Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Elismerésekkel ünnepelte Gödöllő a város pedagógusait

TAT_2403
Pedagógusokat tüntettek ki és átadták a Gödöllő Talentum Díjat a Művészetek Házában. A Gödöllő Gyermekeiért és Ifjúságáért díjat Fábián Tünde, a Petőfi Sándor Általános iskola volt tanára, Gubáné Csánki Ágnes, a Petőfi iskola volt igazgatója, és a Zöld Óvoda szakmai közössége vehette át.
A Gödöllő Talentum Díjban Vecsey Fanni, a Gödöllői Röplabda Club strandröplabdázója, a Török Ignác Gimnázium diákja részesült.
Polgármesteri Ezüstérem Gödöllőért kitüntetést kapott Galgóczi Ferenc, a CEAS Angol-Magyar Érdekeltségű Gimnázium és Szakgimnázium főigazgatója, elismerő oklevelet vehettek át a városi bölcsődék és óvodák vezetői és munkatársai a COVID-19 miatt kialakult veszélyhelyzet idején tanúsított helytállásért, valamint itt került sor a színes nyugdíjba vonulásuk alkalmából Szolgálati Emlékéremre jogosultak, és az arany és vasdiplomások köszöntésére is.
A rendezvény ünnepi műsorát a Forrás Női Kamarakórus adta, ami erre az alkalomra kiegészült a gödöllői oktatási intézmények pedagógusaival. Zongorán kísért Ferenczy Beáta, közreműködött Fodor László Kossuth-díjas klarinétművész, az énekkart Tápai Dóra vezette.
Az ünnepi műsort követően a koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzet alatt a 70 év feletti lakosság ellátásában nyújtott önkéntesen vállalt kiemelkedő és áldozatos helytállása elismeréseként oklevelet vehettek át a Gödöllői Mesevilág Bölcsőde, a Gödöllői Egyesített Palotakert Bölcsőde, a Gödöllői Fenyőliget Óvoda, a Gödöllői Kastélykert Óvoda, a Gödöllői Kikelet Óvoda, a Gödöllői Mesék Háza Óvoda, a Gödöllői Mosolygó Óvoda, a Gödöllői Palotakert Óvoda, és a Gödöllői Zöld Óvoda vezetői és munkatársai.
Polgármesteri Ezüstérem Gödöllőért kitüntetéssel köszönte meg Gémesi György polgármester Galgóczi Ferenc a CEAS Angol-Magyar Érdekeltségű Gimnázium és Szakgimnázium főigazgatójának munkáját. Az intézmény hiánypótló szerepet töltött be az oktatási életben, ám az állami támogatás drasztikus csökkentése miatt egy héttel a tanévkezdés előtt kénytelen volt bezárni kapuját. Galgóczi Ferenc egészségi állapota miatt nem tudott megjelenni a rendezvényen, a díjat felesége Galgóczi Marina vette át.
A GÖDÖLLŐ TALENTUM DÍJ városunk fiatal tehetségeinek elismerése. A díj olyan gödöllői lakóhellyel rendelkező és Gödöllőn élő 15-25 év közötti fiatal személynek adományozható, aki a város kulturális, művészeti, oktatási, sport életében, valamint tanulmányi eredményei során maradandót alkotott, kiemelkedő eredményt ért el, példás, magas színvonalú tevékenységével hozzájárult Gödöllő város jó hírneve növeléséhez. Az elismerésben idén Vecsey Fanni, a Gödöllői Röplabda Club strandröplabdázója, a Török Ignác Gimnázium diákja részesült. A díjat Gémesi György polgármestertől és Csikós Hannától a Gödöllői Ifjúsági Testület elnökétől Vecsey Fanni édesanyja vette át, a kitüntetett ugyanis ebben az időpontban a Magyar Strandröplabda Bajnokság U20 döntőjében játszott.
A rendezvényen Gémesi György polgármester köszöntötte a nyugdíjba vonulása alkalmából Szolgálati emlékéremre, valamint az Aranydiplomára és a Vasdiplomára jogosult pedagógusokat.
Szolgálati emlékéremre jogosult: Birgés Rita, Dr. Tubáné Madas Ildikó, Fábián Tünde. Fűléné Szanyi Katalin Éva, Gubáné Csánki Ágnes, Horváth Andrásné, Izsó Lajosné, Jánoskáné Varga Julianna, Konczné Kovács Mária, Kósáné Szabó Beáta Enikő, László Erika, Marton László Istvánné, Monostoriné Nagy Eleonóra, Radó Gábor Sándorné, Révész András Lászlóné, Sára Lászlóné, Szabóné Bakó Márta, Szántó Istvánné, Székely Judit, Tóth Imréné és Tóth Tibor.
Aranydiplomára jogosult: Bencsik Ernőné, Guba Lajosné, Heltai Bálint, Major Imre Jenőné, Polusin Katalin, Sima Gáborné, Szűcsné Taliga Margit, Ujváry Géza Miklósné és Vértes István.
Vas diplomára jogosult: dr. Galicz Tiborné, dr. Pete József Zoltánné, dr. Somogyi Árpád Istvánné és Kalmár Ákosné.
Az eseményről bővebben további bejegyzéseinkben olvashatnak.
Fotók: Tatár Attila
Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás