Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Februártól leállnak a vonatok – Erre számíthatunk

DSCF7071

2019. február 4-től a Budapest–Hatvan vasútvonal pályarekonstrukciójának munkái miatt teljesen leáll a vasúti közlekedés Pécel és Aszód között. A 2019. december 7-ig tartó időszakban a vonatok egy vágányon sem közlekednek ezen a szakaszon, mert mindkét sínpárt elbontják és teljesen átépítik.
Az utasok eljutását az átépítési szakaszokon vonatpótló buszokkal biztosítja a MÁV-START.
A lent látható, nem hivatalos forrásból származó ábra mutatja, hogy a teljes vágányzár ideje alatt az egyes szakaszokon milyen vonattípusok közlekednek.

A MÁV decemberben adott tájékoztatása szerint a teljes vágányzár alatt Budapest-Keleti–Pécel, valamint Aszód–Hatvan között az elővárosi vonatok közlekednek, Pécel és Aszód állomások között pedig pótlóbuszok szállítják az utasokat. A vonatpótlók a vasút nyomvonalát követve, valamennyi érintett köztes állomást és megállóhelyet érintik.

A miskolci InterCityk helyett Budapest-Keleti pályaudvar–Hatvan között pótlóbuszok állnak forgalomba. Az egri, illetve a sátoraljaújhelyi gyors és sebesvonatok pótlóbuszai Hatvan–Pécel között szállítják az utasokat. A pótlóbuszokhoz csatlakozó távolsági vonatok Észak-Magyarország felől Hatvan állomásig közlekednek majd, illetve onnan indulnak vissza. A vonatok és a pótlóbuszok menetrendjének és mennyiségének meghatározása, összehangolása még folyamatban van, erről a MÁV a hét második felére ígért friss információkat. Amint a hivatalos tájékoztatás megérkezik, azonnal közzé tesszük.

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás