programsorozat. (gvkik)

Gödöllő Város Önkormányzata - Az Országos Könyvtári Napok gödöllői programja

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás