Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Bölcsődei és óvodai átalakítás: új szervezeti formában, a régi értékek mentén

ovis

 

Új szervezeti formában működnek tovább az önkormányzati által fenntartott bölcsődék és óvodák 2021. július 1-jétől. Az átszervezés eredményeként a működés mind gazdasági mind szakmai részról egyszerűbbé válik, és jelentősen csökken az adminisztráció is.

Július 1-től egy székhely bölcsőde kettő telephellyel működik tovább, változatlan helyen és címen: Gödöllői Egyesített Palotakert Bölcsőde (székhely: Gödöllő Palota-kert 17.) a Mesevilág Bölcsőde (Gödöllő Kossuth Lajos utca 5.) és a Mézeskalács Ház (Gödöllő Premontrei utca 8.) pedig telephelyként működik majd.
A két intézmény egyesítését követően az intézményvezetői feladatok ellátása egy intézményvezető irányításával lesz megoldható.
A bölcsődében gondozott gyermekeket, valamint a szüleiket az átalakítás nem érinti, mivel a telephelyeken a gyermekekkel foglalkozó kisgyermeknevelők és dajkák személye nem változik.

Szintén július 1. napjával, egyesítéssel működnek tovább a Gödöllő Város Önkormányzat által fenntartott óvodák. Az átszervezést követően a jelenlegi intézmények a jogutód óvodaigazgatóság tagintézményeiként működnek majd, változatlan helyen és címen. Az egyes tagintézmények meglévő pedagógiai programjai a főbb nevelési célok és módszerek nem változnak.
Az átszervezést követően a jelenlegi óvodák a jogutód óvodaigazgatóság (Gödöllői Városi Óvodák Igazgatósága (rövidített név: Gödöllői OVI, székhely Gödöllő, Szt. János u. 6-8.) tagintézményeiként működnek tovább, változatlan helyen és címen, az alábbi elnevezéssel: Gödöllői OVI Fenyőliget Tagóvodája, Gödöllői OVI Kastélykert Tagóvodája, Gödöllői OVI Mesék Háza Tagóvodája, Gödöllői OVI Mosolygó Tagóvodája, Gödöllői OVI Palotakert Tagóvodája, Gödöllői OVI Zöld Tagóvodája.

Az óvodaigazgatósági vezetői kiválasztása nyilvános pályázat útján történik.
Az összevonás nem érinti a Gödöllői Kikelet óvodát, mivel annak fenntartói jogait és kötelességeit a Premontrei Apátság egy korábbi döntés értelmében a 2021/2022. nevelési évtől átveszi.

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás