Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Díjátadással a fotókiállítással ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját

godollo-CIMER

Január 22. a Magyar Kultúra Napja, amiről városunkban is minden évben megemlékezünk. Ekkor adják át a Gödöllő Kultúrájáért díjakat azoknak, akik kulturális, művészeti vagy közművelődési munkájukkal kiemelkedő eredményeket értek el. Az elismerést idén Szlávik Jánosné művészettörténésznek és Gödöllő Város Népi Zenekarának ítélte oda a képviselő testület.
Szlávik Jánosné a gödöllői helytörténetben végzett színes és magas színvonalú szakmai tevékenységéért, Gödöllő Város Népi Zenekara pedig hazai és nemzetközi szintű kiemelkedő munkájukat, a magyar kultúra, a magyar nóta, valamint a cigányzene hagyományainak ápolásáért részesül az elismerésben.
A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan január 25-én fotókiállítás nyílik a Művészetek Házában, melyen Almási-Kis Zsuzsanna és Juhász Tamás természetfotóit mutatják be.
1823. január 22-én a szatmárcsekei birtokán élő Kölcsey Ferenc befejezte a Hymnus, a magyar nép zivataros századaiból című művét. 1989 óta tartjuk ezt a napot a Magyar Kultúra Napjaként számon. A megemlékezés gondolatát ifjabb Fasang Árpád zongoraművész vetette föl 1985-ben.

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás