Gödöllői polgármesteri hivatal

Hírek

FELHÍVÁS GÖDÖLLŐ VÁROS DÍSZPOLGÁRA kitüntető cím adományozására

gödöllő-címer

Gödöllő Város Önkormányzata Képviselő-testületének a városi cím és díjak alapításáról és adományozásának rendjéről, valamint a polgármesteri tisztség hivatalos jelvényének viseléséről szóló 20/2020. (VI.12.) önkormányzati rendeletében szabályozza a GÖDÖLLŐ VÁROS DÍSZPOLGÁRA kitüntető cím adományozásának rendjét.

A GÖDÖLLŐ VÁROS DÍSZPOLGÁRA kitüntető cím Gödöllő Város Önkormányzatának legmagasabb szintű elismerése, mely azoknak a magyar vagy nem magyar személyeknek adható, akik:

  1. a város gazdasági, társadalmi, tudományos, művészeti vagy sport életében maradandót

alkottak;

  1. egész életművükkel, kiemelkedő munkásságukkal szolgálták az emberi civilizáció, a kultúra, a művészet, a sport ügyét, hozzájárulva a város tekintélyének gyarapításához, jó hírnevének növeléséhez.

 

Díszpolgári cím évente legfeljebb egy személynek adományozható, európai vagy világszínvonalú teljesítmény elismeréseként kivételes esetben több személynek is adományozható.

 

A kitüntetés adományozására javaslatot tehetnek az önkormányzat szervei, társadalmi szervezetek, közösségek, személyek.

Tisztelettel kérem, tegyenek javaslatot olyan személyre, akit méltónak tartanak e kitüntető cím odaítélésére 2024-ben.

Kérem, hogy javaslatát részletes indoklással szíveskedjen a Gödöllői Polgármesteri Hivatal, Polgármesteri Kabinet munkatársának Simon Edinának elküldeni e-mailben: simon.edina@godollo.hu.

A javaslatok benyújtásának határideje:
2024. április 30. (kedd)

 

 

Dr. Gémesi György sk.
 Gödöllő város polgármestere

 

Megosztás Facebookon.
Küldd el emailben
Nyomtatás

Hozzászólások

Megszakítás