Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Döntött a képviselő-testület a fűtési szezonra vonatkozó előírásokról

A képviselő -testület elfogadta az Energiagazdálkodási Munkacsoport által összeállított beszámolót és az új Energia Veszélyhelyzeti Intézkedési Tervet. A dokumentum tartalmazza az elmúlt időszakban végrehajtott fejlesztéseket, tájékoztat a következő időszakra vonatkozó energia beszerzési árakról, valamint a fűtési időszakra vonatkozó protokollról.
Az új intézkedési terv meghatározza többek között az önkormányzati intézményekben alkalmazandó hőmérséklete vonatkoztó szabályokat és az intézmények téli zárását.
Az önkormányzat intézményeinek hőfok protokollját az alábbiak szerint határozta meg a testület:
A bölcsődékben: 22 fok a nevelési helyiségekben, 24 fok a fürdőkben, 20 fok a konyhában, 16 fok a műhelyben, tárolókban, 20 fok az egyéb helyiségekben.
Az óvodákban: 22 fok a nevelési helyiségekben, mosdókban, 20 fok a konyhában, 16 fok a műhelyben, tárolókban, 20 fok az egyéb helyiségekben.
A Gödöllői Városi Könyvtár és Információd Központ épületében: 20 fok az olvasók számára nyitva álló terekben, valamint az irodahelyiségekben, 16 fok a raktárakban, tárolókban.
A Gödöllői Városi Múzeum épületében: 20 fok a kiállítóterekben és az irodahelyiségekben, 16 fok a raktárakban, tárolókban.
Az Egyesített Szociális Intézményben: 22 fok a gondozottak ellátását szolgáló helyiségekben, 20 fok a munkavégzés helyén, 20 fok a konyhában, 16 fok a raktárakban, tárolókban.
A Forrás Szociális Segítő és Gyermekjóléti Központban: 20 fok az ellátást szolgáló helyeken és á munkavégzés helyén, 20 fok a konyhában, 16 fok a raktárakban, tárolókban.
A Polgármesteri Hivatal által használt épületekben: 20 fok az irodahelyiségekben, 16 fok az egyéb terekben.
A VÜSZI Kft. épületeiben 20 fok az irodahelyiségekben, az egyéb helyiségekben.
A Művészetek Háza épületében: 18 fok próba alatt a színházteremben, földszinti konferenciateremben, illetve egyéb próbavégzésre használt helyiségekben, 20 fok az előadás alatt. 20 fok az irodahelyiségekben, 16 fok az egyéb terekben.
A Gödöllői Városi Piac épületeiben: 20 fok az irodahelyiségben, a csarnok nem fűthető.
A Kalória Nonprofit Kft.által használt épületekben, helyiségekben: 20 fok az irodahelyiségekben, konyhában, egyéb helyeken a tárolási, használati módhoz kötött legalacsonyabb hőmérséklet.
GIM-ház, Civil Ház, GIT-ház (Kismuki épülete), blahai napközis tábor: 20 fok, raktárakban, tárolókban 16 fok.
Várkapitányi Lak: 20 fok a kiállítóhelyiségekben, 16 fok az egyéb helyiségekben.
Használati melegvíz: 50 fok, valamennyi épület tekintetében. Használaton kívüli, üres helyiségekben a fűtés nem kapcsolható be.
***
A képviselő-testület döntése értelmében a fűtési szezonban a városi intézmények az elmúlt évinél jóval rövidebb ideig tartanak zárva:
– A GIM -ház, a Civil Ház, a GIT-ház (Kismuki épülete), a Blahai Idősek Klubja és a balhai napközis tábor, a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ olvasóterei (kivéve az alkotóteret) , valamint a Gödöllői Városi Múzeum kiállítóterei:2023. december 23-2024.február 18. között;
-A Művészetek Háza épülete, kivéve a művészeti iskola tereit, a földszinti klímaberendezéssel fűthető két termet, valamint a kávézót: 2024. január 1 – 2024. február 18.között.
Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás