Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Elhunyt Dr. Nánási Éva, Gödöllő nyugalmazott címzetes főjegyzője

nevakep
Dr. Nánási Éva a Szegedi Tudományegyetemen szerzett állam- és jogtudományi diplomát. 1989-ben pályázattal került Gödöllőre az akkori városi tanácshoz. A frissen megalakuló politikai pártok felkérték, vezesse a helyi „kerekasztal” tárgyalásaikat. Szakmai irányításával került sor az első szabad választásokra, majd azt követően az első önkormányzati választásokra. A városi önkormányzat képviselő-testülete 1990. december 12-én jegyzővé nevezte ki.
2002-ben megkapta a címzetes főjegyzői stallumot és büszke is volt erre a kitüntető címre.
Elismertsége a társadalom és a kultúra alkotó szereplői körében alapozta meg aktív közéleti tevékenységét. Alapítója és nyugdíjba vonulásáig fővédnöke volt a Gödöllői Irodalmi Díjnak. A Szent István Egyetemen is évekig tanított közigazgatási jogot és önkormányzati gazdálkodást.
A jegyzők között országos szaktekintélynek számított. 1995-től a Jegyzők Országos Szövetségének az elnökség tagja volt, majd 2011-2015 között az elnöke.
Összesen 41 évet töltött el a közszférában. 27 évet Gödöllő jegyzőjeként. 2018-ban vonult nyugdíjba tevékenységét Gödöllő Városért Díjjal ismerték el.
Dr. Nánási Évát Gödöllő városa saját halottjának tekinti.
Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás