Hírek

Emlékezés az isaszegi csata hőseire

Emlékezés az isaszegi csata hőseire
A több évtizedes hagyományoknak megfelelően április 7-én, vasárnap, az 1849. április 6-ai, isaszegi csata 170. évfordulójának másnapján Gödöllőre, a Grassalkovich-kastélyba érkeztek a hagyományőrző lovasok, ahol ünnepi műsorral emlékeztek meg az 1848-49-es magyar szabadságharc tavaszi hadjáratának dicsőséges ütközetére.
Bár a szabadságharc 170 évvel ezelőtt elbukott, mégis van mit ünnepelni, hiszen – ahogyan beszédében dr. Kedves Gyula hadtörténész fogalmazott – az isaszegi és a gödöllői események (Kossuth Lajos itt fogalmazta az 1849. április 14-én, Debrecenben elfogadott függetlenségi nyilatkozatot.) idején a politikai és katonai hatalom kivételes összhangban volt a korabeli Magyarországon, ahol ritkán tapasztalt egység jött létre az országon belül.
Az ünnepségen az Ella Attila vezényelte Gödöllői Fúvószenekar játszott, majd köszöntőt mondott Pelyhe József alpolgármester. A műsorban a Pechan Kornél karnagy által irányított Gödöllői Városi Vegyeskar férfi tagjai és az Urban Verbunk fiatal néptáncosai is felléptek.
Share on facebook
Megosztás Facebookon.
Share on email
Küldd el emailben
Share on print
Nyomtatás

Hozzászólások

Fontos közlemény: Gödöllő város útjainak és lakókörnyezetének védelméről, a település egyes területeire való behajtás rendjéről és a fizetendő díjakról
This is default text for notification bar
Skip to content