Hírek

Egyetemi programok a természetfilmfesztiválon

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál ideje alatt a Szent István Egyetem alsó-parki sátrába látogatók május 25-én, pénteken és 26-án, szombaton megismerkedhetnek a húsevő és fán lakó növényekkel, hajtogathatnak virágokat és madarakat, játszhatnak a Kukatündérrel, megismerhetik a madárhangokat. Szemléletformáló, interaktív programokon mutatják be számukra az Alsó-park történetét, Szarvas és Soroksár természeti értékeit, és az is kiderül, mi az az Ökomata és hogy hogyan szabályozták a Rákos-patakot.
Péntek 11 órától dr. Boromisza Zsombor egyetemi docens, a Tájépítészeti és Településtervezési Kar dékánhelyettese Mikor nevetnek a tavak? címmel tart előadást a tavak és partjuk élővilágának csodájáról, az ezeket veszélyeztető folyamatokról, és a tájépítész szerepéről ezek kezelésében.
Szombaton ugyanebben az időpontban Potyó Imre környezetkutató, többszörösen díjazott természetfotós Holdfényben és csillagok alatt – kreatív természetfotózás című előadásban mutatja be legkedvesebb témáit, a rovarok, békák, denevérek és gombák világából, amelyeket többnyire az alkonyati és az éjszaka fényeiben örökít meg.
Délután 1 órakor kezdődik Farkas Alexandra táj- és környezetkutató geográfus, a Szent István Egyetem Médiaközpontja tartalommenedzserének előadása Csapdába csalt kérészélet – „fényes” problémák és megoldások címmel. Az elmúlt években a széles körben ismert tiszavirágzás mellett a dunavirág fantasztikus látványt nyújtó tömegrajzása is reflektorfénybe került. Az előadás betekintést nyújta a dunavirág életciklusának jellemzőibe és a fajt veszélyeztető fénycsapda káros hatásaiba, ám a lehetséges megoldási lehetőségek is szóba kerülnek majd. A fehér kérészek egyedi szépségét és rajzásuk legszebb pillanatait látványos fotók és videók szemléltetik.

Share on facebook
Megosztás Facebookon.
Share on email
Küldd el emailben
Share on print
Nyomtatás

Hozzászólások

Skip to content