Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

FELHÍVÁS GÖDÖLLŐ VÁROS DÍSZPOLGÁRA kitüntető cím adományozására

gödöllő-címer

Gödöllő Város Képviselő-testülete a városi díjak alapításáról és adományozásának rendjéről, valamint a polgármesteri tisztség hivatalos jelvényének viseléséről szóló 20/2020. (VI. 12.), és az azt módosító 21/2021. (VIII.30.) önkormányzati rendeletében szabályozza a GÖDÖLLŐ VÁROS DÍSZPOLGÁRA kitüntető cím adományozásának rendjét.

A GÖDÖLLŐ VÁROS DÍSZPOLGÁRA kitüntető cím Gödöllő Város Önkormányzatának legmagasabb szintű elismerése, mely azoknak a magyar vagy nem magyar személyeknek adható, akik:

  • a város gazdasági, társadalmi, tudományos vagy művészeti életében maradandót

alkottak;

  • egész életművükkel, kiemelkedő munkásságukkal szolgálták az emberi civilizáció, a kultúra, a művészet ügyét, hozzájárulva a város tekintélyének gyarapításához, jó hírnevének növeléséhez.

Díszpolgári cím évente legfeljebb 1 személynek adományozható, európai vagy világszínvonalú teljesítmény elismeréseként kivételes esetben több személynek is adományzható.

A kitüntetések adományozására javaslatot tehetnek az önkormányzat szervei, társadalmi szervezetek, közösségek, személyek. A kitüntetés posztumusz nem adományozható.

Tisztelettel kérem, tegyenek javaslatot olyan személyre, akit méltónak tartanak e kitüntető cím odaítélésére 2022-ben.

Kérem, hogy javaslatát részletes indoklással szíveskedjen a Gödöllői Polgármesteri Hivatal, Polgármesteri Kabinet munkatársának Simon Edinának elküldeni e-mailben: simon.edina@godollo.hu.

A javaslatok benyújtásának határideje:
2022. június 2. (csütörtök) 12:00 óra

Dr. Gémesi György sk.
Gödöllő város polgármestere

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás