Hírek

Emlékezés a trianoni békediktátumra

Emlékezés a trianoni békediktátumra
Idén is sokan gyűltek össze a Gödöllői Királyi Kastély mellett álló országzászlónálés trianoni emlékműnél , hogy közösen emlékezzenek a trianoni békediktátum aláírására,és annak következményeire.
Elsőként Bárdy Péter Gödöllő alpolgármestere mondott beszédet, aki a nemzeti összetartozás erősítésének fontosságáról beszélt, s kiemelte azokat a gödöllői kezdeményezéseket, szervezeteket, amelyek erre már évtizedek óta nagy hangsúlyt helyeznek.
Őt Puskás Péter, a Török Ignác Gimnáziumtanára követte, aki felidézte hogyan hatott a lakosságra, a menekülni kényszerültekre a hazánkat sújtó döntés, majd hogyan hatott ki Európára és szült újabb viszályokat.Szólt arról is, a döntés hogyan zárta ma is érezhetően korlátok közé az anyaországban maradottakat. A rendezvényen a Csörgő Dió Trió közreműködött, ökumenikus áldást
Albert Gábor evangélikus lelkész és Sivadó János görög katolikus parókus mondott , majd a résztvevők elhelyezték koszorúikat az emlékműnél.Gödöllő önkormányzata nevében dr. Gémesi György polgármester, Bajkó Norbert és Bárdy Péter alpolgármesterek koszorúztak.
Share on facebook
Megosztás Facebookon.
Share on email
Küldd el emailben
Share on print
Nyomtatás
Hozzászólások