Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Befolyásolta a covid a tűzoltósági adatokat

A képviselő-testület elfogadta a Gödöllői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság 2021. évi tűzvédelmi tevékenységéről szóló beszámolót. Az ülésen Szigeti Róbert tűzoltó őrnagy, tűzoltóparancsnok és Ürmösi Károly tűzoltó alezredes, a Gödöllői Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője ismertette a múlt évi adatokat.
Mint elmondták, a covid rendkívüli módon megnehezítette a munkájukat és hatással volt az esetszámokra is, ez főleg a szabadtéri tüzek esetében és a műszaki mentések számának növekedésébe látható. Egyrészt a zárt terek és a rendezvények hiányában sokan választották a szabadtéri tevékenységeket, másrészt a tömegközlekedés helyett sokan inkább a gépkocsiba ültek, ami növelte a műszaki mentést igénylő balesetek számát.
Örömmel számoltak be viszont arról, hogy a lakosságot érintő Co események és gázszivárgások adatai jelentősen csökkentek, s a megelőző tevékenység eredményeként ismét egy olyan évet tudhatnak maguk mögött, amikor a területükön senkinek sem okozta halálát Co mérgezés.
A beszámoló adatai szerint a gödöllői tűzoltók 1066 riasztást kaptak a múlt esztendőben az ellátási területen, 549 tűzeseti , és 517 műszaki mentéshez kapcsolódó riasztás volt.
Ebből Gödöllő területén 115 tűzeset és 150 műszaki mentés történt.
Még mindig jelentős a téves riasztások száma, 2021-ben 242 esetben kaptak ilyen jelzést, ezek közül nyolc volt szándékosan megtévesztő.
Mint elhangzott, a téves riasztások jelentős részét teszik ki az intézményi jelzőrendszerek nem megfelelő körülmények miatti riasztásai , valamint a nyári időszakban a mezőgazdasági munkák során keletkezett porfelhők tévesen füstként történő bejelentései.
(Gödöllői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság 2021. évi tűzvédelmi tevékenységéről szóló beszámoló teljes terjedelmében olvasható www.godollo.hu oldalon a testületi ülések menüpontban.)
Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás