Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

Felhívás az egészségügyi ellátások vészhelyzet miatti változásairól

IMAGE

Felhívás az egészségügyi ellátások vészhelyzet miatti változásairól

Tisztelt Lakosság! Tisztelt Betegeink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának utasítása alapján 2020. március 16-tól a veszélyhelyzet megszűnéséig valamennyi szakrendelésen és a gyermekfogászati ellátásban:

1. Minden tervezett/előjegyzett egészségügyi ellátást, beavatkozást el kell halasztani. Ezek elvégzésére csak akkor kerül sor, ha sürgős szükség (életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése) áll fenn.

2. A járvány idején semmilyen adminisztratív feladatot nem intéznek a rendelő dolgozói: igazolások, igazolványok érvényességének hosszabbítása és hasonló ügyekben senki ne menjen a rendelőbe. A lejáró gépjárművezetői jogosítványok, gyógyszer javaslatok érvényben maradnak a járványügyi vészhelyzet alatt, emiatt hátrányt senki sem szenved.

3. A rendszeresen használt gyógyszerek felírása érdekében telefonon kell egyeztetni, az elrendelt gyógyszereket e-recept formában kapják meg, melyet hozzátartozójuk is kiválthat a beteg TAJ számának bemondása és az átvevő személyi okmányainak bemutatását követően.

4. Közvetlen betegellátásban (orvos/szakdolgozó/egyéb egészségügyi dolgozó -beteg közötti személyes találkozásban) csak 65 év alatti kollégák vehetnek részt.

5. A koronavírus (COVID 19) fertőzésveszély elkerülése érdekében javasoljuk a telefonos távkonzultációt a háziorvosával.
Előjegyzett betegek később, a vészhelyzet után új időpontot kérhetnek.
Együttműködésüket köszönjük!

Gödöllő, 2020. március 16.

Tormay Károly Egészségügyi Központ
Vezetősége

Vészhelyzeti működés

Sürgős szükség

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás