Hírek

Emlékfa a 100 éves Wageningeni Egyetemnek

Emlékfa a 100 éves Wageningeni Egyetemnek

A Szent István Egyetem botanikus kertjében emlékfát ültettek abból az alkalomból, hogy a Wageningeni Egyetem fennállásának 100. évfordulóját ünnepli. A Universitree ültetésén részt vettek a városunkba érkezett wageningeni küldöttség tagjai, a rendezvényt René van Hell, Hollandia nagykövete is megtisztelte jelenlétével.
A fa két egyetem, és a két város barátságát, valamint a jövőben való gondolkodást szimbolizálja. Mellé különleges holland tulipánok kerültek. A Szabadság tulipánja nevet viselő virágok hagymáit – amit két holland asszony nemesített és nevezett el – Geert van Rumund Wageningen polgármestere adta át dr. Palkovics László rektornak.
– Remélem ez a fa olyan szép és hosszú életű lesz, mint a vele szemben álló, már több, mint 300 éves vackor – mondta a rendezvényen dr. Gémesi György polgármester. Kiemelte, az Universitree elültetése Gödöllő számára azért is szimbolikus, mert a város a következő öt évben 1000 fát fog ültetni, üzenetképpen a jövőnek.
A fát – egy házi berkenyét – és a tulipánokat René van Hell, Geert van Rumund, a Wageningeni Egyetem részéről Denis Spiekerman, dr. Palkovics László és dr. Gémesi György közösen ültették el.

Share on facebook
Megosztás Facebookon.
Share on email
Küldd el emailben
Share on print
Nyomtatás

Hozzászólások

Fontos közlemény: Gödöllő város útjainak és lakókörnyezetének védelméről, a település egyes területeire való behajtás rendjéről és a fizetendő díjakról
This is default text for notification bar
Skip to content