Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Emlékfa a 100 éves Wageningeni Egyetemnek

a

A Szent István Egyetem botanikus kertjében emlékfát ültettek abból az alkalomból, hogy a Wageningeni Egyetem fennállásának 100. évfordulóját ünnepli. A Universitree ültetésén részt vettek a városunkba érkezett wageningeni küldöttség tagjai, a rendezvényt René van Hell, Hollandia nagykövete is megtisztelte jelenlétével.
A fa két egyetem, és a két város barátságát, valamint a jövőben való gondolkodást szimbolizálja. Mellé különleges holland tulipánok kerültek. A Szabadság tulipánja nevet viselő virágok hagymáit – amit két holland asszony nemesített és nevezett el – Geert van Rumund Wageningen polgármestere adta át dr. Palkovics László rektornak.
– Remélem ez a fa olyan szép és hosszú életű lesz, mint a vele szemben álló, már több, mint 300 éves vackor – mondta a rendezvényen dr. Gémesi György polgármester. Kiemelte, az Universitree elültetése Gödöllő számára azért is szimbolikus, mert a város a következő öt évben 1000 fát fog ültetni, üzenetképpen a jövőnek.
A fát – egy házi berkenyét – és a tulipánokat René van Hell, Geert van Rumund, a Wageningeni Egyetem részéről Denis Spiekerman, dr. Palkovics László és dr. Gémesi György közösen ültették el.

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás