Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Emlékezés az isaszegi csata hőseire

IMG_1278
A több évtizedes hagyományoknak megfelelően április 7-én, vasárnap, az 1849. április 6-ai, isaszegi csata 170. évfordulójának másnapján Gödöllőre, a Grassalkovich-kastélyba érkeztek a hagyományőrző lovasok, ahol ünnepi műsorral emlékeztek meg az 1848-49-es magyar szabadságharc tavaszi hadjáratának dicsőséges ütközetére.
Bár a szabadságharc 170 évvel ezelőtt elbukott, mégis van mit ünnepelni, hiszen – ahogyan beszédében dr. Kedves Gyula hadtörténész fogalmazott – az isaszegi és a gödöllői események (Kossuth Lajos itt fogalmazta az 1849. április 14-én, Debrecenben elfogadott függetlenségi nyilatkozatot.) idején a politikai és katonai hatalom kivételes összhangban volt a korabeli Magyarországon, ahol ritkán tapasztalt egység jött létre az országon belül.
Az ünnepségen az Ella Attila vezényelte Gödöllői Fúvószenekar játszott, majd köszöntőt mondott Pelyhe József alpolgármester. A műsorban a Pechan Kornél karnagy által irányított Gödöllői Városi Vegyeskar férfi tagjai és az Urban Verbunk fiatal néptáncosai is felléptek.
Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás